1992 • Olofström

HAIS-spelen (400 meter)

Lördag 27 juli 2024 16:22

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Placering 3 av 5 i B-heatet. Tid: 53.80. Nytt PB med 0.02 sekunder. Cirka 22-23 grader varmt, soligt och en del vind. Inför loppet kändes dagsformen osäker eftersom jag hade träningsvärk i låren så sent som igår kväll och när jag spände låren på morgonen idag och även på arenan senare så kände jag att benen inte var helt återhämtade efter onsdagens lopp. Men de gånger jag joggade inför dagens lopp kändes benen som vanligt och jag har ju sprungit flera intervallpass tidigare trots viss kvarliggande DOMS. Jag kände av lätt känning i högerknät några gånger inför loppet, dock inget som gjorde ont. Men jag får alltjämt hålla koll på det där framöver.

Jag hade bana 3 under 400 meter-loppet. Jag fick som vanligt inte till inställningen med blocken bra och sedan hade jag en dålig reaktion vid startögonblicket eftersom startern slant med fingret på startpistolen så att fältet släpptes i väg nästan precis efter "set". Två löpare på ytterbanorna var före mig i loppet så jag hade några jag kunde "hänga på". På bortre rakan fick jag för en gångs skull sinnesnärvaro att jag sprang mycket böjt så jag rätade en del på hållningen mot slutet av bortre rakan.

Benen kändes mycket bra i sista kurvan och på upploppet. Jag har nog aldrig haft så lätta ben under andra halvan av ett 400 meter-lopp tidigare och det kändes som det gick fort. Detta kan jämföras med mitt förra PB för två år sedan då det kändes som en kamp med min löpning redan vid 200 meter och jag fick pressa mig för att hålla uppe frekvensen. På upploppet idag tog jag in lite grand på de två löparna framför mig, men det räckte inte ända fram. Ettan och tvåan hade 53.09 och 53.60. Eftersom jag sprang PB och det kändes så bra under loppet så är jag till viss del nöjd, men hade det inte varit för det där med startögonblicket hade det nog gått någon eller några tiondelar snabbare. Dessutom har jag alltid trott att jag skulle haft ett något bättre PB än 53.80 med en 800 meter-tid under två minuter. Det känns som jag kan kapa ned min 400 meter-tid ytterligare om det klaffar rätt.
0,4 km
Distans
0:53
Tid
2:12 min/km
Snitt
Nike Zoom Victory 3
Total distans: 
1:32:33
29 km

Gilla passet