Löpning Övrigt 40 inlägg 5858 visningar

bra joggingmusik?

Kajsa Torring
1982 • Göteborg
#1
18 april 2011 - 16:10
Gilla
Jag söker en platta med bra jogging musik som jag kan ladda min MP3 spelare med. Är det någon som har några tips?
< < < 1 2 > > >
Claus Trofobi
1963 • Ystad
#2
18 april 2011 kl 17:26
Gilla
Kajsa Torring
1982 • Göteborg
#3
18 april 2011 kl 20:47
Gilla
Tack!
Tina Jakobsson
Nyköping
#4
18 april 2011 kl 22:19 Redigerad 18 april 2011 kl 22:18
Gilla
Jag älskar att lyssna på Pink när jag springer. Blir enormt peppad av hennes "Best-of-album". Annars blir det mest radio faktiskt. Då får man både lite prat och musik blandat och man glömmer bort att man springer :)
1966 • TULLINGE
#5
18 april 2011 kl 22:42
Gilla
På den här Spotify-spellistan har jag kastat in låtar från ett flertal spellistor som enligt användare ska vara bra att springa till.

Många av dem hittade jag här:
http://www.svd.se/sport/spring/
http://open.spotify.com/user/janwah01/playlist/64DdElSnX0NVY5o80gdjdw
Kaj Bouic
1979 • Farsta
#6
18 april 2011 kl 22:50
Gilla
Tron Legacy remixed
Micke Larsson
1971 • Norge
#7
18 april 2011 kl 23:51
Gilla
Sex inlägg och ingen ämnesflykt. Det måste vi ändra på :-).

Jag hakade upp mig på denna mening: "Då får man både lite prat och musik blandat och man glömmer bort att man springer". Varför vill du glömma bort att du springer? Vet inte vilken elitlöpare (svensk, kvinnlig tror jag) som sa att "kombinationen musik/löpning är för de som inte gillar att springa".

En av de bästa sakerna med löpningen tycker jag är det meditativa tillstånd man får av att springa och lyssna på sitt eget flås med vind, vågor och fåglar i bakgrunden. Jag älskar min mp3-spelare, men under löprundorna får den stanna hemma. Inser att detta inte är en fråga om rätt och fel, men kan inte ni radio-/musiklyssnare förklara för en som int' begrip'?
Tina Jakobsson
Nyköping
#8
19 april 2011 kl 07:48 Redigerad 19 april 2011 kl 07:49
Gilla
Micke: Den kändes lite taskig faktiskt.

Bara för att jag gillar att lyssna på radio eller musik när jag springer så betyder det inte automatiskt att jag inte gillar att springa. Jag menade att när det känns jobbigt och tungt och jag lyssnar på radio eller musik och sålunda tänker på annat än mitt egent flåsande, så går det lättare för stunden.

Snacka om att det går att vrida till det mesta. Känns lite tråkigt när man inte kan skriva något utan att bli missförstådd eller ifrågasatt.

Jag bara tipsade Kajsa om vad jag brukar lyssna på. Precis som hon ville. Sånt här får mig att tappa sugen på forumet. Faktiskt. Måste man "haka upp sig på" något uttryck hela tiden???
1966 • TULLINGE
#9
19 april 2011 kl 08:45
Gilla
Själv lyssnar jag annars mest på ljudböcker när jag tränar, i synnerhet på långpassen, och.....tro det eller ej, jag kan njuta av både ljudboken och löpningen samtidigt! :-)
www.storytel.se
1984 • Malmö
#10
19 april 2011 kl 09:48
Gilla
Micke!

Det produceras endorfiner när man springer, det gör det även när man lyssnar på bra musik därav blir kombinationen löpning + musik kanon för den ultimata endorfinkicken :).
Musiken gör nog också att många blir peppade att springa längre.
1975 • Stuvsta
#11
19 april 2011 kl 09:54
Gilla
Ljudbok har jag också provat, fungerade magiskt, glömde nästan bort att springa hem. Långpass längs trafikerad väg såklart.
Micke Larsson
1971 • Norge
#12
19 april 2011 kl 11:01
Gilla
Tina:

Lugn!!! Jag har inte sagt ett ljud om att du inte gillar att springa. Eller ifrågasatt dig överhuvudtaget faktiskt. Sedan skriver du: "Snacka om att det går att vrida till det mesta." Ja, VERKLIGEN!!

Tråkigt om du tappar sugen på ett helt forum för att jag ställer en fråga: "Varför vill du glömma bort att du springer?" En fråga jag ställde efter att du skrivit att du lyssnar på radio för att man då "glömmer bort att man springer". På vilket sätt jag missförstått eller ifrågasatt dig genom den tolkningen övergår mitt förstånd med två kilometer, men jag ber om ursäkt om jag sårat dig på något sätt, även om jag inte för mitt liv begriper hur det gick till!

Marie:

Tack för ett rakt svar på en rak och uppriktig fråga.
Tina Jakobsson
Nyköping
#13
19 april 2011 kl 11:15
Gilla
Känner mig rätt så lugn faktiskt. Kände det dock som ett litet påhopp när du använde citatet från den kvinnliga elitlöparen som sa att "kombinationen musik/löpning är för de som inte gillar att springa".

Jag ville bara ge Kajsa ett rakt svar på en rak fråga. Utan att mina egna tankar skulle bli ifrågasatta.
Micke Larsson
1971 • Norge
#14
19 april 2011 kl 11:48
Gilla
Jag tar inget ansvar vare sig för hennes citat eller din lust att uppfatta dig ifrågasatt. Jag blev bara nyfiken på hur du och andra såg på det här med musik i kombination med löpning, eftersom jag själv har en helt annan syn på det. (Att bara diskutera med människor med exakt samma kunskaper och erfarenheter vore ju rätt meningslöst.)

Inte för att jag trodde att mitt inlägg skulle skapa ramaskri, men för att betona min ödmjukhet och uppriktiga vetgirighet avslutade jag inlägget med: "Inser att detta inte är en fråga om rätt och fel, men kan inte ni radio-/musiklyssnare förklara för en som int' begrip'?" Om du tolkar det som att jag (som är nybörjare som flåsar runt mina kilometrar på 5,5-6 minuter) i allra högsta grad tycker att det är en fråga om rätt och fel är det beklagligt, men ingenting jag kan göra något åt.

För mig är att fråga och att ifrågasätta två olika saker. Ingen av dem borde vara tabubelagd, men i den här tråden har jag inte ifrågasatt dig eller någon annan någon endaste gång.
Kristin A
1961 • Bandhagen
#15
19 april 2011 kl 12:51
Gilla
Micke, jag tolkade din fråga som ställd med glimten i ögat, men kom ihåg att tonen i ett inlägg inte "hörs". Det är väl därför folk reagerar olika och ibland känner sig påhoppade. Ibland är de ju det också, näthat flammar ju upp på de mest oväntade ställen. Och det hjälps ju inte vad man ursprungligen menade, för om någon känner sig illa till mods gör den ju det, oavsett om man får respons av henne eller honom. Se där, ytterligare ämnesflykt...

Svar på din fråga: Musiken hjälper mig att hålla tider på intervall, tex har jag en spellista med en minut snabba en minut långsamma. Hjälper också mig att orka intervallet ut vid längre intervaller, eftersom jag får en "punkt" i tiden när jag ska sakta ner. Slipper alltså hålla ett öga på klockan.
Det roliga är att annars blir jag irriterad av att ha musik i bakgrunden.

Svar på Kajsas fråga: Jag tycker att det är viktigt att det finns en tydlig rytm, så gamla discohits eller 80-talspop är inte fel.
En oväntad låt (för mig) som jag gärna springer till just pga rytmen är denna hejaklackslåt: http://www.youtube.com/watch?v=yLph6ePNkGQ
Micke Larsson
1971 • Norge
#16
19 april 2011 kl 13:41
Gilla
Kristin, jag skulle inte ens säga att det var någon glimt inblandad. Jag ville bara ha svar från er som inte tycker som jag, för att på så vis kunna bli lite klokare. Och om man vill ha svar måste man ju ställa frågorna, trodde/tycker att detta forum är till för det. Om någon då blir kränkt för att han/hon läser mer mellan raderna än själva texten, så får det bli så. Inte ens i efterhand kommer jag på någon mer ödmjuk formulering som hade lindrat kollisionen.

Och som svar på ditt svar: Smart!

Och som svar på ditt musikval: Efter att ha snabbspolat låten en gång känner jag instinktivt att jag vill döda alla inblandade. Särskilt de vitsminkade fettona, men egentligen alla framför och bakom kameran, och möjligen alla engelsmän överhuvudtaget. Men det är ju himla tur att smaken är olika :-).

Därmed tror jag att jag lämnar tråden i förhoppningen att trådstartaren inte blev störd över mitt inhopp. Eller känner sig kränkt, attackerad, påhoppad, ifrågasatt, förminskad...
1986 • Amsterdam
#17
19 april 2011 kl 13:45
Gilla
Kanye West funkar att springa till. Tack alla för tips om ljudböcker, ska nog tanka några podcasts också!
1972 • Dalsjöfors
#18
19 april 2011 kl 14:00
Gilla
Aggresiv musik ger mig energi att ta ut det sista när det tar emot som mest vid ex intervallträningen.
Detta gör att i slutändan så blir jag förhoppningsvis en bättre löpare av musik. Ungefär som publikens jubel och hejarop kan ge energi på taävling, på samma sätt inbillar jag mig att musiken kan göra på träning.
Kristin A
1961 • Bandhagen
#19
19 april 2011 kl 14:37 Redigerad 19 april 2011 kl 14:39
Gilla
Jo, jag tycker att det är ett forum där man ska få ställa olika sorts frågor, men det kan vara bra ha i åtanke att andra kan missuppfatta vad man skriver. Detta behöver ju inte göra att man ändrar sin stil helt. Och om jag själv känner mig påhoppad *försöker* jag tänka att den andre kanske missuppfattat eller jag själv gjort det...

Visst är Vindaloo en hopplös låt? Men ändå är den superbra just att springa till, för mig iaf.
PS För den som tycker sig känna igen videon är det en parafras på den här Vervevideon. http://www.youtube.com/watch?v=1lyu1KKwC74
1979 • Mariefred
#20
21 april 2011 kl 10:59
Gilla
Det här med musik eller ej är väl ganska mycket en smaksak. Jag lyssnar nästan alltid på musik så att lyssna på musik när jag springer är inget konstigt. Tycker dock det blir irriterande när man ska springa snabbt och behöver fokusera på steg och teknik.

När det gäller träningsmusik föredrar jag tyngre elektronisk musik. Några bra album som ger den där extra energin:

Pendulum - Immersion
Hadouken! - For The Masses
The Chemical Brothers - Dig Your Own Hole
Freestylers - Raw As F**k
Overseer - Wreckage
The Qemists - Join The Q
The Prodigy - Invaders Must Die
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.