Löpning Tävlingar & Motionslopp / Bromölla Marathon 17 inlägg 6508 visningar

Bromölla Marathon bra nybörjarmara?

Märta Johansson
1980 • Vik
#1
27 augusti 2011 - 23:04
Gilla
Nån som har sprungit Bromölla Marathon?

Jag är på jakt efter en bra nybörjarmara, dvs där folk inte hånskrattar om det tar över fyra timmar, där de inte stänger målet innan jag har hunnit dit, där man inte behöver känna sig dum om man faktiskt går nån meter då och då...

På vissa maror verkar det bara var rena proffs som ställer upp, hade hellre hittat en "snällare" variant att börja med.
Kit Carlsson
1971 • Sölvesborg
#2
28 augusti 2011 kl 00:40
Gilla
Det är nog en bra nybörjarbana då den är väldigt flack och lättsprungen. Det finns både tävlingsklasser och öppna klasser så en del löpare springer så klart ganska snabbt även vid mindre tävlingar som denna. Kan lova dig att ingen kommer att skratta åt dig. Men det tror jag inte man skulle göra vid något annat lopp heller. Tvärtom, de som springer i mål sist brukar få mest uppmuntran och uppskattning, för sin vilja och kämpaglöd!
1971 • Stockholm
#3
28 augusti 2011 kl 10:29
Gilla
Jag har förvisso bara sprungit och tittat på Stockholm marathon, men har aldrig varit med om att någon hånar långsamma eller gående löpare? Snarare ett fantastiskt publikstöd! Är det inte mycket jobbigare att springa utan eller med mindre publik?
Kinsei
1974 • Malmö
#4
28 augusti 2011 kl 15:43
Gilla
Fast ju mindre lopp desto färre långsamma motionärer är min erfarenhet! Dessutom, med få löpare riskerar man att få springa ensam större delen av sträckan. Kollar man resultatlistan från Bromölla förra året så ser man att det bara är en handfull som sprang på över fyra timmar. Jämför det med ett stort lopp som t ex Stockholm, där den stora massan kommer in runt fyra timmar. Sen är det knappast någon som skrattar, men om man inte gillar att vara bland de sista så skulle jag definitivt välja ett större lopp! Fast min första mara var ett litet lopp för att det var ett enkelt och billigt sätt att testa hur det är innan man anmäler sig till något större. Så det kan vara värt det ändå!

Mr. B
1963 • Hemma
#5
28 augusti 2011 kl 16:56
Gilla
På små långlopp blir det ofrånkomligen glest mellan deltagarna. Ett tips kan ju vara att helt enkelt skaffa en privat farthållare. Känner du någon marathonlöpare som vill springa loppet med dig i ditt tempo?
Ett annat tips är Växjö Marathon som har gott om publik och deltagare. En 5km-runda löps åtta varv.

För övrigt tar de allra flesta gångpauser då och då, och jag har aldrig sett någon hånskratta åt långsamma löpare - tvärtom brukar de få gott om stöd från publik, funktionärer och andra löpare.
Mikael Björk
1973 • Oxie
#6
28 augusti 2011 kl 17:57
Gilla
Jag gjorde maradebut i Bromölla i fjol. Det var ett utmärkt arrangerat litet lopp. Tre supportstationer per varv som vardera var ca 10,5 km.

Och det är väl en av nackdelarna - varvbana är inte det roligaste. Sen är det inte ett lopp där det finns massor av publik eller medlöpare som landar i just ditt tempo.

Jag sprang ganska ensam stora delar av loppet. Definitivt så den andra halvan. Men funktionärerna var grymma och hejade vare sig de skötte vätska eller flaggor.

Bromölla marathon är ett bra lopp. Sen kanske det inte är för alla att behöva löpa ganska ensam.
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#7
28 augusti 2011 kl 18:23
Gilla
Hej.

Löpning är en "lagidrott" som inte är en lagidrott! Dvs hur långsam, snabb, tjock, smal osv man än är så kommer publiken heja fram dig. Till skillnad från andra, riktiga, lagidrotter så är VÅR lagidrott en idrott som hejar på och stöttar allihop. I med och motgång. Det spelar ingen roll om du debuterar i Boston Maraton, springer i någon av stortstads marorna i Sverige eller kommer till lilla Bromölla kommun. Stödet kommer vara "lika" stort överallt. Var inte orolig. Var inte rädd! Frukta inget överhuvudtaget! Le! var glad och spring så gott det bara går!

Må väl!

Mvh/ Senad
http://varghjarta.bloggplatsen.se
Märta Johansson
1980 • Vik
#8
29 augusti 2011 kl 22:53
Gilla
Tackar för kommentarerna! Tror nog att det lutar åt Bromölla faktiskt.

Och nej, jag har förstås heller aldrig varit med om att någon hånskrattar åt en, men man vill ju inte skämmas och komma i mål först när alla andra har åkt hem... Har också kollat resultatlistorna från en del smålopp och fått just uppfattningen att det är färre långsamma löpare i smålopp. Känns som om det mest är hårdingarna som ställer upp där.

Men vafan? Försöka går ju. Nån ska ju bli sist :-)
Thomas
1968 • Kristianstad
1957 • Knislinge
#10
23 oktober 2011 kl 18:29
Gilla
Hej alla!
Vi i Ryssbergets IK
hälsar alla löpare mycket välkomna till vårt arrangemang
den 13 november. Vi har tre olika sträckor på vår
lättlöpna sträckning = liten nivåskillnad.
Välj mellan 10 km = 1 varv,
halvmarathon = 2 varv eller
marathon = 4 varv.
Vi har ingen maxtid och all service igång tills
dess siste löparen är i mål. www.ryssbergetsik.se
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#11
25 oktober 2011 kl 20:45
Gilla
Hasse, kan ni inte fixa så man ser vilka som är anmälda? För det är väl någon som är anmäld redan antar jag ;)
1961 • Lomma
#12
5 november 2011 kl 16:31
Gilla
Bromölla Marathon är en kanontävlig, bra arrangerat med härliga funktionärer. Spang själv runt på 4.03 i fjor, men fick perfekt stöd av dessa funktionärer. Var bara en grej, det var väldigt psykiskt att ge sig ut på det sista varvet när man grillade goa korvar vid varvningsplatsen, ler!

Anmälningslista?

/Mats
Michael Tsiparis
1969 • Hjärup
#13
13 november 2011 kl 19:14
Gilla
Jag sprang halvmaran för andra året. Arrangemanget var perfekt och vädret kan inte bli mycket bättre i mitten av november.
Pär Hansson
1975 • Järna
#14
13 november 2011 kl 19:38
Gilla
Jag sprang idag för första gången i Bromölla, och tycker det var jättebra. Vackra omgivningar, bra väder, lättsprungen bana, och suveränt arrangerat. Dessutom satte jag personbästa med 3:17 :-)
1981 • Göteborg
#15
13 november 2011 kl 19:56
Gilla
Kul - förvisso sprang jag bara halvmaran. Idag blev tiden 1.26.36, nu blir det fokus mot vasaloppet :-)
Jo
2000 • Göteborg
#16
14 november 2011 kl 21:15
Gilla
Låter som ett härligt lopp! Det får jag sikta in mig på nästa år :-) Måste säga att man verkligen får bra info om olika lopp här på jogg. Suveränt!
Sofia Thysell "The Angel"
1979 • göteborg
#17
14 november 2011 kl 22:12
Gilla
Jag känner ingen, och då menar jag verkligen ingen som skulle tänka sej att vara elak eller på minsta sätt säga något dumt till någon löpare. Vi som kämpar, vi som springer vet hur individuellt det är. vet även att prestationen inte ligger i vilken tid man får i mål utan vilken prestation du känner att du har gjort! Att komma i mål på 5 timmar eller 3, har det någon betydelse.? Nej, för dej är det din kapacitet som räknas och vad jag vet så tycker vi (samlar alla på jogg utan att fråga) att springa ett maraton är en otrolig prestation!!!
You GO GIRL!!!!!!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.