Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 2026 visningar

SportTracks och Training Center

Felix Alnervik
1981 • Helisngborg
#1
11 december 2008 - 11:56
Gilla
Jag springer runt med en Forerunner 405 och eftersom jag inte tycker om Training center så importerar jag all data till SportTracks istället.
Men jag har upptäckt att de visar olika tid? alltså total tiden för ett lopp. Räknas det om?
Vi körde ett runda igår på träningen där en funktionär startade oss och tog tiden. Tyvärr klabbade min klocka så jag stod kvar vid starten någon sekund tills jag fick igång klockan. När jag kom i mål så visade min och funktionärens klocka samma tid, trotts att jag startade min någon sekund senare. (12:11)
Denna tid visas även i training center, men när jag nu läste över datan till SportTracks så visar den där istället 12:08, vilket känns stämma mest mot verkligheten, eftersom jag startade ca 2-3 sekunder efter alla andra.

någon som förstår sig på detta eller har liknande erfarenhet?
vilken tid skall jag lita på?
1972 • Malmö
#2
11 december 2008 kl 12:46
Gilla
SportTracks och Training Center/klockan räknar på lite olika sätt ja, det finns dock en funktion i SportTracks för att visa "orginalvärden" (har inte koll på exakt vad det heter i programet, manuella v.s. beräknade kan det vara). Finns en liten knapp med en penna respektive miniräknare.

Vidare finns det lite olika funktioner i program och klocka för att ta bort eventuell stillastående tid eller inte, detta kan vara lite olika.

Men även om man ställer in allt lika så kan det till syvende och sist skilja lite enligt min erfarnehet. Jag antar att det är beroende på att de tolkar datan på olika sätt och gör olika korrigeringar av rådatan.

Sedan är frågan om vem man ska trp på och hur mycket det egentligen gör. Jag har valt att helt ignorera att de visar olika. För träning spelar de sekundrarna och metrarna ingen roll för mig och på tävling är det ju ändå den officiella klockan som är "rätt".
Felix Alnervik
1981 • Helisngborg
#3
11 december 2008 kl 13:57
Gilla
jag kan ju köpa att Training Center och SportTracks tolkar rådatan olika och på så vis räknar ut olika tider.
Väljer jag manuell data i SportTracks så visas samma tid som TrainingCenter.

men det konstiga är ju att funktionären hade samma tid på mig som min klocka, trotts att jag startade den någon sekund senare.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.