Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
På Kristianstads IP. Tid: 4:28.47. Nytt PB med nio sekunder. Placering 2 av 9. Ettan hade 4:18.91. Cirka 18 grader varmt och soligt. Jag fick ett godtagbart resultat. I bästa fall hade jag hoppats på en tid på cirka 4:25 idag med tanke på att jag bl.a. har en engelsk mil-tid som motsvarar cirka 4:33 på distansen 1 500 meter. Enligt löparkalkylatorn motsvarar dagens tid 9:43 på 3 000 meter och cirka 36 minuter på milen.

Mina varvtider enligt löparklockan blev cirka 55.5, 1:11.5, 1:13.1 och 1:08.3. Jag tittade några gånger på klockan under loppet så att jag såg att jag helst låg under 3:00-tempo. Jag hade hoppats vara uppe i toppen redan från start, men jag var inte tillräckligt alert och var en bit bakom i kön alldeles i början av loppet. Jag tyckte att det gick för långsamt i första kurvan så jag sprang om alla utom ettan precis efter kurvan. Sedan sprang jag själv under hela loppet. Jag tappade någon sekund på första varvet, men jag tyckte att varvtiden på andra varvet var bra. Det tredje varvet borde kanske ha varit något snabbare. I efterhand känner jag att jag hade kunnat kapa lite tid där, framförallt mot slutet av varvet. På det sista varvet ökade jag takten. Jag kände av en del mjölksyra i benen inför sista kurvan och framåt. Sen spurtade jag på rakan innan mål.

Benen kändes bra idag. Det kändes något mindre jobbigt idag än när jag sprang 1 500 meter och engelsk mil i samband med UF Contacts klubbtävlingar. Vad kan man mer säga om tävlingen? Det var ganska blåsigt på ena raksträckan. Det var dock en behaglig temperatur. Jag sprang vidare med spikskorna och fick påminna mig själv några gånger under loppet att springa mer med främre delen av fötterna för att dra full nytta av dem. De jag använde är ju lite mer mot sprinthållet. Pulsmätningen fungerade för övrigt inte under loppet.

Om jag hade varit några få sekunder snabbare idag hade jag varit supernöjd, men med tanke på vad dagens tid motsvarar på exempelvis milen är det ett godtagbart resultat. Vidare har jag nu förbättrat mig med nästan 18 sekunder på distansen jämfört med Contactspelen i juni förra året.