Löpning Träning 7 inlägg 522 visningar

Inspiration & lust?

fru Lindh
1968 • Finland
#1
25 juni 2007 - 18:18 (Redigerad 31 december 2005 - 00:00)
Gilla
Har jag nått nåtslags botten eller vad står på? Från veckoslutet känns löpningen helt enormt jobbig.Huvudet vill ut, men kroppen säger nej,nej. Tog en mycket kortare runda igår och var faktiskt helt slut,dendär sköna känslan infann sig inte. Har joggat rätt aktivt nu hela våren, men förlängt passen först nu under sommaren. Läste i nån tidigare fråga att man kan lida brist på ex kalium, hur visar det sig ? Jag har inte möjlighet nu under sommaren att gå till gymmet (är i ärlighetens namn inte spec förtjust i det) men cykla kan jag såklart och vi har även en trampolin på gården,studs studs =)

Motivationen som jag ser det är OK.Jag vill bli starkare o snabbare, få ordning på daller och en stund egen tid.Allt det ger löpningen.
Vänstra foten har några dagar haft en ny smärtpunkt, på insidan snett utåt från stortån, påminner om hallux valgus?? Har jag helt enkelt gått ut för hårt under de senaste veckorna, och vad är medicinen mot en ovillig kropp, ska man trotsa den och fortsätta träna? Vill inte att latmasken i mig tar över!!
1967 • Karlstad
#2
25 juni 2007 kl 18:25 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Känner igen mig lite i det. Efter 4år har jag börjat förstå vad mitt handlar om, troligtvis är det mitt pms humör, har gott humör förövrigt men just då tycker jag att jag är så dålig på löpning så jag kan lika bra lägga ner det. Jag tar iaf på mig träningsklädderna och börjar gå, tillslut känner jag mig så dum för att jag bara är ute och går med de kläderna så jag börjar springa istället.
Så på med kläderna och gå iallafall, du behöver ju inte springa alltid.

"Run for fun"
2006 • Alingsås
#3
25 juni 2007 kl 18:28 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Om du vilar några dagar, kanske fem, kommer säkert kroppen att svara på löpningen direkt. Annat förslag är att kanske springa ett kort pass på morgonen. På kvällen senare kan du springa ett kort pass ytterligare. Dessa har funkat på mig. Kalium finns i tex. banan, jordnötter och avocado. Lycka till! Sofia
fru Lindh
1968 • Finland
#4
25 juni 2007 kl 18:36 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Marie,det låter bekant detdär att dra "kostymen" på och finna sig halvtraskande i spåret..jo,jag har gett mig ut just för att lusten i huvudet finns.Ja,kanske det är hormonspratt! Normalt har min träning lagts till kvällen,lättast så med tanke på jobb & familj.Men under semestern kunde jag testa morgonpass också.
Tack även Sofia för kaliumtipsen!
Roger Bohman
1967 • Ronneby
#5
25 juni 2007 kl 18:53 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Början till Kaliumbrist ger kramper i musklerna. Vanligen på natten.
Livsmedel med högt kaliuminnehåll är potatis, rotfrukter, fullkornscerealier, torkade frukter, spenat, grönkål, brysselkål, broccoli, blomkål, apelsinjuice, fisk och avokado. OCH Banan.
Att vara trött när man ska ut är välbekant. Jag är just nu i den fasen. Tar mig alltid ut oavsett hur det känns. Springer tills jag får ont, stannar och stretchar. Springer vidare. Brukar funka på mig. Alternativ träning typ ut och cykla är perfekt då allt känns hopplöst.

Glöm inte att du ska se löpningen långsiktigt. Det tar år att bygga upp kropp och kondition. Några genvägar finns inte, så ha tålamod.
/Roger
Fd Marathonlöpare

fru Lindh
1968 • Finland
#6
25 juni 2007 kl 20:43 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Tack för era svar! Jag är rädd att du har rätt,Roger.Att jag nu tränat ca ½ år är ju inget super, även om det för mig är ett nytt rekord (har tränat mer oregelbundet förut) och att förvänta sig fantastiska förbättrade resultat är väl utopi. Men jag kämpar vidare,för på det stora hela känns det ju BRA! Nu har jag varit lite "snällare" och sprungit kortare sträckor;huvudsaken är att jag kommer iväg känns det som,jag är mkt gladare efter träningen.Och känns det som sirap en dag kanske det iaf går bättre nästa gång.Ja,jag är envis.Keep running!
1972 • Alingsås
Administratör
#7
25 juni 2007 kl 21:15 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Jag har varit tvungen och byta löpning mot gång under ett antal träningspas senaste året. Både pga av skador och trötthet, men brukar försöka se det som attt jag tjänar en promenad (som aldrig hade blivit av annars) istället för att förlora ett löppass. Formen och den sköna känslan kommer alltid tillbaka, men ibland behövs det tid!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.