Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3760 visningar

"kramp" i korsryggen, Hjälp!

1971 • Östersund
#1
20 februari 2012 - 08:41
Gilla
Jag har problem med någon sorts kramp/ilningar på höger sida längst ner där rygg och bäcken möts. (ovanför hö skinka) Det gör ont när jag böjer mig ner men känns inte så mycket när jag går, står eller lunkar lungt. Vad kan det vara? Jag har haft detta en gång tidigare men då riktigt kände jag att något gick sönder i typ ett muskelfäste.... Det tog veckor innan det gick över... Nu har det mer kommit smygande som en sorts ond kramp (i muskel eller fäste) som ilar, även lite ont utåt höft...... Jag vill kunna träna normalt nu när jag har kommit igång ordentligt. (tyvärr inte så mycket löpning under denna period men det kommer!), Hjälp!
1952 • Varberg
#2
20 februari 2012 kl 09:59
Gilla
Låter som "ryggskott". Det är muskelkrampen som är smärtsam som i sin tur beror på något i rygg/bäcken. Isåfall är det bra att hålla sig i rörelse och att sitta brukar vara värst. Du kan kolla en ganska färsk tråd i ämnet.
1971 • Östersund
#3
20 februari 2012 kl 10:11
Gilla
Tack, tråden om ryggskott passade delvis in på mitt problem med kramp och trötthetskänska i rygg (samt utstrålning mot höften). Till saken hör att jag är rätt rörlig (överrörlig) av mig i alla leder och har fått inrådan av sjukgymnast att inte stretcha så "hårt" pga detta....Det kanske måste bli ett besök till någon kunnig inom området för att få bukt med detta. Jag ska testa ett träningspass i kväll så får jag se hur det känns (men oftast går det bra under träning då kroppen är varm, det är värre på natten efteråt)
1974 • Örebro
#4
20 februari 2012 kl 14:06
Gilla
Jag har precis haft problem med detta i en månad och har först nu kunnat följa träningsprogrammet igen ordentligt. 3 besök hos naprapat som konstaterade att benen var olika långa. Han knäckte rätt ryggen och beordrade några dagars vila efter varje behandling.
Situps och rygglyft 2 ggr i veckan och stretch av sätesmusklerna är jag rekommenderad.

Gäller väl att stärka upp bålen. Sen tror jag man ska vara försiktig med att springa alltför snabba intervallpass.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.