Svealand

Em-promenad

Söndag 30 juni 2024 15:30

Promenad/Powerwalk - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Gick en runda i duggregn. Till och från motionsspåret, samt tre varv runt. Eftersom det såg ut att bli regnigt resten av dagen siktade jag in mig på att gå ett tvåtimmarspass på em och ytterligare ett på kvällen, istället för cyklingen. Hade trott jag skulle klara normala 10 min/km, men jag kände mig rätt sliten i benen, så de ville inte riktigt hänga med i den takt som huvudet önskade. Var dessutom ganska däst efter pannkaksfrossan strax innan. Samt att hälblåsan skavde lite.

Varven gick på ca. 27 min. istället för normala 25 min (2,5k). Fick dessutom stanna för nr 2 på vägen hem, så det blev ca. 3 min stopptid.

Temperatur 13-14 grader enligt väderstationen på Hässlö fpl. Men då jag kom hem visade termometern 10 grader.

Bild från en av stigarna till motionsspåret.
Bild uppladdad av Kalle Kula
12,2 km
Distans
2:21:00
Tid
11:33 min/km
Snitt

Gilla passet

Kommentarer

Thomas Skogh - 30 juni 20:07
Herregud nu är det inga vilodagar här jag ligger efter 😂😫
Kalle Kula - 30 juni 22:39
Jag hade ju vilodagar i måndags och tisdags, samt förra söndagen :D

Den här veckan och kommande dagar blir lite av ett experiment, med väldigt hög volym (8h/dag) och mycket låg intensitet (promenadtakt). Det jag mest kan likna det vid är väl ungefär föhållandena under stora delar av värnplikten, där jag var igång stora delar av dagarna, men inte alltid på max, utan med varierande intensitet. Tanken är att se hur det funkar och sedan, efter ett tag, då kroppen slutligen vant sig vid att vara i "ständig rörelse", dra ned steg för steg på volymen och öka motsvarande på intensiteten.

Om vi antar att jag kan promenera 4 h/dag och cykla i lugn takt 4 tim/dag så blir det troligen ca. 20-25 km promenad/dag (10-11 min/km) samt ca. 80 km cykel/dag (20 km/h). Med den låga intensitetsnivån bör skaderisken vara minimal, trots den relativt höga volymen. Förhoppningsvis kan jag senare bränna av samma distans på betydligt kortare tid än 8 timmar när kroppen fått vänja sig med den volymen varje dag. Kanske ned mot 5 tim/dag, som är ungefär vad Niels van der Poel la ned på träning i sina grundperioder (då hade han visserligen två vilodagar per vecka, så totala tiden blev ca. 20 tim träning/vecka för honom).
Thomas Skogh - 1 juli 07:25
Ha ha grymt projekt ska bli intressant att följa. 👌☀️💪
Thomas Skogh - 1 juli 07:28
Själv är jag lite osäker på hur jag ska träna. Så mycket som stör nu 😂 men blir nog blandat för att minska skaderisk och ganska hårda pass 😩
Kalle Kula - 1 juli 08:31
Osäker? Ja, samma här. Man får testa sig fram vad som funkar och vad som inte funkar. Väldigt personligt, tror jag. Svårt att hitta ett färdigt optimerat program för en gammal gubbe som jag :D