Löpning Tävlingar & Motionslopp 18 inlägg 9261 visningar

Dubai marathon!!

Gällivare
#1
9 september 2015 - 11:37
Gilla
Någon som ska eller har sprungit Dubai marathon.
Funderar på att åk dit i jan 2016, och skulle behöva lite tips, hur är banan?? hur varmt är det???
Ska springa Berlin Marahton 27/9 och funderar åxå lite på tränig mellan 2 marathon på relativt kort tid.
Mvh Åsa
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#2
28 december 2015 kl 18:46
Gilla
Jag är i Dubai nu och det är helt fantastiskt. Tänker definitivt försöka komma tillbaka till maran 2017. Vädret är som fin svensk sommar, dvs sol från klarblå himmel och 23-24 grader..
Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#3
30 december 2015 kl 19:50
Gilla
Har varit i Dubai och tycker banan verkar trist - samma raksträcka tur och retur, typ fyra kurvor på hela banan. Men den bör vara flack och därmed rätt snabb - om man orkar upp tidigt för jag har för mig att starten går ovanligt tidigt för att det inte ska bli för varmt

Thobias Ligneman
1967 • Västra Ingelstad
#4
30 december 2015 kl 19:54
Gilla
Jäpp, start 06:30
Karibou
1976 • Sundbyberg
#5
30 december 2015 kl 20:29
Gilla
Har sprungit denna bana bara en gång förra året. De två gånger innan var banan lite annorlunda för start/mål. I år hade jag problem med min fot, så det blev stranden istället. Visst skall man gilla raksträckor (det gör jag :-)) och visst skall man vara förberedd att inte ha så mycket folk på sidan som hejar på (speciellt efter km30). Men det stör mig inte. Vill man ha en upplevelse med tusentals människor vid sidan av banan skall man välja nån stor mara som Sthlm, Paris, Chicago, osv. Inte Dubai.
Starten har alltid varit kl.7 och nästa år blir det 6:30. Inte det tidigaste jag har gått upp för en mara: San Francisco marathon startade kl. 5:30...
Värme är relativt. 2013 hade vi dimma nästan hela tiden. Och det var rätt ok för värme. men visst springer man på 6 timmar få får man komma i mål vid lunchtid och då är det varmt. Har haft upp till 25grader tror jag vid slutet när jag kom i mål. Rätt ok.
Tror att det är mer liv för dem som springer milen faktiskt.

All funkar bra från hämtning av BIB-nummer till start/mål området, vatten/sport dryck på banan och kunna se elitlöparna ett par gånger också. Och man njuter av två dagar vid stranden efteråt. Inte dåligt i Januari-månaden :-)
Karibou
1976 • Sundbyberg
#6
3 januari 2016 kl 22:13 Redigerad 3 januari 2016 kl 22:31
Gilla
.
1971 • Stockholm
#7
4 januari 2016 kl 13:12
Gilla
Hej, sprang den förra året. Flackaste maran jag någonsin sprungit. Tråkigaste banläggningen också. Var ca 17 grader vid starten och 24 grader fem timmar senare. Vätskekontroller och in- och utlämning av kläder funkade bra. Kan vara smart att beställt taxi för att ta sig dit på morgonen. Inte så många som springer maran, de kortare loppen har många mer deltagare. Så ingen jätteträngsel efter starten.
Tips. Ta en bild när eliten är p ål väg tillbaka på första rakan. Det kan bli världrekord.
1991 • Stockholm
#8
4 januari 2016 kl 13:36
Gilla
Karibou, har de andra distanser än Marathon alltså? Brukar dessa vara samma dag eller gå på andra dagar? Har försökt kolla runt men kunde bara hitta info om Maran. Åker nämligen ner till Dubai nu på torsdag och hem den 17 januari så kan inte springa Maran men vore kul att springa något annat lopp om de har något helgen innan :)
1971 • Stockholm
#9
4 januari 2016 kl 15:00
Gilla
http://www.dubaimarathon.org/race-info/how-to-register/

De har 10km & 4km också. Tror faktiskt 4km är den som har flest deltagare.

MVH Peder
Karibou
1976 • Sundbyberg
#10
4 januari 2016 kl 16:15
Gilla
@Maximilian: Alla lopp mara / 10K & Fun run är på samma dag (22/1).
Hittade inga andra lopp vid datum som du skriver. Även inte i Abu Dhabi.
Du får helt enkelt stanna några dagar till och springa med mig!

Gällande bild på eliten, det är nu lite ändrat gällande banan (jag ser att mitt inlägg ovan blev lite konstigt med en "."). Så nu det gäller att ta kort på första rundan (12km), det är ju där man är frisk och har fortfarande krafter. Annars kan man visst vänta på den långa biten, men då är eliten oftast inte i grupp längre (förutom kanske damerna).

Gällande världsrekord: Jo, Dubai skulle så gärna vilja ha en WR där. Det säger dem varje år jag har sprungit. De har riktigt snabba löpare, men jämfört med Berlin, det inter verkar vara nån match. (men visst ser jag framemot att höra "WR" typ 30minuter innan jag kommer i mål :-) ). Vet inte om banan är lika bra/snabbt som innan med en U-turn vid km6 istället för km15+. Men det kommer vi att se snart!
1967 • Umeå
#11
4 januari 2016 kl 18:57
Gilla
Kom just hem från Dubai. Vädret är mycket skönt just nu för en frusen norrlänning, dock så var jag förkyld så det blev inte mycket löpning. Han ta en tur på den gummerade (?) banan som sträcker sig flera km (>5 i alla fall) från Burj al-Arab längst stranden norrut. Varje 100ing var märkt. Dock var det lite mjukt, men brevid låg ett trädäck som gick bra att springa på. Denna strandpromenaden måste kostat kulor, men landet verkar inte lida brist på pengar. Känns lite som ett enda stort DisneyWorld :)

Tyvärr så blev det lite missräkning när vi på nyårsafton tagit oss upp till Downtown för att bevittna fyrverkerierna med 1,5 miljoner andra när en jätteskyskrapa bara några 100a meter från där vi stod, två familjer börjada brinna våldsamt. Mycket otrevligt.... vi tog barnen i handen och började kvickt som ögat försöka ta oss därifrån. Minns ju sedan tidigare vad som kan hända om eld får härja fritt i en skrapa och försvaga konstriuktionen. Denna var lika hög som Eiffeltornet... huvligen. Nu visade det ju sen att det "bara" brann på utsidan men när man såg infernot var jag helt säker på att detta skulle bli en stor katastrof med massor av döda.

... nu spånade jag iväg, men jag är nog fortfarande lite skakad. Och lycka till ni som springer.
1991 • Stockholm
#12
6 januari 2016 kl 06:52
Gilla
@Karibou: Lite sugen är man såklart på att stanna och springa, bara för att ha gjort det. Tyvärr passar det inte med livspusslet, jag får ta det en annan gång helt enkelt! Men vad jag hört så är träningsmöjligheterna mycket bra i Dubai så jag hoppas kunna ha en träningsintensiv semester :-)
Karibou
1976 • Sundbyberg
#13
7 januari 2016 kl 11:17
Gilla
@Maximilian: träningsmöjligheterna är begränsade i Dubai (enligt mig). Det är klart bättre väder, men för att springa finns det ju inga bra ställe. Trottoarerna försvinner utan att man förstår varför (alltså: de slutar bara). Så visst är slingan som nämndes ovan nåt nytt sedan förra året eller nåt, men det är rätt mjukt tycker jag. Brukar inte köra intensiv träning där eftersom jag åker bara för maran, men som sagt, begränsad är det. Förra året kunde jag inte springa, så jag spenderade min tid på gymmet. Halv-roligt att springa inne när det är soligt och skönt ute...
Hittar du nåt kul, skicka gärna förslag!
1991 • Stockholm
#14
9 januari 2016 kl 13:45
Gilla
Alright, nu har jag hunnit reka lite. Vi bor i stadsdelen som heter Jumeriah, inte så långt från Marinan. Ett varv runt Marinan är ca 9 km, bred och fin otrafikerad led. Sprang 1,5 varv i morse samt en bit utmed stranden på promenaden som kallas "The Walk". Det enda jag har att påpeka är ju att inte mycket är anpassat efter cyklister/löpare/folk som går. Det är ont om övergångsställen och att ta sig från ena sidan av Marinan till andra är inte helt trivialt men det är egentligen inga större problem.

Länkar till mitt pass som jag gjorde i morse så kan ni se karta :)
http://jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=11414165

Karibou
1976 • Sundbyberg
#15
9 januari 2016 kl 13:55
Gilla
Snyggt! Aldrig sprungit på denna delen. Du kan springa långt från där du bor mot Burj Al-Arab och efter. Det finns nu trottoarer som inte fanns 2013... men förra året man kunde ju gå. Efter Burj al arab finns den där löpslingan som går någr km (vet inte riktigt). Mjuk som en matta (eller om du har sprungit i Budapest på ön i mitten av Danuben, det är ganska lik). Och då kan du vända om. Springer du tidigt, du skipper du traffiken och pollution och att det är för varmt. Skulle uppskatta att du kan få T/R lite mer än en halvmara på detta (mot 23-25km kanske?).

Men slingan du nämner verkar rätt lyxig och bra!

Hälsningar från en snöig Göteborg!
1985 • Sundbyberg
#16
10 januari 2016 kl 09:22
Gilla
Hej

Jag har anmält mig till Dubai Marathon den 22/1. Någon mer än jag som ska springa loppet?

Ska åka om en vecka, och hoppas kunna planera in några skojiga träningspass innan dess. Har någon några förslag var man kan springa?!
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#17
25 januari 2016 kl 21:16
Gilla
Hur var det?
1985 • Sundbyberg
#18
29 december 2016 kl 22:23
Gilla
Snart dags för 2017 års Dubai, tänkte väcka upp denna tråd och se ifall någon mer än jag tänkt springa?

Snabb återkoppling till min upplevelse för loppet 2016
Loppet startade tidigt, 6:30 (innan soluppgång) gick startskottet. Inte särskilt varmt, lagom svensk sommarmorgon

Det hela gick i en rasande fart till att börja med, breda gator och ett högt tempo. Hela loppet visar sig innehålla otroligt långa raksträckor, med en 180° sväng efter 5-6 km, en 180° efter kanske 27 km och en 90 graders precis innan mål.

Däremellan är det breda gator, en sol som långsamt stiger ovan horisonten och gör det hela varmare och varmare. Trots att det inte är en meters höjdförändring så blev jag väldigt trött emot slutet, det blev som svårt att få tillräckligt med syre. Detta visas i min pulskurva, där min puls gick ned mot 132 slag i minuten de sista kilometerna med en väsentligt sämre tempo mot slutet. Varmt, enformigt - men ett otroligt enkelt lopp samt att det var en behaglig temperatur att få springa i värmen inte alltför långt från Sverige mitt i vintern. Ett trevligt långpass blev det ??

Jag kommer springa i januari igen (går att anmäla sig tom 31/12), just för att få ett långpass i värmen i januari.

Någon mer som ska springa?!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.