Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 3230 visningar

Rimlig anledning till reklamation?

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
7 april 2018 - 14:26 (Redigerad 7 april 2018 - 14:33)
Gilla
Jo, jag vet, jag kan ju alltid försöka utan att fråga här, men ändå...

Köpte ett par Saucony Peregrine7 ICE+ i vintras, just att ha som sko för att hantera snöslask och kallt underlag. (Is funkar de inte på, det kan jag acceptera.) Har sprungit i Saucony tidigare, Triumph Iso 2 och Kinvara 7, funkar direkt ur skokartongen. Köpte dessa i precis samma storlek, känns bra på foten i storlek direkt.
Men.
Första rundan, högerskon har ett "stummare" område under främre delen av trampdynan, delen där "tårna börjar". Redan efter ca 20 minuters löpning så känns det som trampdynan börjar domna, det blir stickningar nästan. Vänsterskon precis lika skön som de andra Saucony jag har.

Tänkte att det kunde bero på strumporna, har provat med annan tjocklek, och annan vaddering, ingen skillnad. På såpass mjukt underlag som lös snö/slask känns stumheten i högerskon mindre, så jag har fortsatt använda dem och tänkt att det kanske är lite inspringning som behövs bara. 12 mil totalt ser jag. Men nu igår, barmarksrunda på grusspår, nä, det blir inte bättre. Högerfoten får domningskänslor efter ca 20-30 minuter, men vänster är hur bra som helst. Jag vill faktiskt inte springa längre än ca 1 timme i dem, pga detta.
Ingenting känns eller syns när jag plockar ur innersulorna och letar skillnader, varken på sula eller sko.
(Jag är en "normalviktig tant" på under 65 kg, och har ett neutralt steg, långsam löpare.)

1. Är det rimligt att ta skorna tillbaka till butiken och diskutera detta? (Inga krav, bara att börja med en diskussion iaf. Jag har ju trots allt använt skorna, så de är ju inte i nyskick.)
2. Någon som har haft skor som varit osymmetriska, typ att den ena har varit lite defekt? Rent tillverkningsfel, liksom?
3. Oklart om denna vintermodell av Peregrine har "Rock plate" som den vanliga, ser olika info på olika sidor på nätet och de officiella Saucony-sidorna är inte så utförlig. Men vad innebär "Rock plate" på en Saucony-sko, någon som sett en genomskärning? Kan det om det finns, ge upphov till någon "kant" inne i sulan som kan ha råkat hamna på olika ställen?
Hobbylöparn
Östermalms IP
#2
7 april 2018 kl 14:37
Gilla
Ja, att skorna är olika mellan höger-vänster är tyvärr ganska vanligt.

Är väl en av fördelarna att köpa skor i butik. Känner man att något är fel kan man byta till annat par direkt.

Men har du sprungit i skorna hela vintern? Då behöver du nog framstå ganska säker på din sak när du lägger fram det.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#3
7 april 2018 kl 16:32 Redigerad 7 april 2018 kl 16:43
Gilla
Ja precis, jag har funderat på hur många gånger man behöver springa i en sko innan man kan säga att den är "insprungen" och man har gett den en chans? Men har man varit ute 10 ggr och den inte bättrar sig när det nu igen är "normalhårt barmarksunderlag" i skogen (på mjuk snö kändes det inte), så gör den väl aldrig det? Det är ju liksom inga naturmaterial som formar sig efter fötterna direkt. Det suraste tycker jag är att vänster och höger skiljer sig.

Äh, jag vet inte, struntar nog i att gå tillbaka till butik, men man skulle ju mest vilja ge skofabrikanten uppmärksamhet på att det är något som inte funkar med deras tillverkningsprocesser. Jag la en recension på Sauconys globala hemsida, men responsen var bara "tack för informationen".
1964 • Motala
#4
7 april 2018 kl 21:50
Gilla
Sedan är det ju så att vi alla är olika. Själv har jag sprungit i mina Ice hela vintern och inte känt något sådant. Faktiskt de skönaste skor jag haft under den här perioden.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#5
8 april 2018 kl 08:51
Gilla
#4: Ja, vänsterskon är underbart skön...
Oldboy
1952 • Danderyd
#6
8 april 2018 kl 12:22
Gilla
Tycker du ska reklamera. Säg som det är, du har provat en gång till och en gång till för att du hoppades att det var något som skulle ge med sig eller som du kunde vänja dig vid. Även skor som bara har använts på en enda runda är ju osäljbara så det spelar ingen roll. Men du har ju lättare att få rätt om det går att känna på skorna att de är olika, genom att böja dem för hand t ex.
Och jodå, jag har haft skor som varit olika. Fick skavsår på höger av en modell p g a en kant. Reaskor, testade och testade och slängde dem sen...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.