Löpning Om jogg.se 311 inlägg 13164 visningar

Våra nya SVETTIGA sidor

1976 • Göteborg
Administratör
#1
22 april 2013 - 11:54
2 Gilla
Hej halloj vänner

2006 la vi upp vår första träningsdagbok. Mest på skoj för att hålla koll på varandras träning. Sen dess har allt växt snabbt. Vår grundidé har hela tiden varit att göra träningen social och att dagboken skall presenteras som man tränar(INTE tvärtom). Därför har vi alltid haft olika sidor av vår dagbok. Jogg för löpare, cykla för cyklister, tri för triatleter etc

Under dessa år har vi kämpat. Alla resurser vi fått in har vi återinvesterat i sidorna. Hela tiden har vi lovat lite men levererat det ni frågat efter gratis. Det har funkat och nu, efter månaders hemlighetsmakeri, kan vi stolt välkomna er alla till vår stora nya uppdatering.

Uppdateringen innebär bland annat:

En hel familj
Vi knyter nu samman träningens alla olika sidor till en stor familj: SVETTIG. Allt kopplas och allt presenteras som du vill ha det. Vid sidan om Jogg, Cykla, Tri och Skid släpper vi idag också Svettig. Sidan för alla oss som gillar crossfit, gruppträning, styrketräning, fitness, yoga, kampsport etc.

Nya cirkel-loggan
Representeras just att allt hänger samman. Appen, dagboken och sidorna. Alla utgör de olika sidor av samma SVETTIGA familj.

Breddade sidor
För att lyfta fram träning och forum centralt på startsidan har vi nu gjort sidorna bredare. Vi vet nämligen att det är det ni användare söker mest. För överskådlighetens skull har vi valt att jobba mer i flödesfrom.

Snabbförflyttning
Mellan sidorna högst upp i navigeringsbaren införs. Eftersom dagboken är densamma men tänket olika kan du nu snabbt skifta sida när du vill. Snacka löpning på Jogg, cykel på Cykla, triatlon på Tri, rullskidor på Skid och styrka på Svettig

Relaterat-funktion
Kopplar samman artiklar, forumtrådar, blogginlägg som handlar om samma saker till varandra. Kollar du nu till höger kommer du finna artikeln om nylanseringen där. Detta kommer öka smidigheten för allt vi vill läsa.

Personliga inställningar
Efter många önskemål går det nu att dela den träningsdata man vill hur man vill. T.ex. går det nu att fixa så att Bloggen syns för alla, träningen för medlemmar men rundor bara för kompisar. Allt enligt devisen. Dagbok som vi vill ha den inte tvärtom.

Profiltänk
Vi tänker alla olika och vill läsa om olika saker. En triathlet vill läsa om sina grenar medan en som tränar crossfit vill läsa om sina. Därför har vi nu löst i profilinställningarna att man själv väljer vad man är intresserad av. Allt serveras sen i det personliga flödet.

Gilla funktioner
Är ännu en sak som efterlysts länge. Det är nu infört på de flesta ställen på sidan och kommer, inom kort, även finnas på kommentarer.

Nåt mer?
Ja det var det säkert men det har fallit undan nu i lanseringsstressen. Hur som helst är vi mycket tacksamma över att ni finns och att ni hjälper oss utveckla sidan. Så fyll gärna på med nya tankar och idéer här nedan. Rena fel får ni gärna skicka till support@svettig.se

< < < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > > >
1982 • Göteborg
23 april 2013 kl 22:21
Gilla
Jag hittar inte "mail-boxen", alltså det som hette meddelanden innan. Någon som vet var den tog vägen? Hade en del intressanta konversationer där.
1981 • Alingsås
23 april 2013 kl 22:24
Gilla
Martina, mailboxen finns upp till höger vid din profilmeny. Bredvid "nytt pass" finns ett utropstecken och sedan meddelande-ikonen.
1982 • Göteborg
23 april 2013 kl 22:25
Gilla
Tack! Jag såg den precis efter att jag hade ställt frågan. Ändå hade jag letat innan :)
23 april 2013 kl 22:41
Gilla
Snygg uppdatering! Tycker dock liksom andra att det är lite för mycket blandning på storlekar och typsnitt och att det blev rörigare när flera flöden ska samsas på samma sida. Men jag ska ge det en chans :)

Dock finns dock några irriterande buggar.

- På första sidan, den vänstra delen, med Senaste Händelser. Om man scrollar ner längst ner och klickar på + Visa fler så går det inte längre att gilla eller kommentera pass, det händer ingenting om man försöker. Pass med kommentarer har en textbox som man kan skriva i men det går inte att spara kommentaren, det händer ingenting. När man klickar på någon av länkarna (personnamnet eller passet) så händer ingenting. För att kommentera och gilla måste jag gå in i personens kalender via Medlemmar eftersom länkarna inte fungerar.

- I samma läge som ovan visas träningstypen helt fel. Exempelvis visas Löpning som Rullskidåkning och Gruppträning.

- Vet inte om det är en bugg egentligen, men gillar inte att det helt plötsligt dök upp 14 (gamla) blogginlägg under senaste händelser blandat med träningsflödet. Hade hellre sett att träningsflödet var separerat från övrigt, som det var förut.

Jag har en MAC med Safari. Testade även på Ipad och Safari och det var likadant där.
1984 • Göteborg
23 april 2013 kl 23:45 Redigerad 23 april 2013 kl 23:47
Gilla
Det vore väldigt bra om man kunde styra själv hur ens bild beskärs, alltså vilken del av bilden man vill ha i cirkeln.
Nu försvann halva mitt ansikte så jag fick byta bild. Försökte även byta avatar men den försvann helt.
Niklas Linné
1971 • Helsingborg
24 april 2013 kl 00:37
Gilla
Riktigt trevligt med ny design på sidan. Gillar den skarpt. Laddar hur bra och snabbt som helst.

Dock tycker jag att ni behöver se över era fonter, och då framförallt de stora fonterna. Det är generellt bättre att använda enklare fonter som inte behöver fontutsmetningseffekter för att se bra ut, och inte använda inklippta bilder/objekt som är förrenderade. Titta tex på hur facebook och twitter objekten ser ut om ni stänger av Cleartype. Bättre att sätta in större objekt som inte behöver någon fontutsmetning. Detta är förmodligen en av anledningarna att många användare klagar på huvudvärk och ömmande ögon.

Oldboy
1952 • Danderyd
24 april 2013 kl 12:06
Gilla
Idag var sidan riktigt påfrestande att starta, tog många minuter, time-out många gånger av script som jag stoppade (har snik-bredband, men det borde gå). Segare än SMHI:s sida.
Extra irriterande för att det blockerar hela webläsaren, man kan inte kolla något annat under tiden.
1981 • Alingsås
24 april 2013 kl 13:51
Gilla
Hans och Oldboy, vi kan inte få fram samma fel här på kontoret.

Vad kör ni för operativsystem och webbläsare?

Och scripten som blockar sidan, ser ni något namn eller annan information om dom?

(Vi har jobbat på en förbättring under förmiddagen som vi förhoppningsvis får ut snart.)
Kajsa Estrin
1981 • Gotland
24 april 2013 kl 14:43
2 Gilla
Jag saknar träningsflödet med siffran som dök upp när någon kompis lagt in ett nytt pass. Flödet på förstasidan är inte lika bra och dessutom hamnar artiklar och annat där också.
Irja H
1971 • Västerås
24 april 2013 kl 15:35
Gilla
Det är stor skillnad mellan explorer och chrome. I chrome får jag också huvudvärk - känns som när jag började använda progressiva terminalglasögon och inte vant mig- sjösjukekänsla. Skumt...

I explorer slipper man detta, den sidan är vilsammare för ögonen och utan suddiga figurer runt om.
Tim P
1981 • Västerås
24 april 2013 kl 16:23
Gilla
Påpekar igen: sökning i forum verkar nu endast generera träffar utifrån trådars rubriker, vilket är väldigt synd.
Oskar Lundgren
1975 • Alingsås
24 april 2013 kl 18:04
1 Gilla
Tim: Nu är det fixat.
1976 • Sollentuna
24 april 2013 kl 19:02
Gilla
Det kanske har påpekats, men den nya sidan är bra mycket långsammare... Segt.
2006 • Alingsås
24 april 2013 kl 19:07
Gilla
Kul med lite nytt.
Layouten är lite modernare.
Något som jag stör mig på är dock de "nya" avatar och profilbilden. Det var snyggare innan med hela kort.
Något jag saknat är att jag vill kunna växla mellan km/h och min/h på min cykel/löpning.
Ibland när jag laddar upp cykelpass kommer de som min/km... där vill jag ha km/h.

2006 • Alingsås
24 april 2013 kl 20:19
1 Gilla
Jag saknar också som Kajsa träningsflödet med siffran som dök upp när någon kompis lagt in ett nytt pass.
Oldboy
1952 • Danderyd
24 april 2013 kl 20:32
Gilla
@Jonas Lind: Jag kör Firefox under Windows 7. Upptäckte att mitt nätverk är segt, det kan förlara time-out-problemen med scripen, bl a för att hämta annonserna i högerkanten. Men de stora datamängderna som ska hämtas slår ju igenom hårdare när man är bandbreddsbegränsad.
Oldboy
1952 • Danderyd
24 april 2013 kl 20:36
Gilla
Nyss såg jag längst upp att sidan 1 var markerad (fel) medan längst ner var sidan 7 markerad (rätt). Har ställt in ordningen "nyast först" vilket förvirrar numreringen men passar mig bäst.
1982 • Uppsala
24 april 2013 kl 21:36
Gilla
Jag har fortfarande problem med att det inte går att redigera namnet på ett träningspass, men så var det i förra versionen också. Är det något ni känner till och funderar på att fixa till?
1982 • Göteborg
24 april 2013 kl 22:15
Gilla
Jag undrar om det nu går att redigera ett redan inskrivet pass? Det gick tidigare.
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
24 april 2013 kl 22:23
1 Gilla
Titta! Nu är profilfotona inte runda längre:-)
< < < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.