Löpning Kost & Näring 829 inlägg 38429 visningar

Viktuppgång trots träning!!!!!

1964 • Kristianstad
#1
24 maj 2011 - 12:52
Gilla
För 3 år sedan vägde jag 72 kg till mina 170 cm. Tänkte ta ett ryck och komma under 70, men......väger idag 83 kg i stället! Har alltid tränat och de senaste åren mer regelbundet eftersom barnen flyttat ut och man har all tid i världen. Väldigt frustrerande att riktigt känna hur man växer! Jag har varit på läkar koll, men inget är "fel". Möjligtvis att ämnesomsättningen minskar med åldern. Jo tack! jag springer 4-5 ggr (även intervaller) i veckan, tar en extra långpromenad på helgen och kör styrka för överkroppen 1 (helst 2) ggr i veckan.
Det är självklart mycket jobbigare att springa med denna vikten, så orken har blivit sämre. Har genomfört 4 halvmaror på strax över 2 tim (det senaste -08), men nu orkar jag ca 7 km innan jag måste gå och det går inte fort........
Kosten är säkert en del i detta, men sååå fel äter jag inte!
som sagt, väldigt frustrerande att "inget händer" i rätt riktning och tar gärna emot tips och råd.
< < < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > > >
Niklas Björkman
1981 • Mölndal
27 maj 2011 kl 14:09
Gilla
Patrik M. Påstår du att romarriket var framgångrikt p.g.a den kosten de åt, fick inte riktigt ihop det där. Men det var förbannat rolig läsning.

Sen kan tillägas att exakt det du skriver, ris pasta och potatis ger ett sockerberoende...helt rätt ;)

När min kropp är van vid balanserad kost, mycket fett, protein och kolhydrater och jag skulle käka t.ex. sushi så känner jag direkt ett sockersug, sockrat ris som jag absolut inte är van vid. Och bla bla bla, resten har redan avhandlats i tråden...!
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
27 maj 2011 kl 14:48
Gilla
@John: Läste du ens länken till livsmedelsverket som jag postade?
John Edberg
1979 • Jönköping
27 maj 2011 kl 15:02
Gilla
Gabriella:
Nix! Du får ursäkta mig men enligt mig är inte SLV en tillförlitlig källa. Jag tänker inte förklara varför då det förmodligen bara kommer att göra folket upprörda och rabiata. DU får givetvis tycka att SLV gör en bra insats i Sverige för oss konsumenter och jag kommer inte ha några som helst invändningar mot detta faktum.

Som sagt; Alla är vi olika och vi väljer själva vad vi vill tro på, oavsett om det är våra föräldrar, Leif GW Persson eller någon främling på ett forum.
Anders E
1968 • Sollentuna
27 maj 2011 kl 15:12
Gilla
@john edberg

jag är nyfiken på varför du tycker att SLV är en så opålitlig källa att du inte ens bemödar dig om att läsa vad de skriver. Är det bara en allmän känsla du har eller har du konkreta exempel på att de för allmänheten bakom ljuset?

1969 • Stockholm
27 maj 2011 kl 15:20
Gilla
Allvarligt talat John, om du vill debattera så får du försöka svara på frågor du får. Du kastar ju bara ur dig saker hejvilt och bryr dig inte om ifall du får din logik eller försök till att påvisa vetenskaplig bakgrund till dina teorier ifrågasatt. Istället maler du på med samma argument om och om igen och gör dig lustig över att du får samma motargument?? Försöker du nöta ner oss så att ingen orkar svara till slut? Då kanske någon tror helt och hållet på dina teorier iofs (om du står oemotsagd i sista inlägget alltså). Då infinner sig åter frågan varför det är så viktigt för dig att sprida dem?

Du klämde i med ett långt svar till mig igår fm, problemet var att du bara kom med mothugg mot saker jag inte sagt. Då jag påpekade sakerna var för sig, så struntade du glatt i att svara på det och högg åt ett annat håll. Patrik anklagade dig för "Strawman"-argumentation här ovan, då svarade du att du inte använde dig av sånt och gav sen exempel på precis hur man gör ("Då borde det gälla alla andra som inte går ner i vikt.", vilket , även om det skulle vara sant, inte leder till din klandran: "anklagar alla för att lida av dyskalkyli").
John Edberg
1979 • Jönköping
27 maj 2011 kl 15:20
Gilla
Jag har löjligt många exempel och även källor till det hela. Men som jag skrev så tycker jag det är onödigt att skapa ännu en obstinat diskussion.

Tråden handlar fortfarande om råd till Birgitta som kämpar med sin vikt. Jag har gett mitt råd och jag hoppas att hon kommer att lyckas.
Niklas Björkman
1981 • Mölndal
27 maj 2011 kl 15:24
Gilla
Jag läste artikeln, fanns ju en del att påpeka men orkar inte dra allt då jag inser att vi helt enkelt har olika inställningar och som John skriver, vi väljer olika vad vi vill tro på.

När det gäller SLV så får de in grymt mycket studier som de måste ta hänsyn till, de gör bedömningar, långsam process.....slutar med att de dra medelslutsatser mellan studierna. Jag tycker man starkt skall ifrågasätta om ens livsmedelsverket skall lämna kostråd och rekommendationer. De borde ägna sig åt att kontrollera livsmedel, inte göra bedömningar om hur vi "borde" äta.

SLV blir opålitlig då de förlitar sig på motstridiga studier.
John Edberg
1979 • Jönköping
27 maj 2011 kl 15:25
Gilla
Jag har svarat så gott jag kunnat hela tiden och jag tror inte att jag har missat någon. Sen är det ju för mig en gåta varför ingen annan behöver vetenskapliga grunder eller tillåts bete sig nedlåtande. Det enda jag gör är att försvara det JAG tror på samtidigt som jag ger tillbaka med samma medicin. Lite svårt för dig att se kanske som är av samma uppfattning som övriga på detta forum. Försök gärna rannsaka dig själv lite genom dina egna kommentarer.
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
27 maj 2011 kl 15:30
Gilla
@Niklas: Anledningen till att jag postade länken till Livsmedelsverket var Johns tvärsäkra påstående om att vi levde uteslutande på fett och protein. Jag, och de flesta jag känner, tror inte ett dugg på detta. Jag har hela släkten full av läkare, hela bekantskapskretsen full av läkare, och jag kommer inte ta upp detta som ett argument för att jag har rätt, men ingen av dem stöder de "sanningar" som John sitter inne med.
Niklas Björkman
1981 • Mölndal
27 maj 2011 kl 15:43
Gilla
Jag är med dig där. Människan är allätare och överlevare. Vi äter det vi kommer över för att överleva. När människan flyttade sig norrut, mot kallare breddgrader så blev ju "spannmålet" en livsnödvändighet.

John skriver ju dessutom att ingen vet exakt hur vi skall äta och jag tror heller ingen kan äta exakt eftersom vi har olika försutsättningar beroende på ursprung osv. Vissa är nötallergiker, vissa gluten osv. Jag har skrivit tidigare i tråden att det är mycket viktigare att experimentera fram själv vad som är den bästa kosten för en själv, INTE räkna kalorier. Mitt råd är att man hittar en kost som ger bäst hälsoeffekt för en själv och tror att försa steget är att testa att välja bort gluten i alla former och raffinerad, processad mat så långt det går.

Sen är det givet när man hittat "sin" kost att reglera den så man går ner i vikt om det nu är målet. Men det ger sig oftast själv när man hittar rätt. Jag hittade rätt för ett år sedan, har gått ned totalt 15kg...och då äter jag INTE LCHF.
1968 • Kållered
27 maj 2011 kl 15:47
Gilla
John>> Du konstruerar fortfarande och leder vidare argumentationen på vägar dit jag inte ämnat gå.

Bra att vi håller med varandra om att det som spelar roll för kroppsvikten är energi in/energi ut. Det är egentligen det enda jag velat ha sagt i denna tråd. :)
Hur Sten Sture kunde misslyckas om han inte på något sätt gjorde fel är för mig en gåta men att han skulle lida av diskalkyli har jag aldrig skrivit, det är helt och hållet dina ord.
Märkligt också att du kan hålla med om att det är energinettot som spelar roll men samtidigt inte håller med om att Sten Sture måste ha gjort fel. Verkar helt ologiskt, men du har säkert någon bra LCHF-förklaring på det. :)
1968 • Kållered
27 maj 2011 kl 15:50
Gilla
Niklas>> Japp! Romarrikets framgångar berodde givetvis på en rad faktorer men konsensus inom historieforskningen idag gör gällande att kosten spelade en stor roll - ja. :)
John Edberg
1979 • Jönköping
27 maj 2011 kl 15:52
Gilla
Visst har jag det men det är nog bäst att jag håller dem tyst för mig själv för de enda sanningar som finns i denna tråd är tydligen alla andras. Jag har gjort vad jag har kunnat för att förklara vad jag tror på på olika sätt och tyvärr har jag bemött era frågor lika sarkastiskt som mina svar har blivit bemötta.
1969 • Stockholm
27 maj 2011 kl 16:24
Gilla
Oh, martyrkortet! Men du och dina dina vapendragare har ju tvålat till oss andra rejält med dräpande kommentarer, eller hur det nu var...

Sarkastiska svar tål jag, inga svar är tråkigt. Sista svaret är ju bara för roligt: jag vet,men talar inte om det. Snart blir det som att debattera Gud, slutar alltid med "Herrens vägar äro outgrundliga"...
Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
27 maj 2011 kl 17:27
Gilla
Bara måste göra ett inlägg till...

John: "Det enda JAG har sagt är att LCHF gör det lättare på grund av att man inte behöver räkna kcal. Man kan äta sig mätt och ändå gå ner i vikt PUNKT!"

Där har du verkligen helt fel. Du kan inte äta hur mycket som helst bara för att det är enligt LCHF. Du måste fortfarande ha kalorinettot i åtanke. Precis samma fysiska lagar gäller oavsett diet.
Ska du t.ex. få i dig 1500kcal per dag får du inte äta mer än 430gram bacon. Det är inga som helst problem att få i sig mer än så utan att bli mätt...
John Edberg
1979 • Jönköping
27 maj 2011 kl 17:38
Gilla
HAHA! Det måste verkligen vara skitkul att läsa denna tråd från början till slut! Du är ju fantastiskt kul du Per! :D



Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
27 maj 2011 kl 17:39
Gilla
Oj vilket bra svar du hade John. Antar att du insett själv hur dumma dina argument är...
John Edberg
1979 • Jönköping
27 maj 2011 kl 17:41
Gilla
Hahaha! Jag tror du är den första som skall skumma igenom alla 9 sidor. Jag har redan svarat på EXAKT det påståendet tre gånger innan :D
Per Sundqvist
1979 • Sundsvall
27 maj 2011 kl 17:47
Gilla
Nej men fortsätt du gärna att tro att du kan äta hur mycket som helst av det magiska fettet. Däremot blir jag förbannad när du försöker få andra att tro på dina lögner.
Du verkar inte vara med i matchen alls...
John Edberg
1979 • Jönköping
27 maj 2011 kl 17:51
Gilla
Och jag blir förbannad när du försöker få andra att tro på din. För nu när jag tänker efter så tycker jag nog inte att det är kcal-in och kcal-ut som gäller... Förlåt men jag har nog ändrat mig.

Jag tror att alla människor är olika och har olika förbränning. Jag minns en tid då jag inte tränade ett skit och levde på kebabpizza. Jag gick fan inte upp ett gram...

Nu måste vi nog börja om från början. Jag är helt säker på att det inte är kalorinettot som gäller!
< < < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.