Löpning Träning 5 inlägg 406 visningar

Bättre träna ute (!)

1979 • Göteborg
#1
30 juni 2024 - 11:50
2 Gilla
1967 • Torslanda
#2
30 juni 2024 kl 12:16
1 Gilla
Under pandemin började det lokala gymet i Torslanda ha sina träningspass utomhus, precis mitt emot mitt hus. De kör fortfarande vidare med detta då deras, mestadels medelålders, kunder uppskattar att vara utomhus mycket mer än på ett tråkigt gym. Tycker det är liknande själv med löpningen. Att springa på band är för mig kul men det går inte att jämföra med ett pass utomhus. Dock tycker jag att båda har sina stunder. Det finns ändå dagar då det inte går att köra ett kvalitetspass utomhus.
Svealand
#3
30 juni 2024 kl 13:08
1 Gilla
Nej, inte direkt. Jag upplever t.ex. att det är mer ansträngande att köra med en viss intensitet (% av HR-max) inomhus på en motionscykel än om jag t.ex. cyklar utomhus med samma intensitet. Jag tror, som de skriver i studien, att det har mycket med externa stimuli att göra. Omväxling helt enkelt. Jag upplever att det är dötrist att sitta på en motionscykel inomhus jämfört med att cykla utomhus. På motionscykeln sitter jag bara och räknar minuterna tills passet är över och allt känns som ett stort lidande. Utomhus flyger tiden iväg på ett helt annat sätt. Man har fullt upp med att kolla på omgivningarna, hålla koll på trafiken etc. och tänker inte på att det är jobbigt.
1963 • Linköping
#4
30 juni 2024 kl 13:37
3 Gilla
Är ju rätt givet varför det är så men alla är ju olika så vissa kanske får bättre resultat inomhus på ett löpband givet att de inte skulle springa alls kanske om det måste ske utomhus, inte minst vid sämre väder och vinter.

Jag har faktiskt aldrig sprungit ett löppass på löpband och alla 2018 dagar i min runstreak har jag sprungit utomhus oavsett väder. Tycker tvärtom att det motiverar med vädrets växlingar och jag blir snarare peppad av snö, regn, is, vind etc. S.k. dåligt väder är bra väder för mig oftast och 30+ graders värme är hemskt men jag försöker se det som en rolig utmaning ändå och lyckas oftast bra med det.

Man får skaffa sig lämpliga kläder, skor, vantar, mössor etc. och man lär sig efterhand att ta på sig lagom mycket. Storm och åska kan förstås vara farligt men man får försöka hitta lämpliga tidpunkter och platser under dagen så går det att lösa utan att behöva vara inomhus.
Hasse A S
1953 • Munkedal
#5
30 juni 2024 kl 18:17
2 Gilla
Som orienterare är det ett enkelt val. Att träna i skogen ger en oerhörd upplevelse. Själv föredrar jag nattorientering och tycker vinterhalvåret är underbart.

Att springa på ett löpband, inomhus, i en kvart är en plåga. Men springa en timme i skogen är ett rent nöje.

Men vi är alla olika.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.