Foruminlägg av Andreas B

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 > > >
#1
31 maj 2012 kl 10:57
Gilla
Jag tycker det är ganska spännande detta med stil och cyklister. Många verkar sätta stil framför själva cyklingen.
Igår när jag var ute på en liten runda kom jag i kapp ett carbonspjut med en cyklist som hade matchande kläder, handskar och vad det såg ut som iaf mkt dyra glasögon. Och rakade ben.
Min motobecane super sprint med ramväxlar (suntout BL), 8848 brallor, biltema tröja och hjälm från teamsportia, varselfärgade handskar (bra när man svänger och det är lite mörkt) och orakade ben gick faktiskt lite fortare ..... kan det vara så att rätt många gått på myten???
#2
31 maj 2012 kl 11:00
Gilla
Hej. Jag kör med mtb skor till alla mina cyklar. Dels för att det är billigare att köpa ett par skor som passar till allt..(tror det blir lite halkigt med lvg skor i skogen)dels för att det funkar bättre vid fika stopp om man kan gå.
#3
31 maj 2012 kl 11:57
Gilla
självklart är det så......
#4
31 maj 2012 kl 12:00
Gilla
jag tror stilpolisen har fler synpunkter utifrån estetik än utifrån funktion. Naturligtvis är utrustning som är optimerad för sitt användningsområde bättre än en habrovink, men för gemeneman tror jag att skillnaden är försumbar. Iofs ska man inte underskatta placeboeffekten.
#5
11 september 2012 kl 10:41
Gilla
en (eller två) kanelbullar med socker på samt en flaska vatten och en flaska med "gundes blandning" brukar vara bra för mig!
Gundes blandning: halva flaskan med avslagen cola, halva flaskan med kallt kaffe.
Bullarna förvaras lämpligen i plastpåse och Gundes blandning används främst för placeboeffekten!
#6
18 september 2012 kl 01:10
Gilla
Hej på er alla. Jag är lite periodare när det kommer till cykla.se, happy, cykelklubben.se etc men nu är jag här. Jag har följt tråden lite nu och har en reflektion. Säkert samm som många andra men iallafall....
Jag cyklar gärna långt, länge (och ensam) och har vid flertalet tillfällen behövt assistans vid vägen. Att då cykla i mtbskor har varit väldigt bra, skönare att gå i om man måste, låter inte som en steppshow när man tar en fika/stannar för vätskepåfyllnad mm.
Då jag cyklar ensam (oftast) har jag inte en klunga att ta hänsyn till samt att jag ibland kan bli stående med en trasig cykel så har jag valt att cykla med såkallade friktionsväxlar (rammonterade utan fasta lägen). Detta främst för att nästan vilken bysmed som helst kan hitta en vajer att laga växeln med, reglagen går att "skruva fast med nästan vad som helst"...Men det som jag har märkt varit det viktigaste för mig är val av sadel! glöm inte den är mitt tips! Själv har jag samma sadel nu som jag hade på min första lvg cykel för styvt 100 år sedan, en Cinelli Unicanitor. Utan den skulle jag stå mig rätt slätt. Att ha en sadel som passar är ovärderligt. Så mina tips är väl rätt och slätt: välj cykel efter behov och funktion, våga bryta lite "regler" om det gynnar DIN cykling samt behåll den sadel som passar!!!
#7
23 oktober 2012 kl 10:37
Gilla
Men är det inte bara att strunta i åbäket (läs VR) och cykla något som är trevligt istället? typ mälarn runt eller annan valfri randonné?
#8
4 december 2012 kl 08:37
Gilla
ojoj så sugen man blir men jag har tyvär inte möjlighet att vara borta från familjen så länge! mitt mål 2013 blir i stället mälaren runt men jag kommer att vara sjukt avis när ni tuffar i väg från Örebro..
#9
4 december 2012 kl 08:44
Gilla
Jag har egentligen inte så väldans massa att tillföra men jag sitter i källaren på en begagnad trainer (tack Happymtb) och sliter. Jag satte i likhet med många andra en billig cykeldator på bakhjulet , mest för att få jämf. siffror, och jag tycker det funkar bra. Mitt mål med den träningen är iofs mest att hålla rumpan van vid sadel och att benen ska få sitt. Är man lite mer seriös med sin träning så tror jag man får ut mycket med en mer avancerad historia som lirar ihop med diverse funktioner (ex. kartprogram, filmer etc). Men man blir trött med enklare grejjor också =)
#10
14 april 2013 kl 08:16
Gilla
jag sprang sönder kayanos hälkappor på oerhört kort tid jag med. Sedan bytte jag till 21- serien och de har hållt!
Så mitt intryck är att det är kayanokappan som är kass.
#11
22 april 2013 kl 14:58
Gilla
Usch vad tråkig jag känner mig men......jag gillart inte (just nu) . Hoppas att det är "nyhetens behag" som stör och att jag lär mig vad det lider men första intrycket är att det känns grymt rörigt....
#12
23 april 2013 kl 18:33
Gilla
Jag var negativ i början till själva layouten och nu är jag dessutom negativ till hur den funkar i telefonen (iPhone). Det är helt enkelt bedrövligt så svåranvänd sidan är i telefonen. Jag har testat både via sopen och utan, men märker ingen vidare skillnad.
#13
27 april 2013 kl 20:58
Gilla
#14
28 april 2013 kl 18:22
Gilla
Hej alla som kan!
Jag har tröttnat på att leta uppmätta löparspår och jag har tröttnat på att sitta i efterhand och lägga in var jag har sprungit för att veta hur långt det blev och jag vill inte släpa runt telefonen..... Tycker det ser så fjantigt ut att slita upp telefonen när jag är ute på en runda. Så nu till frågan: vilken klocka ska jag köpa? Den ska visa sträcka, tid, tempo,tot.tid och puls om jag nu nångång börjar tycka att det känns viktigt... Prio är enkelhet och användarvänlighet....
Dvs: tips på enkel och funktionell gpsklocka mottages med tacksamhet!
#15
29 april 2013 kl 03:53
Gilla
Känns som om 110 är klockan för mig. Jag gillar när det är enkelt och "gratis"! Intervaller är inget för mig just nu, det blir mer fartenlek om jag hittar en trevlig stig... Men det är klart att nångång kanske??? Kanske ska satsa på 210iaf. Sorgligt att vara så totalt oförmögen till snabba beslut! När jag väl bestämt mig hittas dessa klockor troligen på närmaste museum! Stora tack iaf för tipsen!
#16
29 april 2013 kl 08:35
Gilla
hålla knäna hela, inte tappa sugen och fortsätta med skogslöpning!
#17
1 maj 2013 kl 17:17
Gilla
För fotvalvet har jag inköpt en kruskavel för en femma på myrorna, funkar kanon. Att ta den istället för petflaska med vatten för att stretcha itb-senan kändes inte helt bra .... Hade märken i låret jäkligt länge!=)
#18
1 maj 2013 kl 18:30
3 Gilla
För en tid sedan sprang jag lite i skogen med mina asics 2160. Halkigt kan man säga!!!
Men jag fick lite sug efter mer stig och spontanköpte ett par Montrail rouge racer på nätet och de kom igår.
´Första intrycket var "herregud så lätta"! Andra intrycket var "herregud så sköna"!! och nu när jag sprungit lite i dem är det tredje intrycket " herregud nu är jag snabbast!" Jag trodde inte att det skulle vara en sådan tydlig skillnad mellan dessa skor, men det var en helt annan upplevelse.....en helt annan värld!
#19
1 maj 2013 kl 18:54
Gilla
#20
1 maj 2013 kl 19:03
Gilla
Och jag som tänkte att det var en fortsättning på resonemanget från öl tråden...
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 > > >