Löpning Tävlingar & Motionslopp / Sävedalsloppet 6 inlägg 2077 visningar

Upplevelser av Sävedalsloppet

Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#1
20 oktober 2012 - 19:22
Gilla
Premiär för mig på Sävedalsloppet. Trevligt lopp, om än väldigt blött. Vad skulle det bli så för, det var ju uppehåll före start! Det enda jag är lite negativ till är engagemanget hos vissa funktionärer. På ett par ställen stod det och pratades eller hölls på med annat än å visa vägen, så jag höll på springa fel ett par gånger. Såg fler som inte var helt säkra på vart det skulle ta vägen...
Annars trevligt lopp med trevlig bana.
Sprang in på 1,02,35. Min andra bästa tid på milen genom tiderna och jag är supernöjd! Att jag bara hade tre efter mig i mål gör mig inget alls :)
(Mitt pers är från Göteborgsvarvets Seedningslopp i mars i år och den banan är ju helt flack).

Dela gärna med er av er upplevelse och era tankar om loppet :)
kortben
1966 • GÖTEBORG
#2
20 oktober 2012 kl 20:28
Gilla
Grattis, vad bra gjort Åsa! Tufft att utmana sig så i regnet. Jag har aldrig testat Sävedalsloppet, men tyvärr träffat på liknande funktionärer på andra lopp. 99.9 % brukar vara toppen och peppa löparna, men ibland händer det att man får avbryta i ett samtal för att fråga efter vägen. De har väl fått lite långtråkigt innan vi långsammare löpare dyker upp ;-)
Bobby Ljung
1970 • Sävedalen
#3
21 oktober 2012 kl 10:50
Gilla
För mig var det inga problem med funktionärerna. Nu bor jag iofs mitt i bansträckningen, så jag borde ju hitta :)
Jag klarade mig också från regnet. Det började falla när jag kom hem (bor ca 400 m från start/mål).
Det enda negativa var en praktvurpa vid 5 km...
Jag är kanonnöjd, och kommer tillbaka nästa år. Jag hoppas att du ger det en chans till, Åsa.
Joachim Svedberg
1977 • Göteborg
#4
21 oktober 2012 kl 11:20
Gilla
Har haft Sävedalsloppet som mål under hösten för att nå ett tävlingsresultat under 40 min, vilket jag klarade med råge då jag persade på 38:13.

Överlag en schysst bansträckning men lite kritisk till sträckningen vid ca 3,5 km - vid Svarttjärn - det blev lite för tekniskt med flera skarpa kurvor och krockar med mötande löpare över den lilla bron... noterat att många hade sin sämsta km-tid just mellan 3-4 km. Hur upplevde ni andra det denna sträcka?

Tyvärr en riktig praktmiss vid ca 5,5 km då jag mötte en grupp löpare som hade fått vända då en funktionär lett dem fel !! jag hade tur som låg strax efter och blev guidad rätt i den korsningen.

I övrigt ok väder enligt min smak, bra temperatur och klarade mig från regn.

Nästa år kör vi igen!
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#5
21 oktober 2012 kl 12:44
Gilla
Tack så mycket :) Ja det är väl så, man får väl se till å va snabbare till nästa år :)

Jag bor inte jättelångt ifrån heller så några bitar kände jag igen men majoriteten av bansträckningen har jag inte varit på förr. Sen var det kanske lättare om man var snabbare. Så länge jag kunde se stora klungan så att säga så följde jag ju bara efter, men när alla andra försvann ur sikte var det inte så lätt längre. Hoppas du inte drog på dig något allvarligt i vurpan Bobby.

Har inte kollat just det där med 3-4 km men jag förstår vad du menar. För min del spelar inte sekunder någon större roll men jag förstår absolut er som är snabbare om det var irriterande.
Det tyckte jag var ett problem på Midnattsloppet 2011, det var svängar precis hela tiden kändes det som och det blev ju alldeles stopp här å där. Det irriterade mig ganska mycket. Det blev inget Midnattslopp 2012 så jag inte uttala mig om det var bättre i år.

Men får se om det blir Sävedalen nästa år med. Kanske. Nu är det sikte mot Finalloppet.
1984 • Göteborg
#6
21 oktober 2012 kl 14:55
Gilla
Har också haft Sävedalsloppet som mål under hösten. Målet var att springa snabbare än 45.51 som jag gjorde under midnattsloppet (min första tävling). Slog till med sköna 43.07 som är nytt pers.

Tycker annars att loppet var gött och det var inga konstigheter med funktionärerna. Håller med om att det runt Svarttjärn blev lite trixigt och jag hade min långsammaste km-tid just där.

Vädret tycker jag var helt okey, synd bara med den störtskur som kom precis efter målgång.

Kör gärna nästa år igen!

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.