Löpning Avancerad träning 6 inlägg 4168 visningar

Träna för maran sub3!

LN
1965 • x
#1
28 oktober 2013 - 17:43
Gilla
Går det knappast en dag utan att du tänker på löpning? Vill du lägga många år på att bli en bättre löpare? Är det löpning, och inte någon annan sport som du satsar på? Är du beredd att engagera dig tillsammans med likasinnade för att uppnå dina mål? Ja, då har du de mentala grundförutsättningarna för att gå med i FK Studenterna, i Stockholm. Vi inleder en ny träningssäsong den här veckan och välkomnar därför nya medlemmar.

2/3 av våra aktiva medlemmar som har sprungit maran i år har gjort det på under tre timmar. Men vi har också medlemmar på framför allt 3:00-3:30-nivå.

Om du befinner dig på den nivån idag och löptränar regelbundet, åtminstone varannan dag med förutsättningar för att öka den dosen, är det helt rätt tillfälle att inleda strukturerad träning tillsammans med jämbördiga och likasinnade.

OBS! att vi ställer absoluta krav på våra medlemmar att föra en träningsdialog med sina ledare och att ställa upp på våra arrangemang. Filosofin är ju mer man ger till klubben desto mer får man tillbaka.

Är du intresserad? Skriv till: kansli at studenterna.nu, så får du en enkät att fylla i.

En djupare beskriving finns på: http://studenterna.nu/Klubbinfo/presentation.asp

Välkommen!
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#2
28 oktober 2013 kl 20:27
Gilla
märkligt försök till värvningar, låter mest som ni vill ha gratis arbetskraft åt era arrangemang...
1972 • Sollentuna
#3
28 oktober 2013 kl 21:39
1 Gilla
Imponerade toppbredd hos Studenterna. Jag sprang Stockholm Halvmarathon på 1:25 och kom på plats 212, men hade trots det 23 manliga studenter före mig i resultatlistan. 23 löpare från samma klubb sprang alltså halvmaran snabbare än 1:25. Det är bra!
1983 • Stockholm
#4
29 oktober 2013 kl 07:25
2 Gilla
Senad Suhonjic: Givetvis behöver klubben medlemmar som kan hjälpa till vid våra arrangemang. Att som medlem i en förening ställa upp vid föreningens arrangemang ser jag som en självklarhet och att folk ställer upp som "gratis arbetskraft" vid tävlingar är en nödvändighet för att det ska finnas tävlingar att springa.

Jämför vi vad vi som medlemmar i Studenterna får från klubben och våra tränare och att ställa upp vid våra arrangemang väger vågskålen snabbt över med fördelar. Om man nu ser att hjälpa till med att ordna en löptävling som något negativt.
1971 • Nykvarn
#5
29 oktober 2013 kl 08:28
1 Gilla
Mina intryck är att FK Studenterna är en välskött, aktiv förening med många duktiga löpare. En förening som stäler upp ganska många kriterier för medlemsskap men som också ger ovanligt mycket tillbaka i form av tränarstöd. Att man dessutom på det här sättet är aktivt intresserad av att värva nya medlemmar är positivt. Långt ifrån alla klubbar verkar vara intresserade av att ta in nya medlemmar. Jag tycker inte att det är konstigt att man som medlem förväntas delta/hjälpa till med klubbens arrangemang!

Vill man springa för klubb för att t ex kunna delta på vissa tävlingar finns det gott om mindre aktiva klubbar/"brevlådeklubbar att gå med i, men där kan man heller inte som motionär förvänta sig att få någon återkoppling eller hjälp med träning.

OBS, jag är alltså INTE medlem i Studenterna.
1976 • Vällingby
#6
30 oktober 2013 kl 21:47
Gilla
Bästa klubben!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.