Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 1568 visningar

halvmaran Prag

Katharina Persson
1965 • Skarpnäck
#1
30 december 2011 - 21:40
Gilla
Hej
Jag ska springa halvmaran i Prag den 31 mars.Det är min första halvmara. Någon som har erfarenhet från den ? Hur var banan? Några tips?
Andra tips kring Prag ? Bra ställe att bo på? Andra roliga ställen att besöka?
Claes Danielsson
1971 • Västerås
#2
31 december 2011 kl 13:16
Gilla
Petra Månström, som skriver marathonbloggen på svd.se, var nere och sprang senast. Jag är ganska säker på att hon skrev en text om loppet på bloggen och möjligen var det till och med ett inslag i webbprogrammet Spring därifrån så mitt tips är att kolla upp det.

Jag var i Prag som turist förra sommaren och det är en väldigt vacker stad så förläng gärna ditt besök med några dagar och se dig omkring. Stadskärnan är kompakt och lätt att gå runt i och det ligger barer och restauranger överallt. Priserna i centrum/gamla stan ligger nog ungefär som i övriga Europa men faller snabbt för varje kvarter utåt du tar dig.

Gillar du öl har du kommit till paradiset för skummande tjeckisk pilsner finns överallt. Det finns också ett bra utbud av olika restauranger, med en viss tonvikt på lite stabbiga saker som kötträtter och schnitzlar med smörstekt potatis. Åt även någon pizza som var tillagad med fräscha ingredienser och vedugnsbakad.

Nu ska du ju dock ned och springa, så eventuellt frossande i mat och dryck kanske du får spara till efter loppet. Däremot så är det ju ett bra argument att det går att äta och dricka gott om du vill ha med dig några supportrar på resan.
1961 • Eskilstuna
#3
31 december 2011 kl 14:19
Gilla
Vi var där och några stycken och sprang, vårvärmen kom som lite chock för mig, det var säkert kring 20-22 grader i skuggan. Välordnat med enkel incheckning och lite gåvor som tröja och väska och underhållning längs banan. Många ställen att bo på. Vi bodde på ett helt ok hotell Roma med bra läge till det mesta ca 1 km till start, bra pris och frukost. Åkte fredag till måndag med löpning lördag vilket gav perfekt tid för lite turistande i stan övrig tid och bra pris på flygbiljetter. Kolla hotellförmedlingssajter så finns en uppsjö av praghotell. Kan variera i pris på samma hotell beroende på vilken sida man kollar. Banan anses vara lätt och många gör bra tider. Pass upp för startkilometrarna då de är mycket lättsprungna, vilket slog tillbaka för mig på senare halvan, speciellt i vårvärmen för en svensk vinterlöpare. Just ja upplevde det som lite långt mellan vätskestationerna på slutet!
Mikael
1975 • Linköping
#4
14 mars 2012 kl 21:44
Gilla
Ska också springa den 31:e. Är det någon som har sett en deltagarlista till loppet (för att se hur många svenskar som ska vara med) ? Verkar vara lite dålig information på hemsidan kring hur själva starten går till. Startar alla samtidigt eller är det olika startfållor ?
1987 • Råcksta
#5
2 november 2013 kl 17:17
Gilla
Jag har anmält mig att springa halvmaran i Prag och det ska bli riktigt kul att få springa i en av mina favoritstäder (Har besökt Prag 6 år i rad nu)!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.