Löpning Kom igång 6 inlägg 2146 visningar

Maximal dämpning?

Martin Wiinis
1983 • Ubon-Ratchatani
#1
21 april 2008 - 17:42 (Redigerad 21 april 2008 - 17:53)
Gilla
Vilken sko ger mest/bäst dämpning för dödliga pengar?
Sträckan, om det är intressant, är ca 8,5 km på asfalt eller hårt stampad jord.
Är inget speciellt med fötterna mina vad jag vet, standard icke platta i storlek 45...


TAKC! ^^

Edit: Om det hjälper så är skorna jag springer i nu Nike zoom air, vet tyvär inte modellnamnet men de passar väldigt bra med formen på min fot, önskar mer dämpning dock..
1969 • Sala
#2
21 april 2008 kl 18:53
Gilla
Asics Nimbus (neutralt löpsteg)!
Martin Wiinis
1983 • Ubon-Ratchatani
#3
22 april 2008 kl 03:32
Gilla
Var inne på det och gjorde en sökning på gel-nimbus 9 här på furumet.
Det enda som dök upp var en snubbe som ägde ett par men som var under intrycket av att det var en terrängsko. :s

Vet inget om löpsteg osv.
Men är asics lik nike i passformen?
1969 • Sala
#4
22 april 2008 kl 06:47 Redigerad 22 april 2008 kl 17:01
Gilla
Sök bara på Nimbus så hittar du fler. Alla verkar supernöjda och på www.marathon.se ligger den mycket bra till i skotestet och får nog räknas som den bästa neutrala skon om det är maximal dämpning man vill ha. Det finns egentligen ingen anledning att låta bli att köpa dem om man vill ha maximal dämpning och undvika skador. Prislappen ska inte avskräcka, för några hundralappar mer per år är inte mycket utslaget per månad, och ingeting jämfört med annat man lätt lägger några hundralappar på. Det handlar ju om att att få en bahaglig löpträning.

Jag är inget expert, men utifrån vad jag har provat är Asics lite hårdare och stabilare, medan Nike är mer komfortabla precis i början eftersom de är mjukare inuti. Men mjukheten inuti gör också att foten åker fram och tillbaka mer när man springer. Men Asics är framför allt tillverkade med mer kvalitet i fogningarna mellan häl och framfot, vilket man känner när man vrider på skon, och det räcker egentligen med att titta på undersidan. Och den har bättre dämpning och Gel är definitivt bättre än luft på att dämpa. Men om du vill ha en lätt sko är det inte Nimbus du ska ha, för stabiliteten väger, så klart. Den klassas ju som en mängdsko och passar personer som vill undvika skador. Men det är ju inte den enda skon som har lite högre vikt. Sedan finns ju också Asics Gel Kayano om du dessutom pronerar och där måste du vara säker.

Fast om du hatar att jogga, som du skriver på din sida, så spelar det nog inte så stor roll vilka skor du köper. Jag skulle säga att Asics Gel Nimbus är till för dem som tränar flera mil i veckan.
Martin Wiinis
1983 • Ubon-Ratchatani
#5
23 april 2008 kl 02:21
Gilla
Tack för svaren Mårten!
Tunga skor bör inte vara någon större fara då jag inte springer mer än 8.5 km åt gången.
Mkt riktigt så skulle jag helst inte jogga men man är ju så illa tvungen och då kan det ju vara en ide att inte skada sig på kuppen..
1969 • Sala
#6
23 april 2008 kl 08:26 Redigerad 23 april 2008 kl 08:45
Gilla
Det låter bra! Dessutom är Nimbus 9 inte tyngre än andra skor av samma typ. De är lättare än Nike Air Pegasus t.ex. För att få lättare skor måste man köpa skor som saluförs som extra lätta, t.ex. Nike Zoom elite eller Asics DS Trainer. Men då får du ju sämre dämpning.

Tvungen att jogga är du inte. Det finns ju andra idrotter, som simning och cykling som är snällare mot benen. Jag joggar inte för att jag är tvungen, för då skulle jag nog simma istället. Jag jobbar för att det är så oerhört skönt att springa samtidigt som man hör fåglarna kvittra och vågorna skalpa, barnen skrika vid en lekpark som man just springer förbi och några minuter senare höra en grävmaskin backa. Och så den där härliga känslan när man lägger sig i badet efteråt och klagar över onda vader, men egentligen så känner man sig bara riktigt stolt och tänker på hur starka, hårda och snygga vaderna blir på kuppen och hur mycket lättare opch fortare det kommer att gå om en månad. Och sedan skriva in resultatet på jogg.se och se riktigt förbaskat stolt ut när man gör det!

Men prova Nimbus! Men prova andra också. Nimbus är bäst, men kanske inte för just dig. Dessutom kan det finnas skor som är nästan lika bra, men med lägre pris. Dessutom bör du ju ta reda på om du pronerar eller supinerar eller är neutral i ditt löpsteg. Om du pronerar ska du inte ha Nimbus. Därför måste du besöka en bra sportbutik där du får ditt löpsteg kontrollerat. Bäst hjälp lär du få på Runner´s store och Löplabbet, men vissa säljare på Stadium är också duktiga och kan kolla löpsteget.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.