Svealand

Att hitta motivationen

Onsdag 14 augusti 2024 09:06

Notering - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Söker och läser material om hur man hittar tillbaka till motivationen igen. T.ex. trådar som denna: https://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=7213&sida=1

Gilla passet

Kommentarer

Ulrika Landin - 14 augusti 15:22
Motivationen försvinner nog för de flesta då och då, det är disciplin man bör ha för att få träningen genomförd och avklarad.
Ulrika Landin - 14 augusti 15:24
Jag planerar nästa veckas träning på söndagar. I min kalender skriver jag upp vad och när jag ska göra vissa saker. Det är som att man har ett viktigt möte inbokad, ett sånt möte som man inte ställer in bara för att "motivationen" är låg. Det funkar för mig och jag hoppar sällan över min planerade träning.
Kalle Kula - 14 augusti 15:30
Jag har svårt att tro att det är disciplinen det är fel på i mitt fall. Det verkar som att jag kan driva på mig mer än vad som är hälsosamt för mig, vilket jag tror är vad som leder till bakslagen. Jag behöver nog snarare hitta till någon nivå som är mer lagom i förhållande till min kapacitet. Men det är bara vad jag tror. Det behöver ju inte innebära att jag har rätt.
Kalle Kula - 14 augusti 15:34
Jag tycker det har funkat hyfsat bra att följa planerad träning då jag haft lite lägre ambitionsnivå. Tror jag har siktat lite för högt de senaste veckorna och försökt öka belastningen lite väl mycket. Trodde jag hade det under kontroll, då jag planerade en återhämtningsvekca förra veckan, men det hade jag tydligen inte, eftersom det blev en vecka med totalvila istället.
Ulrika Landin - 14 augusti 15:40
Aha, okey, det är åt det hållet istället. Du har väl helt enkelt "gått i väggen" när det kommer till din träning. Var rädd om dig och låt kroppen få vila lkite. Jag hoppas verkligen att du hittar en bra "lagom-nivå" 🤗
Kalle Kula - 14 augusti 15:49
Tack! Kan vara något i stil med att "gå in i väggen", även om det förhoppningsvis inte är så allvarligt så jag blir borta från träningen ett halvår eller dylikt. Ska försöka hitta en mer rimlig nivå, som jag ändå kan känna mig nöjd med och som gör att jag ser framsteg.
Ulrika Landin - 14 augusti 15:50
Jag håller tummar och tår, lycka till!
Kalle Kula - 14 augusti 15:59
Tack!