Löpning Tävlingar & Motionslopp / Vértex Fjällmarathon 7 inlägg 3979 visningar

Någon som ska springa, vill springa men vågar inte o vill ha pepp o någon att bolla med?

Ann-Sofie Forsmark
1979 • Sundbyberg
#1
16 februari 2010 - 21:40
Gilla
Jag ska springa! :) Hör av er till mig om ni är intresserade!
Ps jag har sprungit i år, bara inte lagt in det....
Peter Lindmark
1969 • Åmotfors
#2
16 februari 2010 kl 21:58
Gilla
Jag genomförde vertex 2009 - det var målet och det uppfylldes...dock kändes det lite surt med den långa tiden...därför funderar jag som bäst på en repris i år - då med mål under 6 timmar.
Jag vet nu att det sliter våldsamt på kroppen, varför jag väger deltagande mot eventuella andra lopp under hösten...men vertex var fantastiskt i sin särart.
Rekommenderas!
Ann-Sofie Forsmark
1979 • Sundbyberg
#3
19 februari 2010 kl 23:01
Gilla
Tack! Ja jag har bott i Ottsjö där man ju springer en del så har avverkat 2,5 mil av sträckan och har som tur var glömt hur ont det gjorde. Tänker också att det blir det loppet och kanske inte så mkt efter det den hösten....!
Peter Lindmark
1969 • Åmotfors
#4
20 februari 2010 kl 11:22
Gilla
Då har du bott på tröskeln till en av de vackraste omgivningar jag besökt.
Och man glömmer smärtan ganska snart...redan en kvart efter målgång funderade jag på revansch...

Även om jag bestämmer mig för deltagande relativt sent, räknar jag med att lägga in viss typ av träning redan nu.
Det kommer att höja upplevelsen (och smärttröskeln).
Det rör sig om bålstyrka och om löpteknik utför. Det har man i och för sig gott av även annars, men på vertex-maran märkte jag hur i synnerhet utförslöpningen påverkade kroppen.
Det rör sig om både långa och branta utförslöpor som sliter ordentligt.

För min del innebär motbackars lutning bara att jag till slut måste gå, och det är bara att tugga i sig - är man inte starkare så är det bara att gå...
Däremot tror jag specifik utförslöpningsteknik är viktig inför vertex, för det kan paja kroppen så radikalt ifall man sliter utför.
1949 • Göteborg
#5
26 februari 2010 kl 13:06
Gilla
Önskar att jag fick springa denna tävling, men risken att jag inte klarar fler lopp till hösten gör att jag avstår (jag har en tendens att bränna ut mig). Men träningen är A o O, brukar själv köra backträning i Duveds slalombacke. 6 minuter löpning 2 minuters vila tills man är uppe. Rejäl vila och uppmjukning innan nerlöpet körs i ett sträck. Även 15 km spåret i Duved är en höjdare med mossar och backar för att få igång kroppen. Lycka till!
Ann-Sofie Forsmark
1979 • Sundbyberg
#6
28 februari 2010 kl 13:11
Gilla
Tack! Värdefulla tips! ja det är så vackert så man smäller av. Även om ni inte ska springa, kolla deras banbeskrivning på hemsidan. Magic!

Utförslöpning- tack, ska helt klart jobba på det. jag sprang 2,5 mil av sträckan 2008 (2009 kom det en liten bebis så ingen träning direkt fast rätt pannbenstärkande...) och det var just utför det var jobbigast.
6 min uppför o 2 min vila låter rimligt..om jag bara hade en backe så lång här nere i fjollträsk... Ska göra mitt bästa. Har satt igång med träningen nu så smått med ett joggpass och ett backintervall med 2 min uppför o 2 min nedför carje vecka men nu är det dags att börja tugga hårdare!

Jättetacksam för fler tips! :)
Daniel Becker
1973 • Vaxholm
#7
19 juli 2010 kl 16:16
Gilla
Hur går det med träningen inför vertex. Jag kör backe upp och ner. Kommer blir tufft men vackert. Någon som debuterar som mig i år? Mvh d
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.