Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 4190 visningar

Kortisoninjektion i häl?

Zäta
1985 • Trollskogen
#1
8 februari 2011 - 20:08
Gilla
Har haft ont i hälen till och från sen maj 2010. Provat nya skor och inlägg. Det har hjälpt ett litet tag. Det är tydligen inte hälsporre. Och fetkuddarna ser OK ut tyckte ortopeden. Det enda som ortopeden hade kvar att rekommendera är en kortisoninjektion. Vad tycker ni om det? Jag har inte ont när jag går eller springer. Bara när jag står stilla på jobbet till exempel. Vilka nackdelar finns det med kortison i hälen? Gör det extremt ont? Kan man gå? Man måste väl göra den 1-3 gånger för att de ska ge resultat? Jag vet folk som har fått injektion i andra kroppsdelar med fruktansvärd smärta till följd.
1974 • Katrineholm
#2
8 februari 2011 kl 20:16
Gilla
Jag ger kortisoninjektioner då och då i min yrkesutövning...Kortisoninjektion i hälsenan är mycket riskabelt då senan kan försvagas och brista. Injektion i själva trampdynan under hälen kan, om injektionen inte hamnar rätt, ge skada på fettkudden, dvs din "stötdämpning" kan skadas, vilket ju inte är så bra...om du inte har en klar diagnos till smärtan i hälen verkar inte en k-injektion att rekommendera...! Om du inte har ont när du går och springer så kanske du kan ha ännu mer tålamod och fortsätta med bra inlägg och vänta?!?!?

Lycka till, husomhelst!
1971 • Göteborg
#3
8 februari 2011 kl 20:34
Gilla
Skulle avråda dig från kortisoninj där med tanke på riskerna med detta. Håller med Robert som jag verkar ha samma yrke som! Avvakta och se istället för att chansa med en injektion som kan riskera bristning av senan.
Lycka till
Zäta
1985 • Trollskogen
#4
8 februari 2011 kl 20:59
Gilla
Det var troligen i kudden som han tänkte skjuta in en injektion. Tack för råden gott folk, Jag får stå ut ett tag till. Ska byta arbetsplats om 5 veckor.
1956 • Lund
#5
8 februari 2011 kl 21:01
Gilla
Någon aning om vad som orsakar ditt hälseneproblem eller har fokus bara varit på skadan?

Provat att förändra löpteknik?
1968 • Tullinge
#6
8 februari 2011 kl 21:23
Gilla
Jag tycker också det låter som man ska ligga lågt med kortisonspruta. Håller med om vikten att få rätt diagnos, men det är inte alltid helt uppenbart vad som orsakar smärta. Vanligt är hälsenebesvär och fästet går långt ner på hälen så det kan ju vara hälsenetendinos som åtminstone bidrar till dina smärtor. Det är aldrig fel att pröva excentriska tåhävningar 3x15 morgon och kväll under minst ett antal veckor. Balansplatta är ett bra hjälpmedel både vid olika typer av besvär samt som förebyggande åtgärd.
Fotvalvet är ofta stramt/spänt hos löpare så stretching och massage av fotvalvet kan också rekommenderas.
Zäta
1985 • Trollskogen
#7
8 februari 2011 kl 21:44
Gilla
Jag har aldrig problem med hälsenan eller hälen vid löpning. Det är när jag står still på hårda golv på jobbet en hel dag som smärtan kommer. När jag hade semester så var det helt lugnt.
1952 • Varberg
#8
9 februari 2011 kl 13:00
Gilla
Johan: Håller med de andra - skulle inte ta cortisoninjektion där. Vad har du för skor på jobbet? Jag skulle prova väldämpade neutrala löparskor.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.