Löpning Träning 122 inlägg 14138 visningar

Märkliga möten på löprundan (djur m.m.)

HannaH
1972 • Älta
#1
14 april 2013 - 09:42
Gilla
Vill du dela med dig av ditt märkligaste minne från löpträningen? Något djur du mött eller något annar oväntat du störr på?

Började fundera över detta efter att ha läst tråden "Bannad från gymmet", om vad som kan hända om man tar tillflykten till gymmet efter att ha blivit jagad av lösspringande hundar.

Som joggare får man se nya sidor av de platser man besöker, men det gäller också hemma.

Mest oväntade mötet jag själv haft var med en räv, någon km hemifrån. Inte så mycket att säga om det, mer än att jag löjligt nog blev lite skrämd (räven med).

Men det mesr komiska möter jag haft var på Stensö i Kalmar, där jag närpå krockade med ett rådjur som skuttade fram ur ett buskage med enar.

Tänk vad många roliga, knäppa, läskiga grejer ni måste varit med om, ni som har lite fler mil i benen :)
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
1980 • Åby
#21
14 april 2013 kl 21:55
2 Gilla
såg ett träd på nära håll idag... vettefan var det kom ifrån och när jag slutat krama det vart jag inte klokare, har aldrig hänt mig tidigare och trots att jag sprungit på just den här stigen många gånger har jag liksom aldrig varit i närheten att att springa in i det.

... nu lite ont i bröstet som resultat, hade varit nåt för AFV - traillöpare som korsar ett träd.
1976 • Mullsjö
#22
14 april 2013 kl 22:15
Gilla
Många tranor ute på åkrarna runt Mullsjö ikväll. Det är säkert mellanlandning innan de kommer fram till Hornborgarsjön som inte ligger så långt borta. Max ett 50Mileslopp bilvägen :-)
HannaH
1972 • Älta
#23
14 april 2013 kl 22:37
Gilla
Vilka historier!

Förresten var det ju en fantastisk löparhistoria på nyheterna nyligen, om joggaren, som också råkade vara polis, som fick syn på två rånare under löprundan och kunde följa efter dem så att de greps. Vilken grej! Nästan i klass med Mathias berättelse tidigare i denna tråd, om hur han observerade raketer som avfyrades mot Israel under en löprunda.

Om jag får dela med mig av ännu ett minne, blir det en löprunda i en liten by i Norrbotten, när jag för första gången hälsade på hos blivande svärfar. Kan inte minnas att jag mötte någon alls, men det skulle visa sig att desto fler hade observerat min relativt ostrukturerade framfart kors och tvärs genom byn. När svärfar kom till älgjakten dagen därpå var min joggingrunda det stora samtslsämnet. Eftersom ingen visste vem den okända kvinnan var, kretsade samtalet mest kring att kartlägga i vilka olika riktningar jag sprungit - och gått. Och jag som trodde att ingen märkte - eller brydde sig - när jag maskade :)
1977 • Luleå
#24
15 april 2013 kl 00:14
Gilla
En ilsken bisamråtta hoppade upp på vägen och gjorde ett utfall mot mig då fick jag bråttom :)
Kajsa B
1987 • Göteborg
#25
15 april 2013 kl 08:38
Gilla
Mina bästa är från när jag bodde på Svalbard. Första var när jag tog mig en nattlig runda, tog en snäv sväng runt ett hus och höll då på att springa in i en ren. Spontant började vi båda springa åt olika håll. Var första gången jag såg en svalbardren springa :)
Morgonen efter kom även årets första isbjörn till byn. Den upptäcktes ungefär där jag sprungit. Ett djurmöte jag var glad att jag slapp.

Till vanligheterna hörde att bli utskälld av en fjällräv och attackerad av silvertärnor och labbar...
Mats Davidsson
1965 • Jönköping
#26
15 april 2013 kl 08:44
Gilla
Under ett löppass i de östra utkanterna av Perth, WA en sen kväll i december hörde jag i ett skogsparti något som dunsade kraftigt i undervegetationen. blev faktiskt lite skärrad då det var rätt mörkt och jag faktiskt inte har stenkoll på Australiens fauna. Fick höra efteråt att det nog var en känguru, som ibland letar sig in i villaförorterna.
Nästa dag på eftermiddagen blev jag attackerad av en ilsken svart fågel som dök ner och hackade mig i huvudet ett par gånger under ett pass i ett villaområde...
1955 • Uppsala
#27
15 april 2013 kl 10:52
Gilla
Fler än Bo Engwall har råkat ut för tjurar i sydligare breddgrader.

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.5764185-gavleorienterare-jagades-av-galen-tjur
1965 • Bollnäs
#28
15 april 2013 kl 11:04 Redigerad 15 april 2013 kl 11:05
1 Gilla
För ett antal år sedan när jag var ute och åkte rullskidor stod det två stycken tranor när jag kom susande nedför en utförsbacke, det var mycket nära det hade blivit en krock där ;-)

Har även mött en björn på ett löppass. Jag var på väg nedför backen och björnen på väg uppför. Jag sprang och kollade vart jag skulle sätta fötterna och när jag tittade upp så hade jag helt plötsligt en björn framför mig, vi stod och tittade på varann ett tag sen vände jag och gick därifrån. När jag sen tittade bakåt såg jag att björnen sprang iväg åt det andra hållet. Man höll lite extra koll på den backen ett tag efteråt...
1967 • Västra Frölunda
#29
15 april 2013 kl 11:08
Gilla
Älgko på stigen mellan Sisjön och Oxsjön. Kanske 10 m mellan oss. Hon var inte värst rädd för människor. Nåja, glad över min naturupplevelse rundade jag Oxsjön och svängde tillbaka upp på stigen där jag fick tvärnita 2m från en huggorm som låg och solade sig.
Mattias Thorén
1979 • Malmö
#30
15 april 2013 kl 11:16
Gilla
10 apor, en ca 50 cm lång orm och en 2-meters varan (monitor lizard om man ska vara petig). Tioman utanför Malaysias östkust.

När jag bodde i Lund hängde det i stort sätt alltid ett 5-tal rådjur (eller om det var hjortar) på samma åker på min morgonrunda på våren när det var dimmigt.
Robert Jakobsson
1952 • Nättraby
#31
15 april 2013 kl 11:39
1 Gilla
Förra året stoppades jag av en man som frågade om jag kunde hjälpa hans fru med en grind som de skulle ha till att stoppa djuren på gården. -Var är hon då? frågade jag. -Där borta i kurvan står hon, sa han. -Nej jag kan inte se henne, sa jag. Men jag ska ändå springa åt det hållet så ska jag se om jag hittar henne. Efter någon kilometer mötte jag ett yngre par. Jag frågade om de sett en dam bärandes på en grind. De tittade konstigt på mig och sa att inte sett någon på hela vägen. Jag såg inte heller någon annan på vägen. Såg inte ens mannen på hemvägen. Dagen efter läste jag i tidningen att man hittat en förvirrad man i Nättraby som rymt från ett äldreboende i Karlskrona.
hxman
1976 • Skåne
#32
15 april 2013 kl 20:27
Gilla
Tjejen jag mötte i snöstorm på norra djurgården typ klockan 05.30 en morgon som inte kunde säga god morgon
Jonas Dartman
1967 • Linghem
#33
15 april 2013 kl 21:21
Gilla
På en runda i Darwin mötte jag en kragödla. Kroppsstorlek som en räv ungefär, men med betydligt längre svans. Efter att ha studsat till lite så gick jag närmare för att studera ödlan, och jag kom ungefär en meter ifrån den innan den ryckte till och sprang iväg. Fascinerande djur!
Anna Fornarve
1985 • Jönköping
#34
15 april 2013 kl 23:33
Gilla
Älgar, rädjur, harar, grävlingar etc är alltid härligt att se på nära håll. Men mest förvånad blev jag nog ändå när jag, för säkert 15 år sedan, var ute med hunden. Där i fårhagen långt ute på den sörmländska landsbygden står en livs levande KAMEL. Tror jag blev ivrigare än hunden. :-)
Elina Fors
1987 • Sölvesborg
#35
15 april 2013 kl 23:51
Gilla
Inte så märkligt men jag fick andan i halsen iaf. Var för några veckor sedan ute och sprang med pannlampan (inte en strålkastare som endel har utan en beskedlig en) i skogen längs skoterleder, kolsvart förutom där käglan for och djup snö men skoterspåret höll hyfsat.
Springer och tänker väll inte så mycket utan lyssnar på en dokumentär från p1 när det helt plötsligt brakar upp något stort brunt 2m från mig (ja det var inte längre bort) precis på sidan om skoterspåret. Hjärtat rusar eftersom det första jag tänker på är björn av någon anledning, visserligen väldigt vanligt med björn i området , men de ligger i ide såhär års, och jag kastar mig om och rusar allt jag har en hundra meter (man kommer inte så långt när man trots skoterspår sjunker ner en bit upp på smalbenen) innan jag vänder mig om för att kolla vad det var och visst står en fjolårskalv och ko, älgar alltså, på skoterspåret där jag vände och glor på mig och jag kände mig lite småfånig även om älgar också kan vara lite kinkiga.
Ville inte flytta på sig så fick ta en stor lov runt dem med djupsnö upp till höfterna.
Joakim
1987 • Uppsala
#36
16 april 2013 kl 00:45
Gilla
Roliga historier! Sprang på en älg förut som gömde sig precis vid vägkanten och som jag inte fick syn på för ens jag var jämsides med den, pulsen steg rätt snabbt efter det då jag blev rätt skraj då den hoppade till och sprang in i skogen!

Kom att tänka på denna kille, förvisso cyklist, men som på sin cykeltur träffade på en koantilop ... http://devour.com/video/mountain-biker-drilled-by-hartebeest/
Martin
1979 • Stockholm
#37
16 april 2013 kl 11:32
Gilla
Jag stötte på en järv på en löprunda. Eller stötte på är kanske fel ord då den befann sig ca 50-70 m bort. Väldigt stort, tyvärr har jag aldrig sett en järv i frihet igen...
1985 • Göteborg
#38
16 april 2013 kl 13:43
Gilla
krockade med ett rådjur i änggårdsbergen mellan Göteborg och Mölndal en gång! Sprang på ett av de mindre spåren då det prasslar till rejält i diket bredvid, upp hoppar ett rådjur och springer rakt mot mig innan det tvärstoppar tillräckligt sent för att bluffa till mig på armen, därefter försvinner det i en faslig fart iväg bland träden igen. Funderar fortfarande vem som blev mest chockad, jag eller Bambi :-)
Bodil Landin
1979 • Södertälje
#39
16 april 2013 kl 13:53
Gilla
Men Gud vilken grej hoppas du mår bättre av trädkramningen snart :)
1967 • Torslanda
#40
6 maj 2013 kl 17:48
Gilla
Vissa saker är inte i sig märkliga men kan ge underbara minnen ändå. Är idag på tjänsteresa i Warrik, England. Vet inte varför men jag hade fått för mig att detta skulle vara en tråkig industristad men jag hade väldigt fel. Liten, grön supertrevlig by är det. Så i morse tog jag en liten runda längs kanalen vilket hamnade högt på min minnesvärda lista. Perfekt morgon vid 6 snåret, vindstilla, solen på väg upp, spegelblankt vatten med vattenrök och så löpning under hängande trädgrenar, körsbäsblom på träden, jämte kanalen med massor av båtar, fåglar som simmar lungt på vattnet mysiga engelska stugor vid varje slussport, grönt skönt gräs att springa på etc. En helt suverän löpning. De 5-10 km jag tänkt mig jogga blev ett halvt marathon och varje sekund var underbar. Dessutom är alla vid kanalen så löjligt trevliga. Vänliga hälsningar från alla och glada tillrop. Det märkliga i detta är med andra ord att mina förväntningar var riktigt lågt ställda men jag fick rejält fel och en riktigt runners high upplevelse. Nu skall jag promenera till en restaurang jag såg längs kanalen en mil uppströms och äta. Livet är så skönt.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.