Svealand

Inomhuscykling - Återhämtning

Söndag 30 juni 2024 20:35

Spinning/Trainer - Återhämtning
Egen träningstyp, kopieras som Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Körde ett inomhuspass på motionscykeln till sist. Ingen kvällspromenad. Jag ville inte slita på hälblåsan eller på promenadbenen. Samtidigt var det kasst väder ute. Jag passade på att kolla lite på några avsnitt från SM-veckan, som just gick här i Västerås. Ett sammandrag från veckan och lite från sprintstafetten i orientering.

Jag körde på manuella inställningar på cykeln, började rätt lugnt på jipponivå 4 och sista halvan av passet låg jag nästan konstant på jipponivå 7. Indikatorn med jippo-Watt (jW) på cykeln indikerade runt 85-90jW på nivå 4 och uppemot 170jW på nivå 7. Ibland tryckte jag upp motståndet till maxlast (nivå 16?!) så att jag skulle kunna få lite omväxling och stå upp. Tyvärr ger inte högsta manuella belastningen tillräckligt högt motstånd då jag står upp. För det mesta låg jag på en kadens på omkring 75-80 rpm.

Distans och snitthastighet är helt ointressant på cykeln, eftersom datorn bara utgår från kadensen och tiden, inte belastningen. Det enda som säger något om hur mycket krut jag la ned under passet är kcal-mätaren som loggade 990 kcal brända. Dessa kcal från cykeldatorn har dock visat sig stämma dåligt med kcal-beräkningarna från min pulsklocka, som jag litar mer på.
1:22:00
Tid
75
Kadens
Motionscykel stationär
Total distans: 
31:46:20
0 km

Gilla passet