3:e maj sprang Musse halvmaran nedåt det svenska rekordet. Nu laddar han för Stockholm Foto: Deca Text & Bild

Musse i Stockholm

ReportageÄntligen får vi se Musse i Stockholm. Med sin löparkapacitet blir han ett stort lyft för löparfesten.

- Musse går ut för att springa smart och taktiskt. Det är placeringar som gäller. Tiden är helt oväsentlig i värmen. Särskilt med tanke på backarna blir det ett bra genrep inför VM säger hans tränare Ulf Friberg

- Självklart skall han göra vad han kan för att slå även dem som har bättre pers i bagaget. Med respekt för omständigheterna och sin vana att löpa klokt finns absolut chansen. Det är en mara och mycket kan hända skrattar Ulf.

Under våren har Musse tränat på även om han inte är toppad för detta lopp. Men han har en bra mängd i kroppen och har utvecklats bra sedan halvmaran i Algeriet 3 maj. Den var dåligt utstakad, många sprang fel och därför saknades de sista 500 meterna, men gav ändå en indikation på att formen var neråt det svenska rekordet.

Oss motionärer som springer råder Ulf liknande upplägg:

 "Ha respekt för värmen och förutsättningarna. Se till att dricka ordentligt när du kan. Inte en halv mugg utan en hel (2,5dl) åtminstone var 5:e km. Var också beredd på att skruva ned farten i början. Att stirra blint på klockan kan man göra om det är svalare. Nu behöver man balansera och i bästa fall avsluta starkt"

 

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.