Löpning Träning 8 inlägg 3759 visningar

Personlig tränare löpning Örebro

Åsa Nilsson
1979 • Örebro
#1
9 december 2009 - 16:17 (Redigerad 9 december 2009 - 19:49)
Gilla 
Är det någon som vet fall det finns någon personlig tränare i Örebro området som kan inrikta sig på löpning? Göra maxpulstester/personligt träningsprogram med mera? Vet att det finns i Linköping men inte hittat närmre...
Johan I
1987 • Örebro
#2
10 december 2009 - 01:41 Redigerad 10 december 2009 - 01:42
Gilla 
Titta igenom de gym som finns, vissa erbjuder personliga tränare. Sen om de "inriktar" sig på löpning är nog tveksamt. Det är nog väldigt få som gör men det kan säkert finnas mångsysslare bland de personliga tränarna som även kan "tillräckligt" om löpning.

Du måste nog fråga dig själv vad det är du verkligen behöver hjälp med i löpningen. Motivation finns ju att hämta överallt, förslag på träningsprogram finns överallt på t.ex. internet, olika löptekniker finns också beskrivna överallt, skadeprevention och rehabilitering finns också mycket information om. Att få ett skräddarsytt program behöver inte vara någon större fördel och ingen känner nog dig bättre än du själv. Det finns liksom inga magiska genvägar i löpningen, det är ett stort steg i rätt riktning att bara börja träna regelbundet.

Annars kan du få personliga träningsprogram på annat håll, t.ex. genom att gå med i någon friidrottsklubb. I klubbar finns också ofta kompetenta tränare och/eller väldigt erfarna löpare.

Maxpulstester kan man ju göra själv eller ev. hitta någon klinik att göra det på. Ev. skulle du kunna försöka kolla med Örebro Universitet, de har nog utrustning för både maxpulstest och syreupptagning. Vad som krävs för att få göra testerna känner jag dock inte till men det kan du säkert få svar på om du kontaktar t.ex. ÖUIF (http://www.ouif.se/).
1988 • Norrköping
#3
10 december 2009 - 22:28
Gilla 
Är det motivationen du är ute efter så kan jag rekommendera www.marathon.se Jag själv har dragit ut ett träningsschema där.

Man väljer då träning inriktad till marathon och sen den nivå du önskar uppnå. Tycker det är peppande att ha det att följa. Som föregående skribent skriver så kan du göra många tester själv. Typ BIP test finns att ladda ner gratis på många sidor bara googla testet.

Spara pengarna du vill lägga ner på en PT och lägg dem på ett riktigt bra gym istället, något fräscht med många maskiner eller spring bara i markaspåren eller någon annan skog.
johan lindskog
1972 • garphyttan
#4
11 december 2009 - 15:09
Gilla 
Det enklaste är att gå med i en löparklubb. Både motiverande och lärorikt. Man kan i de flesta klubbar deltaga så mycket eller lite man vill.
Det finns oftast ingen anledling att göra maxpulstest för vanliga motionärer. Märemot finns det många enkla test man kan göra själv med en vanlig pulsklocka.
Exempel på klubbar är:
Örebro AIK, http://orebroaik.t.se/
IF Spartacus , http://www.svenskidrott.se/organisation.asp?OrgElementId=19044
KFUM, http://www.kfumorebrofriidrott.se/
IF Start, www.ifstart.se
Almby IK, www.almbyik.se/
Karlslunds IF, http://www.karlslundsif.org/

Kumla
Kumla skidförening, http://www.kumlaskidforening.se/

Alla klubbar i länet: http://www.nerikefriidrott.se/klubbar.asp
Lycka till med träningen

Åsa Nilsson
1979 • Örebro
#5
12 december 2009 - 16:52
Gilla 
Tack för era tips! Ska nog avvakta och köra med min nyvunna vän Forerunner 310XT innan jag tar ett steg till.
Fredrik: Jag har kört efter marathons träningsprogram, gillar dom jättemycket. Ska väl köra så ett tag till och får se till våren om jag behöver extra motivation då!
Mari Bergman
1964 • Stockholm
#6
12 december 2009 - 17:18
Gilla 
Det ÄR kul att träna med andra! Och även om det är lite svårt att hitta någon som håller precis samma nivå, så är det inget som hindrar att man springer tillsammans vissa pass.

Flera av klubbarna som räknas upp här ovanför har intervallträningar i mässhallen en gång i veckan. Jag har precis börjat vara med på såna pass, och i den klubb jag tränar är jag helt klart långsammast, men det gör inget på de här träningarna för vi kör alltid intervaller på tid, inte på distans. Och alla är trevliga och peppande även om man inte är i samma klass som dem. Sen vet jag också att det är mera blandat i andra klubbar, om du skulle tycka det skulle passa dig bättre.

Om du annars skulle vilja ha sällskap på lugna långpass då och då, så är det bara att du hör av dig. Tiden går mycket fortare om man har nån att prata med. :-)
Åsa Nilsson
1979 • Örebro
#7
15 december 2009 - 17:54
Gilla 
Hej Mari!
Vad snällt av dig! Jag tror bara att din lugna nivå är ungefär som min bästanivå och det orkar jag nog inte hålla mer än 5 km. Hhahhaa... Jag ska se om jag vågar mig på era träffar snart =)
Mari Bergman
1964 • Stockholm
#8
18 december 2009 - 01:28
Gilla 
Det tror jag inte alls! Jag ligger gärna lite lugnt på mina långpass, hellre långsammare än vanligt än tvärtom. När jag springer långpass är jag inte ute efter att slå några rekord, utan bara av att bygga upp kroppen för att orka hålla på länge.

Klart att du vågar hänga på!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.