Mät din löpeffektivitet med en app

Det finns appar för det mesta nu för tiden, så varför inte en som undersöker hur effektivt man springer? Kangarun heter appen som gör ett försök att göra just detta.

Det som krävs är en Iphone och något smart sätt att fästa den vid midjan. Sedan är det bara att genomföra ett test på två minuter, där man helt enkelt springer. Ett löpband ska ge de mest exakta resultaten, men det går att springa ute också. Appen mäter din effektivitet, genom att jämföra energin som krävs för att du ska ta dig framåt och den totala energiförbrukningen. Man ser helt enkelt hur mycket man hoppar upp och ned i förhållande till hur snabbt man rör sig framåt.

Självklart vill man inte lägga ner en massa energi på att röra sig uppåt och nedåt i onödan, utan så mycket som möjligt av ansträngningen bör idealiskt gå till att förflytta dig framåt. Med hjälp av appen får man ett procentuellt värde på hur effektivt man det och ett högt värde är det man är ute efter.

Den mäter även din stegfrekvens så att man ska kunna testa olika tekniker då man springer, för att se vilken som är mest effektiv och går snabbast.

Löpekonomi är ganska komplext och den här appen tar bara upp en liten del av ekvationen, men så länge man är medveten om det låter det ändå som en rolig grej. Dock finns ingen gratisversion så det är en rolig grej som kommer kosta dig 7:- på Appstore.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.