Svealand

Jag den senaste veckan

Tisdag 13 augusti 2024 20:06

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Hur tar man sig upp ur svackan?
Bild uppladdad av Kalle Kula

Gilla passet

Kommentarer

Thomas Skogh - 15 augusti 09:33
Tja Kalle
Jag tror att du ska testa mitt upplägg lite och köra kortare hårdare och att det ska vara kul. Tror att glädjen är viktig ☀️😎
Kalle Kula - 15 augusti 10:34
Håller med om att det är viktigt att det är kul. Det får inte kännas som att det blir ett måste att genomföra träningen och något jag drar mig för, snarare att jag ska känna mig sugen på att ut och röra på mig. Där tror jag att jag behöver dra ned lite på totalbelastningen för att det vilkoret ska uppfyllas. Det ska kännas överkomligt, inte övermäktigt.

Ang. kort och intensivt vs. länge och lugnt så tror jag det kan vara bra med lite mer variation än vad jag kört med hittills. För att det inte ska bli monotont. Omväxling förnöjer. Däremot är jag skeptisk till att bara köra kort och intensivt. Det jag funderar på att testa är någonting i still med följande upplägg:

Dag 1. Låg belastning (medelintensitet, kort tid) B=2,25
Dag 2: Hög belastning (hög intensitet, kort tid) B=3,75
Dag 3: Låg belastning (låg intensitet, medellång tid) B=2,25
Dag 4: Hög belastning (låg intensitet, lång tid) B=3,75

Repetera!
Kalle Kula - 15 augusti 10:39
Sen kan jag variera det ytterligare genom att ha olika mix av löpning och cykling olika dagar, så att jag inte behöver köra flera likadana pass under en vecka.
Kalle Kula - 15 augusti 10:40
Eller snarare inte behöver ha dagar som ser likadana ut under en vecka. Däremot kan ju enskilda pass vara lika från en dag till en annan, även om inte hela dagen är lika.
Kalle Kula - 15 augusti 10:44
Har f.ö. diskuterat träningsupplägg mm en hel del i den här cykeltråden. Lite mer kött på benen för den som är intresserad. https://happyride.se/forum/threads/knep-och-strategier-for-att-ta-sig-upp-ur-gropen-traning.3701615/
Thomas Skogh - 15 augusti 21:35
Ja det är nog bra att variera mycket 👌