Löpning Tävlingar & Motionslopp / Lidingöloppet 2012 8 inlägg 5327 visningar

Lidingöloppet - första gången

Camilla
1976 • Björklinge
#1
4 juli 2012 - 21:31
Gilla
Hej alla!
Tänkte att det kunde vara kul med en tråd för oss som ska springa LL (3mil) för första gången. Jag har bara sprungit den sista milen (Lidingötjejlopp), så jag vet vad vi har att vänta oss där.....
1) Hur ligger ni till träningsmässigt?
2) Kör ni efter något program?
3) Målsättning?

Själv har jag nyss hoppat på Marathon.se träningsprogram för 3mil under 3h. Har efter ett långt uppehåll 3 månader (virus), kunnat börja träna. Chockade kroppen med cykling 10 mil på 1,5 vecka, för att fortsätta och köra tjejvättern 10 mil. Låter knäppt, men det var del tre i min tjejklassikern som jag hoppas kunna slutföra nu på lördag med vansbrotjejsim :-)
Min målsättning är att ta mig runt. Mål nummer två är att ta mig runt under 3h. Mål nummer tre finns också, men det ligger jag lite lågt med än så länge. Allt beror på om jag får vara skadefri, frisk osv....
Sen har jag även lite fler tävlingar som jag ska springa (tjejmilen, midnattsloppet, bellmanstafetten), men LL är the big one!
I år har jag än så länge inte sprungit längre än 12km. Men jag måste ju sakta men säkert upp på längre distanser...men nu är jag lite försiktigare än jag var förra året. Totalt någonsin har jag aldrig sprungit längre än 2,1mil...förra året.
1974 • Örebro
#2
5 juli 2012 kl 10:32
Gilla
Försök komma upp i rejäla långdistanspass ganska snart, så att 2 mil inte känns så jobbigt. Jag tyckte varje långpass var en plåga inför stockholm marathon eftersom det hela tiden blev längre och längre varje vecka. Nu när jag dragit ner på antal km på långpassen så känns inte 24km så farligt.

1) Blir en del mängd i veckan. Är uppe i 60+ km i veckan nu. Tränade inför Stockholm marathon så försöker fortsätta att ha ett långpass varje helg på upp till 25km. Vågar inte intervaller pga känningar i höger baksida av låret. Kör heller inte så mycket i skogen ännu.

2) ett långpass i veckan, ett backpass, ett intervallpass och vanlig distans så mycket jag orkar mellan dessa är målsättningen, så behöver inget program, men kör bara lugn distans tills känningarna i baksidan är borta.

3) Neråt 2.30 borde jag klara, men får se om det går att springa om folk från startgrupp 4


Klas Fahlberg
1984 • Umeå
#3
5 juli 2012 kl 10:45
Gilla
Första gången för mig med :)
Mitt mål är att ta mig runt springandes. Ligger på runt 2 mil/vecka just nu men håller på att långsamt öka mängden. Jag har tidigare gått på för hårt och ökat för snabbt med diverse skador som följd.
Min startgrupp är bland de sista så tidsambitioner mm är nog bara ett sätt att göra sig själv frustrerad/besviken. Jag ser lidingöloppet mer som en utflytkt och ett äventyr. Jag åker ned med två kollegor som är betydligt snabbare löpare.
1978 • Arboga
#4
5 juli 2012 kl 13:57
Gilla
3:e gången för mig, men de två första var på 90-talet. Så det blir nästan som premiär.

Jag har tyvärr inte lyxen att kunna träna mera än 3 gånger i veckan. Så jag siktar på:
- Ett distanspass (terräng) ca7-10km i veckan
- Ett intervall pass i veckan
- Ett långpass i veckan, just nu 15-20km skall försöka öka till 20-25 under Juli.
Så summan ligger på ca 30-35km/vecka.

Likväl så siktar jag på tider runt 2h30min. Vi får väll se om det går eller inte. Att bara komma runt ser jag inte som ett bekymmer så länge jag inte skadar mig.
Katja Söderberg
1978 • Hässleholm
#5
11 juli 2012 kl 11:47
Gilla
Hej
Det är första gången för mig med, min sista del i klassikern, jag har varit skadad lite sen Vasan med en bristning i låret så jag har inte kunnat löpträna som jag velat, har ju också haft fullt upp med att cykla inför vättern men har nu försökt komma igång med löpningen igen. Jag ska försöka ha ett långpass på helgen, ett pass med fartlek och ett pass med intervaller i veckan, hoppas då med den träningen också komma in på under tre timmar men har inte heller sprungit så långt innan, mitt längsta är Göteborgsvarvet. Vi får peppa varandra. :)
Peter Gröndahl
1978 • Stockholm
#6
11 juli 2012 kl 21:30
Gilla
1. Lite efter men det börjar röra på sig.
2. Nej. Planen är minst tre pass i veckan varav ett långpass (nåja, men minst 15km + kuperat eller 20+ platt), ett vanligt distanspass (helst terräng) på 7-12km och sen ett pass med mer fart eller intervaller. Fyller på med vanliga "slaskpass" om jag hinner.
3. Vet inte. Startgrupp 4, halvmara på 1:41, milen bara 45. Vad är rimligt?
1981 • Nybro
#7
11 juli 2012 kl 21:41
Gilla
1. Helt ok även om mina planerade fyra pass i veckan aldrig blir fler än tre.
2. Distanspass, intervallpass, långpass.
3. Lidingöloppet i sig är det stora målet för mig i år. Sprang förra året och i år vill jag se en två istället en trea. Det vill säga allt under tre timmar så är jag jättenöjd. Lite mer järnvilja sista milen så...
1975 • Alnö
#8
11 juli 2012 kl 22:49
Gilla
Sprang Lidingöloppet ifjol och vill först och främst tipsa om en mycket viktig sak;
Starten på loppet är nästan 2 km från den plats där man hämtar ut nummerlappen (Lidingövallen?).Ifjol hade jag dessvärre dålig koll på det och var sannolikt en av de sista som startade Lidingöloppet ;)

LL är en bra avslutning på löparåret tycker jag och en underbart lopp!
Jag kommer träna för en tid på under 2:30 och följer programmet på marathon.se. Szalkais program är tuffa, men det lönar sig i längden. Följde hans sub 3:30 - program för Stockholm Marathon slaviskt. Var bitvis vidrigt tufft, men det lönade sig i längden även om tiden på maran "bara" blev 3:44. Vi kan väl alla vara överens om att de yttre förutsättningarna var så där då ;)

Lidingöloppet är ett väldigt roligt lopp! Du kommer inte ångra dig!
Starta en grupp för oss som ska springa Lidingöloppet så kan vi peppa varandra och ge varandra träningstips där!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.