Svealand

Löpn 20k (67%, TRIMP=132,1)

Onsdag 17 juli 2024 18:35

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Samma runda som de senaste dagarna (det lokala motionsspåret). Börjar få in rutin nu. Det känns mer och mer överkomligt för varje dag med 20k. Lyckades springa ännu lite snabbare idag, vilket tyder på att kroppen svarar positivt på träningen för tillfället.

Hade poddar att lyssna på under passet och behövde bara stanna för att byta avsnitt ett par gånger. Hade vatten och några frukter med i Camelbak:en men behövde aldrig nyttja dem.

Det var hög risk för regn så jag hade långa tajts, kortärmat samt kring midjan min lätta Goretex-cykeljacka. Det kom regn, men inte förrän under de sista minuterna av löpningen, så jag behövde aldrig dra på mig regnjackan.

Temperatur 18-20 grader och igenmulet.

Jag låg hela tiden under 7 min/km då jag kollade varvtiderna på 2,5k och marginalen ökade för varje varv. Låg väl ca. 7 min under 7 min/km-tempo då det var ca. 2,5k kvar och det blev till sist nästan 9 minuters marginal till 7 min/km-tempot.

Pga regnet hoppade jag över stretchingen och gick in direkt efter löpningen. Sen blev stretchingen tyvärr inte av. Jag var nog lite för trött. Fokuserade bara på att få av mig blöta kläder och peta i mig energi snabbt efter passet. Kanske ett tecken på att jag pressar kroppen lite väl hårt nu, men så länge tiderna inte blir sämre på 20k borde det vara lugnt.

Addendum 2024-10-05:
1248 kcal brända enl. pulsklockan.
RPE ändrad från 12 till 13 baserat på snittpuls istället för egen känsla.
20 km
Distans
2:11:09
Tid
6:33 min/km
Snitt
110
Snittpuls
126
Maxpuls

Gilla passet