Löpning Kost & Näring 165 inlägg 10742 visningar

Löptränar 40-70km/v utan viktminskning

Jason
1968 • Älta
#1
7 april 2011 - 20:03
Gilla
hej forum. Jag är ny här och testar lite. Jag tränar en 40-70km/vecka är man, 43 år, 1,80 lång och väger 92kg. Jag hade velat gå ner till typ 85 kg men trots all träning ligger jag still.

Finns det några tips?

Jag äter runt 2000 kcal/dag och försöker få i mig 2 liter vatten/dag

Tacksam för råd och tips
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > > >
1961 • Göteborg
Administratör
6 juni 2013 kl 16:09
4 Gilla
Men nu var det väl som själva f*n vad det börjar komma många inlägg i forumet som i all vänlighet rekommendera en produkt eller sajt, där inlägget är skrivet av någon som registrerade sig samma dag.

Och exakt hur stora varningsklockor ringer det inte när a) det inte finns något företag registrerat i Sverige som heter Bantningsproffsen, b) det på hemsidan angivna telefonnumret inte finns varken på Eniro eller hitta.se, c) den angivna adressen inte finns (!), c) det angivna postnumret inte tillhör Stockholm, d) det saknas uppgift om organisationsnummer, företagsform mm.

För övrigt lägger jag märke till att både Jamina och hemsidans författare skriver "ska va" i stället för "ska vara". Tänk så det kan slumpa sig.
HR
1972 • Stockholm
6 juni 2013 kl 16:43 Redigerad 6 juni 2013 kl 16:51
Gilla
Jason: min spontana reaktion på din summering är att du äter för lite, främst för lite kolhydrater för din kroppsvikt och din mängd löpträning. Det leder till att du hamnar i stå med träningen och får svårt att fortsätta gå ner i vikt.

Vill du enbart gå ner i vikt och inte löpträna dig ner i vikt så rekommenderar jag en långsiktigare lågkalorikost med variation och då kan du/bör du minska på kolhydraterna men inte ersätta kalorimängden fullt ut med fett. Med mycket lågintensiv träning så kan du då minska kroppsfettet effektivt och skonsamt. Ska du fortsätta löpträna så får du inte kapa ner kolhydraterna för mycket eftersom du då även hämmar fettförbränningen i vissa ansträngningsgrader av löpning. Det är inte en bra idé.

Claes: du får ett PM av mig så kan jag hjälpa dig reda ut en del begrepp vad gäller fettförbränning / löpträning samt insulinets roll. Du har en del saker rätt men en del saker om bakfoten.

Kroppen har en behovstrappa vid olika grader av ansträngning och när man väl vet hur den fungerar så behöver man sedan inte konstla till det med märkliga teorier. Det kan vara bra att känna till oavsett om man tillhör ett "kostläger" eller inte. Man kan alltid använda faktisk kunskap till sin fördel även med en specialkost.

Joanna har inte skrivit något som är fel i sina inlägg även om jag inte lusläst allting.

Man måste skilja på att äta för viktminskning via t ex en lågKALORI-diet där man kan dra ner på kolhydrater och att äta för löpträning och nå en viktminskning på sikt den vägen och samtidigt uppnå goda löpresultat. Bägge varianterna funkar, fast på olika sätt.

I vissa fall så går de hand i handske men i vissa fall så får man gå över ån efter vatten för att få samma resultat. Klart som korvspad?

Jag hann inte läsa alla sidor och har ett "break" ifrån forumet men jag kunde inte hålla mig ifrån att dyka in lite snabbt. (Jag läste bara två sidor.)
HR
1972 • Stockholm
6 juni 2013 kl 16:44
Gilla
"Spontaninlägg" av nyregistrerade som promotar en produkt borde leda till omedelbar avstängning och borttagning av det postade.

Jag flaggar rött.
1959 • Rönnäng
6 juni 2013 kl 16:45
Gilla
Heja Erik!
Du är tricky att tricka.
Tur att det finns såna som du.
Du och Sverker Olofsson på Plus.
ME
1970 • Jönköping
6 juni 2013 kl 21:59 Redigerad 6 juni 2013 kl 22:04
Gilla
Varför all magi?

MIndre energi in än ut ger viktnedgång. Inte tvärtom. Örter, bantningsmedel LCHF etc behövs inte.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.