Löpning Träning 11 inlägg 3175 visningar

Uppstart av träning efter Sthlm Marathon

1970 • Grums
#1
8 juni 2010 - 19:49
Gilla
Har lite funderingar hur snart ni andra startar upp er träning efter ett sånt här lopp? Jag tänker springa, cykla på min nya mtb i skogen samt åka rullskidor då jag är anmäld till Vasaloppet nästa år.
Detta var min premiär av maror och tog det väldigt lugnt eftersom jag inte visste hur just min kropp skulle reagera på den här typen av arbete.
Tog min runt på 5,34 utan vare sig skavsår eller blåsor eller nåt annat, dock så har jag rätt rejäl träningsvärk och är lite stel än.
1981 • Dals-Ed
#2
8 juni 2010 kl 20:12
Gilla
För egen del har kroppen hämtat sig förvånande bra vilket är positivt. Tänker ge mig ut imorgon på ett vanligt träningspass o sen fortsätta men det kommer bli lite av en nystart ändå vilket känns bra. Börjar på nytt kapitel i träningslivet efter varje mara i huvudstaden. :)
Har ny tävling på lördag och 3 till under sommaren så det rullar på och det känns jäkligt inspirerande.
Mikael Magnusson
1982 • Boden
#3
8 juni 2010 kl 21:10
Gilla
blir korta pass mellan 4-12km i lugnt tempo denna vecka. Trappar upp längden på passet något under nästa vecka, för att om 3 veckor gå tillbaka till normal träning.

Detta så länge återhämtningen går som den är tänkt ;)
Lennart
1971 • Vallentuna
#4
8 juni 2010 kl 22:00
Gilla
Hej,
Cyklade lite i söndags och sprang lite kort idag i lugnt tempo. Har fortfarande träningsvärk men räknar med att kunna köra det första "lite tuffare" passet i helgen. Kommer inte maxa då men vill "trycka på" lite för att se hur det känns.

Tycker det är viktigt att komma igång igen.
http://milen-sub40.blogspot.com/
1971 • Nykvarn
#5
8 juni 2010 kl 22:08
Gilla
Jag cyklade 6km MTB igår kväll men i lugnt tempo och inte i skogen. Lite stel i låren fortfarande men annars väldigt fräsch i kroppen. Första löpningen blir på torsdag, ett lätt distanspass på 7-8km, sedan blir det omkring 10km på söndag och sedan räknar med att vara igång med mina tre pass per vecka igen, men det bllir inga långpass nu på ett tag och riktig kvalité får vänta lite också.
1975 • Hässelby
#6
9 juni 2010 kl 09:49
Gilla
Träningsvärken var inte så farlig och den är helt borta nu. Jag hade träningsvärk på utsidan av låren och ena höftböjaren kändes spänd och stel, annars var jag väldigt fräsch i kroppen. Cyklade 20 minuter i måndags och tisdags och jag har tänjt höftböjaren lite försiktigt.

Jag har dock tänkt att ta det ganska lugnt med en planerad viloperiod då jag har sprungit med benhinneinflammation hela våren. Kanske det blir ett väldigt lätt första distanspass på söndag.
Anne Brolén
1969 • Johanneshov
#7
9 juni 2010 kl 10:46
Gilla
Jag sprang också min första mara i lördags, och är nu lite imponerad över min kropps förmåga att återhämta sig :-) Muskelvärken är borta, värsta smärtan är faktiskt i fötterna där jag lyckades få ett par rejäla blodblåsor.

Idag tänkte jag ta ett cykelpass, och stretcha igenom benen efteråt, sedan blir det simning imorgon. Funderade på ett löppass, men efter att ha fått tokrusa några hundra meter för att hinna med en buss igår kväll så får det nog vänta lite till. Knäna och fötterna gillade inte riktigt den ökade belastningen. Jogg på fredag eller lördag, kanske.
1981 • Falun
#8
9 juni 2010 kl 11:17
Gilla
Jag sprang oxå min första mara nu i stockholm, var väldigt stel i söndags och måndags samt piip-ont i framsida lår, gav mig ut på 7km distans i tisdags och det gjorde susen för träningsvärken. Idag körde jag 12km och benen kändes som dynamite!!!

Iofs, ska väl tillägga att jag lufsade mest andra halvan så min återhämtningen-fas är kanske inte så lång som den borde/skulle ha varit om jag hållit hela vägen..
Linda Eliasson
1978 • Nacka
#9
9 juni 2010 kl 12:04
Gilla
Jag sprang de två första turerna efter maran i går och kände mig oförskämt pigg. Lite stel i höfterna, lite trött i ett knä och fortfarande lite träningsvärk i högervaden, men i övrigt helt ok.

Även jag lufsade de sista 26km på grund av kramp, så jag tror att jag skulle ha varit mycket mer sliten om jag kunnat springa på lite mer det andra varvet.
1978 • Landvetter
#10
23 juni 2010 kl 16:00
Gilla
Jag har fått lite konstiga fenomen i mina knän efter min första mara den 5e.
Jag började redan den 7e att cykla fram och tillbaka till jobbet (7km enkel resa). Och det går bra.

Förrutom att efter ca 10 dagars vila från löpningen, och cyklande fram och tillbaka till jobbet varje dag, har mina knän börjat spöka. de ömmar, och känns allmänt skumma. Jag har gjort ett löppass en vecka efter maran, och då kändes det som om mina underben var lösa...

Är det normal att knäna spökar efter en mara, och hur länge brukar det i så fall sitta i? Något förslag på hur jag ska motverka min värk?

MVH
/Claes
Anders E
1968 • Sollentuna
#11
25 juni 2010 kl 08:54
Gilla
Claes, min erfarenhet är att det som tar längst tid att återhämta efter ett marathon är ligament och ledband (musklerna är ofta OK efter 3-4 dagar).

Jag sprang själv maran (ganska otränad) och har bytt ut löpning mot cykling i mina långpass under några veckor för att ge ligament/ledband en chans att återhämta sig. Mitt råd är att du väljer konditionsträning (cykling, inlines m m) som inte belastar dina ligament/ledband lika hårt som löpning tills du känner dig helt OK.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.