Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Placering: 2 av 3. Tid: 2:05.46. Cirka 18-19 grader varmt och en del vind. Första gången jag sprang på Värendsvallen i Växjö. Jag var egentligen inte jättesugen att spinga 800 meter med tanke på bristen på 800 meter-specifik träning i år, men när det började närma sig start kändes det ändå okej. Det var jag och två deltagare från hemmaklubben IFK Växjö som sprang. Jag hade bäst PB på förhand så jag tänkte ta ledningen från start och dra det här loppet för att öka chanserna till en bra tid. Så blev det också. Första varvet kändes hyfsat snabbt, men jag sprang inte med någon löparklocka (har ännu inte orkat åtgärda nytt armband) så jag vet inte hur snabbt första varvet gick, vilket är synd. Det fanns ingen annan klocka inom synhåll. Jag trodde att jag skulle ha tendens till tyngre ben kring varvning, så eventuellt hade jag kunnat springa första varvet något snabbare. Jag hade övriga löpare kort bakom mig och försökte trycka på något mer i slutet av första kurvan, men kunde inte få en lucka. Jag började dessutom få mer och mer mjölksyra i armarna samtidigt som benen började bli något mer stumma. Jag blev sedan omsprungen i mitten av andra kurvan. I vanliga fall brukar jag vara svag kring 400-600 meter och starkare i sista kurvan, men precis som i samband med Ölandsspelen kunde jag inte direkt öka tempot i samband med ledarskiftet. Han som vann loppet fick en liten lucka på kanske max en halv sekund och det avståndet var sedan ungefär konstant under hela upploppet. Ettan vann på 2:05.12.

I slutändan blev min tid okej med tanke på avsaknaden av 800 meter-specifik träning i år. Men jag vill naturligtvis springa snabbare. Möjligen hade jag vunnit loppet om jag inte nyligen hade sprungit två långa långass, dvs. det var verkligen inte tal om någon formtoppning inför det här loppet. Med tanke på min hälsporre sprang jag heller inte i spikskor utan det fick bli Saucony Type A9-skorna åter igen. Det lär dock vara större fördel med spikskor på 400 meter jämfört med 800 meter.