Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 5125 visningar

Akupunktur för ischias?

1966 • Nynäshamn
#1
6 maj 2012 - 20:12
Gilla
I morgon ska jag påbörja en 10 ggr lång akupunkturbehandling hos min sjukgymnast för min envisa ischias. Hoppas verkligen att det ska ge resultat. Är det nån som har erfarenhet av akupunktur? Hjälpte det? Andra tips och råd? Ischiasen är mycket bättre än i t ex julas och framför allt förra sommaren, men har dock fortfarande känningar och smärtor som kommer och går.
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#2
6 maj 2012 kl 20:22 Redigerad 6 maj 2012 kl 20:23
Gilla
Jag har fått akupunktur vid några tillfällen för ichiasliknande problem och min erfarenhet att det kan hjälpa mot symtomen - en tid, men troligen åtgärdas inte orsaken till smärtan och därför är det mest symtomlindrande.

Ibland är det sacroilicaleden i bäckenet som krånglar vilket bäst ågärdas på annat sätt, t ex med bra kiropraktik och sjukgymnastik för bl a ländkontroll.

Även en kort piriformismuskel kan ge ischiasliknande symtom. Det kan åtgärdas med stretching.

1970 • Sala
#3
6 maj 2012 kl 20:44
Gilla
Se till att bli utredd ordentligt, helst med magnetkameraundersökning. Sjukgymnaster och kiropraktorer i all ära men de behandlar bara symptomen och är problemet ett annat så blir du ju knappast bättre över tid. Felet kan ju lika gärna vara diskbråck eller spinalförträngning (?) (osäker på rätt ordval). Min erfarenhet efter många års ryggproblem är att alla brukar vara rätt så säkra på sin sak, alla utan att egentligen veta, detta gäller ofta massörer, sjukgymnaster, kiropraktorer osv. Det verkar som om ju mer man läst och sett desto mindre bergsäker blir man.

Om problemet är piniformissyndrom så är det relativt lättbehandlat med stretching. Då borde akupunktur kunna få muskeln att lugna sig. Sök på stretch och komplettera.

Lycka till.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.