Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 2695 visningar

garmin training center & sporttracks..

Storre
1980 • falkenberg
#1
21 augusti 2009 - 17:15
Gilla 
Hej..

har precis fått min garmin 305.

Måste man istallera traningcenter innan man installerar sporttracks?
för vad jag förstod så var sporttracks mycket bättre...
några andra tips...?

/Jonas
Fredrik Harnevik
1981 • Stockholm
#2
21 augusti 2009 - 17:22
Gilla 
Näe det måste du inte. Jag kör bara med sporttracks, har aldrig installerat garmins egna programvara. Möjligt någon drivrutin eller nåt för att få kontakt men inte TC.
1974 • Kullavik
#3
21 augusti 2009 - 18:57
Gilla 
Jag har installerat Training Center för att kunna skapa egna intervaller med mål, avancerade banor, etc.. i i FR 305. Tror inte man kan göra det i Sporttracks.

Tror jag installerade TC först men tror inte att det behövs. Pröva. Ladda ner den senaste versionen av TC från Garmins hemsida, den versionen jag fick med på CD:n fungerade inte alls.
1965 • Borås
#4
21 augusti 2009 - 19:32
Gilla 
Niklas, med plugin:et Garmin Fitness så skall du kunna skapa egna intervaller mm. Tror att det funkar precis likadant som i Training Center, har dock aldrig testat just intervaller.

Själv så har jag både ST och TC installerat, använder dock bara TC för att göra backuper av TCX-filerna från min 305:a. Men TC har börjat krångla nu så den senaste månaden eller så har jag inte kunnat göra några backuper. Vet att det går att göra backuper på andra sätt än via TC, har bara inte tagit mig tid till att fixa det än.
Storre
1980 • falkenberg
#5
21 augusti 2009 - 20:38
Gilla 
Men vad har ni mer för plugin? jag får det inte att funka... jag har fått igång sporttracks med inte tc... ska man inte kunna följa hela löpturen?? dels är det ju inte någon riktig karta kan man få in typ google? jag får även något fel meddelande när jag kopplar in den att den inte kan föra över historiken...

vad kan detta bero på?? jag har vista....
Samir Touam
1976 • Lerum
#6
21 augusti 2009 - 23:18
Gilla 
Här kommer lite blandade svar:
1. Du behöver inga plugins för att föra över data från din fr305 till SportTracks och börja analysera din träning. Det finns massor med funktionalitet i grundpaketet så börja du med att gå grepp om hur "rena" SportTracks fungerar.

2. Du kan visa kartor från Hitta.se och Eniro.se. Vilken som är bäst beror på var du bor i landet. Jag föredrar hitta.se då eniros har strulat en del för mig på sistone. Du kan antingen visa flygfoton eller gammaldags kartor.

3. Om du får felmeddelande när du kopplar in klockan så är det absolut något att ta en närmare titt på. Kanske fungerar inte överföringen alls? SportTracks fungerar fint i Vista (och Windows 7) men du behöver en drivrutin från Garmin för att kunna föra över data från klockan till PC´n. Denna drivrutin följer med på CD tillsammans med klockan men det kan vara vettigt att kika på Garmins hemsida efter en nyare version som kanske fungerar bättre ihop med Vista.

Tillbaks till din inledande fråga: Jag har för närvarande tre aktiva plugins till SportTracks: "Elevation Correction" som rättar till taskiga höjdkurvor, "High Score" som exv. letar fram min bästa tid på en viss sträcka samt "Overlay" som låter mig jämföra två pass.

TC kikade jag på i 10 minuter precis när min klocka var ny och det föll inte mig i smaken alls. Jag har det inte installerat längre utan låter SportTracks ta hand om allt.


Lycka till!
Storre
1980 • falkenberg
#7
22 augusti 2009 - 09:26
Gilla 
Tackar för all hjälp...!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.