Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1870 visningar

Vad göra åt benhinnor?

1990 • Jönköping
#1
4 juni 2013 - 20:24
Gilla
Jag har aldrig tidigare haft problem med mina benhinnor, men för över en månad sedan fick jag superont efter att ha sprungit bara 1,5 km. jag försökte igen efter en vecka ungefär och samma sak hände. så jag bestämde mig för att vila ordentligt från både löpning och snabb gång under en månads tid. jag var ute och testade för en vecka sedan då i skogen och 1,5 km gick jättebra (förutom att det kändes frustrerande att inte springa längre haha ) och jag kände ingenting. men idag skulle jag testa första gången på asfalt och tänkte öka med 500 m. men det gick verkligen inte. någon som vet vad man ska göra åt detta? jag har inte dåliga skor heller.
Dana
1965 • Helsingborg
#2
4 juni 2013 kl 20:53 Redigerad 4 juni 2013 kl 20:56
Gilla
"jag har inte dåliga skor"... vad anser du vilka skor är dåliga?
det är just det jag ville säga- byt skorna.
jag började få käningar i mina benhinor för ett år sedan(då köpte jag adidas adios, lätta, neutrala skor) jag hade dom inte ofta på benen men jag började få känningar och sen började det göra riktigt ont. innan dess använde jag adidas med pronationsstöd, inga problem als.
sen köpte jag brooks adrenalin(också pronationsstöd skor) gjorde paus från löpning i 4 veckor, började springa i mina brooks adrenalin och allt gick bra tills jag skaffade Brooks green silence och började springa i dom. då fick jag ont i mina benhinor igen. gjorde en paus på ett par dagar, tog på mig brooks andrenalin, sprang i paar dagar och smärtan var borta. har testat en gång till med BGS och det var samma sak.
alltså hos mig är det skorna som ställer till det.
1990 • Jönköping
#3
4 juni 2013 kl 20:59
Gilla
jo jag har alltid kört med samma modell på skor bara uppdaterat mig när det behövs och jag har aldrig känt något, men när jag började känna för en månads sedan så insåg jag att det nog var dags att byta. så mina skor jag har nu är bara en månad gamla och jag fick hjälp i affären när jag köpte dem
1970 • Frösön
#4
4 juni 2013 kl 21:32
Gilla
Mina besvär med benhinnorna försvann i vintras när jag la om min löpsteg från "hälstamp" till mer "mitt-på-foten". Jag sprang med broddar så jag var mer eller mindre tvungen för att få grepp på Jämtlands-isen :) Vaderna var inte nådigt ömma i början kan jag ju avslöja, men nu är det ok med båda två.
Har en bekant som har problem med benhinnorna. Han har "sort of" löst i alla fall sitt problem med benhinnorna genom en stretchövning han "fått" av en Triatlet. Nu får jag inte tag på karln..hehe.. men jag kan återkomma med hur den går till senare :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.