31 december 2011 kl 13:16
Petra Månström, som skriver marathonbloggen på svd.se, var nere och sprang senast. Jag är ganska säker på att hon skrev en text om loppet på bloggen och möjligen var det till och med ett inslag i webbprogrammet Spring därifrån så mitt tips är att kolla upp det.
Jag var i Prag som turist förra sommaren och det är en väldigt vacker stad så förläng gärna ditt besök med några dagar och se dig omkring. Stadskärnan är kompakt och lätt att gå runt i och det ligger barer och restauranger överallt. Priserna i centrum/gamla stan ligger nog ungefär som i övriga Europa men faller snabbt för varje kvarter utåt du tar dig.
Gillar du öl har du kommit till paradiset för skummande tjeckisk pilsner finns överallt. Det finns också ett bra utbud av olika restauranger, med en viss tonvikt på lite stabbiga saker som kötträtter och schnitzlar med smörstekt potatis. Åt även någon pizza som var tillagad med fräscha ingredienser och vedugnsbakad.
Nu ska du ju dock ned och springa, så eventuellt frossande i mat och dryck kanske du får spara till efter loppet. Däremot så är det ju ett bra argument att det går att äta och dricka gott om du vill ha med dig några supportrar på resan.