Foruminlägg av Anita

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
12 juli 2011 kl 15:12
Gilla
Var i London förra helgen och köpte bla nya löparskor.

Var inne på Lillywhites - puh vad mycket folk och vad mycket grejer. Man såg inte skorna för alla skor om man säger så. Kartonger staplade högt och lågt. Fick mest känslan av att det var mycket skräp, dessvärre.

Var inne i en butik som heter Sportsdirect (finns som webb-butik oxå, www.sportsdirect.com) och köpte skor. Även där var det ganska rörigt men jag hittade hyllan för lite bättre skor.
Räkna med halva priset mot hemma, tom lite mindre. Pundet är ju billigt nu. Köpte Asics 2160 för 67 pund (1600 kr här hemma).

Sen så finns det ju rena märkesbutiker ute på stan, har sett både en Nike-butik, Asics och Adidas.
#2
13 juli 2011 kl 20:25
Gilla
Ha ha ha...! Hoppas allt funkar och att det du har beställt blir till belåtenhet!
#3
15 juli 2011 kl 18:41
Gilla
Jag är ny här på jogg och har idag lagt in en runda och klickat på spara. Trodde att min runda skulle komma upp i listan där alla andras rundor kommer fortlöpande, men icke!
Har gått igenom mina inställningar och kan liksom inte hitta något fel... Vad gör jag för fel??
#4
15 juli 2011 kl 18:58
Gilla
Hur då??
#5
15 juli 2011 kl 20:22
Gilla
OK, har gjort det nu. Antar att nästa runda jag lägger in kommer med då? Tack för hjälpen! =)
#6
23 juli 2011 kl 22:23
Gilla
Skryt så mycket du vill, vi skiter i Jantelagen! Bra jobbat!

Lade själv om mina vanor för nästan exakt ett år sedan och har nu gått ner 17 kg. Först långa, raska promenader med hunden och Runkeeper, sen köpte jag (och maken) varsin racercykel och började cykla. Till en början var 2 mil cykel en ofantligt lång runda, nu tar vi sällan rundor kortare än 5 mil.
Successivt så började jag även småspringa lite under hundpromenaderna, orkade kanske springa mellan 2-3 lyktstolpar innan jag var tvungen att börja gå igen... Men nu, i takt med att kroppen är lättare, så springer jag allt längre sträckor. Har rundor som är mellan 4-7 km som jag alternerar mellan (och springer hela vägen!), beroende på dagsform mm. Hunden hänger såklart med, han är min egen PT numer ;-)

Och så fick även jag skryta lite då... ;-)
#7
23 juli 2011 kl 22:57
Gilla
Jag tycker banan är lite småjobbigt lagd, den börjar styggt med pliktabacken uppför... Sen är det utförslöpning och en sträcka som är ganska flack med lite mindre "kullar" men som suger ganska bra i benen. Sen är det ett litet segt motlut på slutet av banan nedanför Naturhistoriska och upp mot landskapsstugorna som säkert suger musten ur en del.
Sprang Blodomloppet i maj och då gick banan i stort sett åt motsatt håll. Det gick fint fram till sista kilometern då man hade backen från Majvallen och upp (höll på att kräkas där... fy vad trött jag var) och sen pliktabacken utför... För övrigt första gången någonsin jag sprang 5 km (är nybörjare).
Tänkte anmäla mig till iForm-loppet. Hoppas bara inte man är för slut efter Midnattsloppet, det är mitt stora mål med löpningen just nu. Det är ju bara 4 dagar mellan...

Blodomloppet var trångt. Enligt arbetskamrater som har sprungit iForm-loppet så är det inte lika mycket folk då.
#8
24 juli 2011 kl 23:25
Gilla
Jag tror nog inte att det är några större problem att ladda om på 4 dagar. Får väl ta en lättare kort runda emellan alternativt en cykeltur på ett par mil i behagligt tempo. Jag har aldrig sprungit en mil tidigare, men jag tror nog att iForm:s 5 km-lopp känns ganska ok när man nyss har sprungit en mil. Tror jag ;-)
Eftersom jag springer praktiskt taget alla mina rundor i Slottsskogen så är det väl snart dags att börja träna uppför Pliktabacken, en backe jag konsekvent undviker ;-) Har fullt upp med att besegra Säldammsbacken i nuläget!
Mina mål med dessa två lopp är: Midnattsloppet - att ta mig runt! Helst under 70 min i den bästa av världar.
iForm-loppet: om möjligt göra en bättre tid än på Blodomloppet (31.52).
#9
8 augusti 2011 kl 14:25
Gilla
Om du inte har någon löparapp med GPS i telefonen eller pulsklocka med GPS så kan du istället ta och plotta din väg på en karta. Gå in på tex iform.se och där kan du mäta din runda på en karta.
Ruddalen är nog bra, har aldrig sprungit där bara promenerat med hunden. Vill du ha backar så kan du ju testa Påvelundsslingan. Den är inte särskilt lång men har ett par rejäla backar!
#10
9 augusti 2011 kl 10:06
Gilla
Att du får ont i huvudet och blir yr är ju oroväckande. Det kan betyda att du inte gör dig av med CO2 (koldioxid). Höga CO2-nivåer i blodet ger just yrsel och huvudvärk, stiger nivåerna ännu mer så tuppar man av.
Om du nu VET att du har ett deformerat revben så tycker jag att du ska söka läkare. Det kanske kan åtgärdas genom en operation.
Eftersom det påverkar dig och din andning såpass mycket så kanske det vore idé att i alla fall undersöka detta!
#11
9 augusti 2011 kl 14:26
Gilla
Ja du får anpassa din löpning så att du inte tuppar av ute i spåret! Det är såklart inte kul att springa hos doktorn i tid och otid, men det skadar nog inte att kolla upp det där. Man ska vara rädd om sig ;-)
#12
10 augusti 2011 kl 08:26
Gilla
Jag har importerat mina rundor som jag har på min Garmin FR 110 in hit till jogg. Min undran är bara, var hamnar de?? Ser dem ingenstans! Trodde att de skulle hamna i min träningsdagbok eller någonstans där jag i allafall kan klicka upp mina rundor och kolla kartor mm.
Jag har såklart klickat på spara-knappen...
#13
10 augusti 2011 kl 16:09
Gilla
Tack! Det funkade genom att plocka upp passen och spara dem ett och ett samt ersätta de jag har lagt in manuellt...
#14
10 augusti 2011 kl 19:37
Gilla
Grattis! Jag gjorde själv min första mil i söndags och vet precis hur stolt man känner sig!
#15
13 augusti 2011 kl 16:35
Gilla
När jag kommer in tex efter en längre cykeltur el löpning så brukar jag göra en smoothie.
Skiva en banan, häll på lite frysta hallon eller andra bär, på med en skväll vaniljyogurt och en skvätt mjölk. Mixa med stavmixer. Klart på mindre än 1 min. Gott, läskande och svalkande. Tillför snabbt energi!
#16
17 augusti 2011 kl 09:18
Gilla
Oj jag kunde inte beskrivit det bättre själv! Är oxå nybörjare när det gäller löpning men har tidigare kunnat cykla längre sträckor utan större problem!

Från att tidigt i våras ha sprungit och räknat lyktstolpar på mina rundor så springer även jag nu 5 km utan vidare (nåja...) men utan att stanna iaf! Sprang för övrigt min första mil förra helgen (1:05) och känner mig hemskt nöjd med det.

Nu har jag inte ambiotionen att springa GV nästa år (jobbar nämligen i det stora sjukvårdstältet på Slottsskogsvallen och det är så himla kul. Hur det nu kan vara kul när folk kommer in mer eller mindre medvetslösa och allmänt "koko", slåss och spyr på en...).
Kanske kan tänka mig att springa GV 2013 när jag fyller 40 (!)...

Men jag har oxå funderat på det där att bara nöta 4-5 km-rundor på typ 6:20-tempo, ger det nåt? Jo jag tror det. Jag försöker öka distansen på mina rundor allteftersom och på min korta 4-km-runda har jag en backe som hittills har varit ett spöke för mig. Fast de två sista gångerna jag har sprungit min 4-km runda så har jag faktiskt besegrat backen! Det går inte fort, små trippande steg uppför, men jag springer faktiskt! Så nån nytta borde det ha gjort!

Ska springa Midnattsloppet i Gbg nästa helg och jag tänkte ge mig ut och testa intervaller för första gången nu, kanske lite sent påtänkt med bara en dryg vecka kvar, men nån nytta borde det göra! Och så ett lite längre pass till måste jag ha i benen, "längre" i min värld är alltså ca 7-8 km... Puh!

Ja, det var skönt att se att det iaf är nån mer än jag här inne som står på ungefär samma nivå! Lycka till med din löpning, jag vet precis hur jobbigt det är................ =)
#17
17 augusti 2011 kl 09:54
Gilla
Jag har aldrig sprungt ML tidigare men har studerat bansträckningen noag för att förbebeda mig på backar och andra svårigheter. Dessvärre den gamla bansträckningen, såg i förra veckan att de har lagt en ny bana. Liiiite elakt att få backen uppför Eklandagatan så tidigt i loppet, men det är ju lika för alla!

Eftersom jag aldrig hade sprungit någon längre sträcka öht tidigare så anmälde jag mig i startgrupp 7. Sprang min första mil för en vecka sedan på 1:05 och inser att jag borde kunna stå i startgrupp 6 men nu är det ju försent att ändra det.

Själv har jag ingen strategi alls för loppet! Hade gärna sett att de hade märkt ut varje km på kartan så man ser på ett ungefär hur långt man har kommit vid ett visst ställe. Men, jag får väl bara försöka hoppas på att det inte blir alltför trångt i starten, ta det väldigt lugnt uppför Eklandagatan och sen försöka hitta min egen rytm... Mitt mål är primärt att komma runt, kan man sen göra en skaplig tid så är ju inte det fel heller! =)
#18
17 augusti 2011 kl 10:47
Gilla
Nej man blir alldeles yr i bollen när man tittar på kartan. Skönt att man startar långt bak, det är bara att följa strömmen.... =)
#19
17 augusti 2011 kl 10:51
Gilla
...när man går promenad med hunden och ångrar att man inte tog på sig träningskläder så man kunde springa istället för att gå.
#20
18 augusti 2011 kl 09:35
Gilla
Hej
Är ganska ny inom cykel, köpte en racer förra hösten och började köra rundor på 2-3 mil till en början (som känndes giganstiskt långt). Nu är jag uppe i rundor om 5-7 mil och det känns helt ok.

Trivs med min cykel, en Nishiki Pulse. Men... När jag kommer till en backe och jag vill ställa mig upp för att få mer tryck på pedalerna så tar jag helt slut bara efter 20-30 meter. Mjölksyran står som kvastar ur öronen och det bränner i låren.
Det märkliga är att när jag cyklar på min vanliga cykel (typ citybike 21 vxl eller på dotterns hybridcykel) så kan jag stå upp och trampa upp för en lång backe. Visst blir jag trött, men jag får inte den smärtan och känslan av att ta helt slut.

Det borde ju ha något att göra med hur jag har kroppen när jag står upp. Jag kan sitta och trampa upp för långa backar på min racer på låga växlar, men vill jag resa mig för att trycka till lite extra då tar jag helt slut.

Någon som har ett tips?
Jag har naturligtvis provat olika grepp på styret, både hålla uppepå, hålla på greppen till reglagen och hålla ner i bocken. Inget hjälper. Har även provat med att lägga mycket tyngd framåt, men även att försöka stå mer upprätt (men då räcker inte armarna till...)
Tacksam för tips!
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >