Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 1223 visningar

Benhinneproblem

1996 • Linköping
#1
30 mars 2019 - 16:11
Gilla
Hej!

Har som många andra problem med insidan av benhinnor och som sätter stopp för mig med löpning och speciellt i fotbollen. Haft problem med höger benhinna i höstas som satte stopp för säsongen men efter 2-3 månader med rehab av 10% ökningsschema var jag tillbaka från och med december med 2 pass per vecka. Konstigt nog är det nu tillbaka 3 månader senare, nu dock på den vänstra benhinnan.

första symtom, ca en månad sen var efter ett löppass på 5km i rätt högt tempo(asfalt och löpt utöver fotbollen sen rehaben 2 månader tillbaka). Gick av allt under första veckan, andra veckan kollade jag igenom tidigare inlägg och har sen dess strechat både ytliga och djupa vadmuskeln 1-3 gånger dagligen plus foam roller. Även lite voltaren gel och isbad men inget jag märker skillnad av egentligen. 3e veckan blev det besök hos sjukgymnast, problemet här var att det hann läka ihop i princip helt men det han kunde hitta var att insidan av vaden var stenhård vilket jag antar är muskelknutor och blev då stenhård massage för att få tillbaka syre i muskeln. Dagen efter sjukgymnast prövade jag på en fotbollsträning med rejäl uppvärmning och streching före och efter och kände inte en minsta känning. 5 dagar efter detta tillfälle återigen träning med inga känningar under träning eller efter mot kvällen, dock småkänningar dagen efter. Dagen efter detta körde jag på ändå med känningar som försvann mer och mer under träning men nu är jag har två dar efter och känner smärta i varje steg jag tar.

Det jag dock undrar, finns det något utöver den klassiska benhinneinflammationen som har liknande symtom i muskeln eller kan det även bli lokalt runt punktsmärtan?
Aktiverar nämligen lite smärta och större känningar av att stretcha vaden, extra känningar av att stretcha djupa vadmuskeln. vilket känns lite skumt. Vågar man stretcha med detta eller bör jag avvakta?

Hoppas få en tid i hos sjukgymnast igen medans symtomen är färska för att kunna ge en bra beskrivning av problemet(därav långt inlägg, ursäkta för det).

Tror ni det kan röra sig om något annat än benhinneinflammation? Är det egentligen någon skillnad på överbelastning av benhinna kontra inflammation?




Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.