Foruminlägg av Oscar larsson

#1
20 maj 2014 kl 21:43
Gilla
Hej, jag har under flera år ultraljudsväglett skleroserat både hälsenor och hopparknän i Varberg med goda resultat. Jag har nu startat egen verksamhet med denna inriktning.
#2
21 maj 2014 kl 17:29
Gilla
Vid intresse av mer information om min verksamhet och kontaktuppgifter kan du/ni kika in på www.strandortskliniken.se
Mvh
Oscar
#3
21 maj 2014 kl 20:23
Gilla
Hej, sjukgymnastik och excentrisk träning brukar hjälpa, när det går bet är sklerosering ett bra alternativ. Jag är läkare och har under flera år skleroserat hälsenor och hopparknän. Jag har nu startat en klinik med specialinriktning mot detta. Är du/ni intresserade får ni gärna kika in på min hemsida www.strandortskliniken.se
Mvh
Oscar
#4
27 maj 2014 kl 13:41
Gilla
Det låter inte som hopparknä som sitter där senan "fäster" mot knäskålen. Hade du varit barn hade man nog trott på schlatter. Det är nog ökade träningsdosen som är problemet men kolla gärna med en sjukgymnast!
#5
29 juni 2014 kl 18:01
Gilla
Hej Andreas, Sklerosering brukar fungera väl på hopparknän liksom hälseneinflammationer, jag har arbetat med detta under flera år och tycker att det är ett bra alternativ när rehabträningen inte har fungerat fullt ut. Jag har mottagning i Varberg och du får gärna kika in på www.strandortskliniken.se vid intresse. Mvh Oscar
#6
1 juli 2014 kl 14:18
Gilla
Hej Andreas, sklerosering av hopparknä är precis som vid hälsenebesvär något man tar till när rehab inte fungerat fullt ut. Som regel krävs det mer än en behandling, i snitt 2-3 gånger brukar krävas. Å andra sidan är det svårt att rehabilitera hopparknän med traditionell rehab och även stötvåg. Dokumentationen är för sklerosering något sämre på hopparknän än hälsenor men min erfarenhet är att det brukar bli bra. När alternativet är kirurgi som inte heller har så god dokumentation på hopparknän är valet i min bok ganska enkelt :) Bra att du börjar bli bättre i knäna men det är segt och tar tid. Lycka till!
#7
18 december 2014 kl 21:45
Gilla
Har du ett hopparknä med ömhet precis under knäskålen och kärlinväxt (konstateras med ultraljud eller MR) så skulle jag rekommendera dig att pröva sklerosering.
#8
21 december 2014 kl 12:42
Gilla
Hej, det låter som ett hopparknä, googla det och jämför. Leta sen upp en sjukgymnast som är intresserad av idrottsskador .
Mvh
Oscar
#9
16 januari 2015 kl 10:18
Gilla
Välskrivet men sammanfattar lite svepande all annan behandling än excentrisk träning. Arbetar själv med sklerosering och har mycket goda resultat med denna behandling även på långvariga (och ibland mycket långvariga) besvär.
Oscar Www.strandortskliniken.se
#10
15 september 2016 kl 09:21
Gilla
Kan rekommendera ultraljudsundersökning av hälsenan för att se om besvären beror på svullnad av slemsäcken eller kärlinväxt vilket inte är ovanligt om besvären är långdragna. Beroende på var besvären är belägna får man modifiera sin excentriska träning. En duktig sjukgymnast brukar kunna detta. Om besvären kvarstår och det finns kärlinväxt är sklerosering en ofta mycket framgångsrik behandling. Jobbar själv med detta sedan ca 8 år. Vid intresse av att läsa mer om behandlingen kan man t.ex. kika in på www.strandortskliniken.se
Med vänlig hälsning
Oscar