Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 983 visningar

Löparknä igen

Peter Möller
1962 • Kalmar
#1
26 april 2009 - 23:42
Gilla
Så här inför finslipningen inför Stockholm Marathon kommer eländet.Typiska symptom,diagnosen klar.Bytt skor,stretchar men inget funkar.Får ont efter c:a 8 km och löpningen blir klart störd.Fortsätter det så här känns det tveksamt om jag kan starta.Tycker annars att jag varit hyfsat förberedd.
Vad tror ni,finns det något annat jag kan prova,vill ju hemskt gärna springa i Stockholm.
Martin
1979 • Sthlm
#2
27 april 2009 kl 07:24
Gilla
Samma problem som jag. Jag ska vila totalt en vecka. Bra stretch och rehab. Sen en vecka till med stretch och träningscykel. Efter det prova springa men inte över 10KM. Sen får det bära eller brista.

Lycka till.
1969 • Upplands Väsby
#3
27 april 2009 kl 14:01
Gilla
Testat lårmassage ännu? Annars är det ett tips...

Åkte själv på både löparknä och hopparknä (jupp, samtidigt!) för ett par månader sedan. Stretchade som en tok men det gav inte särskilt mycket. Fick sedan tipset att det hela kan bero på spända lårmuskler och då är det massage som gäller. Provade att mangla igenom varenda lårmuskel (med armbåge och nävar) tills det ömmade. Knäproblemen började släppa ganska omgående! Har fortsatt med lite förebyggande lårmassage nästan dagligen, knäböj då och då, knappt någon stretching alls. Inga fler knäproblem sedan dess.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.