Löpning Kläder, Skor & Prylar 16 inlägg 1195 visningar

XTENEX

1980 • Karlskoga
#1
20 mars 2010 - 22:19
Gilla
Har någon använt xtenex skosnörena..?
Funkar de i praktiken?
Andreas Olsson
1981 • Edsbyn
#2
21 mars 2010 kl 09:37
Gilla
Jag har beställt, men inte fått hem dem än.
tänkte prova bara för kul! verkar smidigt att man inte behöver knyta skorna varje gång man ska ut, och att man slipper få tryck över foten på långpassen.
Kent Sjölund
1957 • Kramfors
#3
22 mars 2010 kl 09:09
Gilla
Jag har sprungit med Xtenex skobanden i ca 1 månad,och dom är helt otroligt
bra,skorna sitter perfekt på foten,har dom även i mina promenadskor.
Finns inom kort att beställa här i Joggshopen.
1976 • Göteborg
Administratör
#4
22 mars 2010 kl 20:09
Gilla
Som Kent (som har den svenska agenturen på dem) säger kommer vi troligan ta in dem i shopen inom kort. Håller just nu på att testar ett par för att veta om det är något vi vill stå för.

kämpa på!
1980 • Karlskoga
#5
22 mars 2010 kl 21:12
Gilla
ok. Om de hamnar i shopen så får jag väl ta och köpa ett par och testa.
1969 • Stockholm
#6
3 maj 2010 kl 10:34
Gilla
Hur går det med snörena? Testen utfallit negativt?
1976 • Göteborg
Administratör
#7
3 maj 2010 kl 10:40
Gilla
Hej Thomas

Går sådär. Är inget fel på dem men vi har inte riktigt fått svar från alla och själva har vi inte haft en chans att hinna med.

Tänkte därför kolla om du ville testat.
Skicka isf din adress till mig via joggposten så skickar jag upp ett par idag.

Kämpa på!
/Krister
1976 • Göteborg
Administratör
#8
3 maj 2010 kl 12:28
Gilla
tjo igen

Har nu fått in ytterligare tre personer som vill testa. Packar och skickar idag.

Vill att ni som testar kör ett par veckor och skriver en notering för er själva efter varje pass som ni tänkt nåt extra om produkten. Sammanställningen kan ni sen skriva ihop här.
Tänk på att vara kritiska. Känner ni att ni vill såga så gör det. Är annars lätt att man är för positiv för att man inte behövt betala.

Lycka till!
2006 • Alingsås
#9
3 maj 2010 kl 12:46
Gilla
Om det finns några fler att skicka skulle jag inte tacka nej till att testa ett par =)

Hur ser det annars ut med återförsäljare i Sverige, finns det några butiker som säljer?
1969 • SOLNA
#10
3 maj 2010 kl 14:01
Gilla
Titta in på www.runnersgear.se, de säljer dem.
1973 • varberg
#11
3 maj 2010 kl 20:25
Gilla
Har kört med xtenex i snart två månad nu .Och jag tycker att dom funkar riktigt bra .När man har fått justerat snörena riktigt så får man ett mycket jämt och fint tryck över vristen..
1969 • Stockholm
#12
24 maj 2010 kl 20:14
Gilla
Ok, har provat dessa några rundor nu och i lite olika skor, mina intryck:
Första skorna var mina Nike Lunarglide, som är de jag använder mest nu, och första intrycket var mycket bra. Skorna är aningen stora över framfoten och med Xtenex-snoddarna kunde man lätt "snöra åt" lite hårdare där, utan att få för tight över vristen, funkade toppen MEN däremot hjälper dessa snören inte till med hälgrepp i skorna kände jag på en gång, jag har dessutom för vana att snöra såhär: http://www.fieggen.com/shoelace/locklacing.htm. Nu är det väldigt bra hälgrepp i LunarGliden, men då jag testade mina DS Trainer och ännu värre Pegasus, så försvann mycket av hälgreppet. Jag tänkte att man skulle väl kunna lösa det genom att snöra lite finurligt, men då tappar man ju lite av idén med snörena... Är skorna stora i framfot som mina, så kan man ju välja att snöra såhär: http://www.fieggen.com/shoelace/segmentedlacing.htm t.ex. Hm, mer då? Jo, man tar av skorna utan att snöra upp dem, attraktivt för några kanske, men jag har aldrig haft den vanan utan tänkte tvärtom att skorna torkar nog inte så bra (om det nu behövs) då toppen är åtsnörd som en säck. Det är också rätt bökigt att justera om man inte får det rätt från början, ska väl sällan behövas, men jag kan tänka mig att om man har fötter som sväller vid tillfällen kan det bli rätt knöligt. Ok så slutsats; har du inga problem med hälgrepp eller att du ofta behöver justera skosnören och tycker att det är jätteskönt att slippa knyta upp för att ta av sig skorna så funkar snörena toppen, skorna sitter jätteskönt över framfoten. Jag kommer dock faktiskt att fortsätta knyta mina skor...
Andreas Olsson
1981 • Edsbyn
#13
25 maj 2010 kl 22:19
Gilla
Jag har sprungit med mina XTENEX i två månader nu och har bara goda erfarenheter. Har dom i ett par saucony ride2. Det tog några rundor innan jag fick till rätt spänning, men sen så har jag bara dragit på mig skorna å kört!
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#14
26 maj 2010 kl 00:14
Gilla
Jonas Östanbäck - Man - 1981 - Göteborg

Finns på Runnersstore www.runnersstore.se
Tor
1975 • Göteborg
#15
26 maj 2010 kl 08:14
Gilla
Jag använder xtenex på ett par Inov-8 X-talon som egentligen är lite för smala för mina fötter. Tidigare hade jag problem med att foten domade bort eftersom jag inte kunde knyta skon på ett bra sätt men det har blivit bättre med xtenex. Problemet är inte helt borta så det går fortfarande att göra lite justeringar.

Jag beställde mina från www.runnersgear.se och fick hem dom efter någon dag.
Andreas Wigholm
1978 • Stockholm
#16
26 maj 2010 kl 09:25
Gilla
Även jag har testat Xtenex under några veckor på mina Nike Atructure Triax 13 Nedan finner ni min summering:

Snörning:
Det är att ljuga och säga att det är lätt att snöra på Xtenex snörena. Det krävdes otaliga justeringar för att få till dem ok. Även ett par sönder skavda fingertoppar blev det.

Känslan:
Så här skrev jag i dagboken efter några av mina pass med Xtenex:

1:a löppasset med nya snörena Xtenex. Det kändes lite skumt när jag satte på mig skorna (typ som de satt för löst) men när jag väl började springa kändes det kanon. Vänster skon hade jag fått till perfekt medans jag nog behöver justera högern lite. Känslan är svår att ta på men det kändes typ som om man inte hade någon sko på foten, det kändes som fot och sko var ett typ. Inte i närheten av att kliva ur skon el liknande. Skon vara bara att sätta på och så knöt jag översta lite löst. Mycket bra betyg på detta pass.

2:a passet med dessa skosnören och det kändes kanon. Justerade höger sko lite och det kändes bättre men inte helt 100:a. Inget ont på hela passet så snörena får sitta kvar över maran.

3:e passet med dessa snören och de känns bra. Har inte haft ont efter något pass och skorna har suttit bra på foten nu även under ett back intervallpass.

Och så fortsätter det på övriga pass. Har sprungit långsamt, fort, uppför och nedför och skorna har suttit som en smäck men med en lite "annorlunda" känsla. Denna känsla tror jag beror på att du får ett väldigt jämt tryck över hela snörningen.

Utseende:
Inga skönheter! tycker skorna är 30ggr snyggare med vanliga skosnören.

På/av
En stor fördel med dessa är ju att du slipper knyta dina skor varje gång du ska ut och detta funkar verkligen. På mina pass så har skorna suttit exakt likadant och det är ju bra om man hittar den perfekta inställningen.

Summering:
Snörena är ett måste om man sysslar med triathlon. För vanlig löpning så vet jag faktiskt inte, de sitter skönt och det är bekvämt att bara ta av och på sig pjucken men är snörena revolutionerade? Vet inte! Dock så kostar de ju inte pengar så det är bara att köpa ett par och prova.


Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.