Igång med långpassen igen

Dags att kicka igång träningen efter på tok för lång tids alternativ träning (gym och öldrickande), gav mig ut med mål att hålla pulsen i shack och känna på formen, tanken var att jag skulle springa på snälla skogsvägar och inte alltför tuffa stigningar…

… men det tog väl sisådär fem minuter tills jag fann mig själv på djurstigarna pulsandes i snön. Lät terrängen leda mig och helt plötsligt befann jag mig på STT Norrköping-banan. Skogsmaskiner hade varit framme på en del ställen så där var det lättsprunget, men när jag tog stigningen från scoutstugan upp mot toppen av Jakobsdalsberget (110 höjdmeter, konstant uppför) vart det stundtals snöpuls till midjan, hade verkligen inte förväntat mig det men när jag stod där uppe och tittade ut så kändes det verkligen värt ansträngningen. Stannade, tog lite cashewnötter och vatten, fiskade upp telefonen och knäppte iväg ett par bilder.
2013-02-16 11.41.38-2

Det är verkligen speciellt att springa längs kanten, se hur landskapet öppnar upp sig, stanna upp och bara njuta en stund innan man pulsar vidare. Tycker att alla som gillar att springa ska anmäla sig till Kolmårdstrailen i vår (25e maj för att vara exakt), 5,11 eller 21km, 2,5 för barn upp till 12 år. Det är ett perfekt mål för att komma igång med träningen och har man inte fått blodad tand för trailrunning efter det så lär man ha sprungit med skygglappar.

Vek av och sprang Östgötaleden runt Ågelsjön men när leden vek upp i skogen igen mot Lillsjön bestämde jag mig för att lomma hemåt istället. Vart tillslut 20km och en bit över 400 höjdmeter (varav 360 avverkades första milen innan jag avbröt, var ungefär lika många till kvar om jag hade fortsatt) och man kan lugnt konstatera att grunden blir bättre och bättre för varje år.

2013-02-16 11.53.35 HDR-2
Utsikt över Ågelsjön, perfekt för ytterligare en liten paus, var rätt många ute på isen som satt och pimplade.

Dags att tända brasa, laga familjemiddag och ta helg. Ambiten visade en bra bit över 2000kcal avverkade (10,3 öl enligt favoritappen) så det är väl lika bra att börja tidigt?

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.