Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 3582 visningar

Bra pulsklocka som första inköp

Johan Thörnblad
1973 • Emmaboda
#1
8 februari 2009 - 09:42
Gilla 
Har dragit igång min träning inför årets första mål , GBG-varvet. Har märkt att det, speciellt, på långpassen är svårt att hålla det temport jag vill för att få den rätta intensiteten för den typen av pass.
Tror att jag behöver komplettera min utrsutning med en pulsklocka för att få den rätta träningen. Har aldrig tränat med pulsklocka men läst på en del, behöver dock råd från er erfarna användare om ett bra fabrikat och modell som en vanlig moytionär med lite ambitioner kan behöva. Vill nog ha en modell som är lite mer en de "riktigt" enkla så att man kan "växa" lite med just den modellen. Tar tacksamt emot förslag och tankar kring olika pulsklockor innan man "slår till".
Lycka till med er allas träning inför säsongen!
1978 • Älmhult
#2
8 februari 2009 - 12:24
Gilla 
Väldigt mycket av en smaksak:

Garmin har ett par klockor med GPS-funktion: http://www.garmin.se/productsegment.aspx?pageid=2950

Suunto har både GPS och enbart pulsklockor: http://www.suuntowatches.com/

Polar är ett annat stort märke med både pulsklockor och distansmätare: http://www.polarpuls.com/sv

Hur mycket är du beredd att lägga på en klocka? Vill du kunna mäta enbart puls eller även distans, tempo etc.

Du kan ju styra ditt tempo med hjälp av pulsen också, att du ligger inom vissa intervall. Klockor med enbart pulsmätare är betydligt billigare än de som även har funktion för distansmätning/hastighet.
1981 • Jönköping
#3
8 februari 2009 - 14:24
Gilla 
Även Polar har en GPS funktion till en del av sina klockor. Vet inte vilka, men det bör stå i länken.

Ett viktigt (och riktigt bra) är att betala lite extra för att få kvalité på klockan. Min förra jag köpte var av riktigt lågbudget och köpt enbart tillsvidare. Det slutade med att jag vägrade använda den efter ett tag då den blev störd av omgivningen. Köp därför en klocka som har ett kodat sändarbälte, då slipper du de flesta bekymmer som kan uppstå och du får en klocka du kan lita på. Det hade inte jag i början.
Johan Thörnblad
1973 • Emmaboda
#4
8 februari 2009 - 16:00
Gilla 
Min tanke är en pulsklocka med bra kvalité.
Inte så stort behov av att ha GPS funktion och kunna mäta distans, mer att det är en kvalitativ och bra "pulsfunktion".
Är helt inne på att inte köpa någon lågbudget variant utan något mer...
1978 • Älmhult
#5
8 februari 2009 - 16:53
Gilla 
Ok, i så fall är det bara att hålla sig till Polar eller Suunto, de är bra märken båda två.

Kolla upp det som Daniel skriver ovan, dvs kodad överföring mellan band och enhet.

Jag har inte prova Suunto, har haft Polar tidigare och varit mycket nöjd med dem. Har nu gått över till Garmin då jag vill ha GPS.

Lycka till!
1964 • Uddevalla
#6
8 februari 2009 - 18:16
Gilla 
Johan: Jag köpte mig en något billigare variant (Sigma pc 15??) utan GPS, men var väldigt glad när det "dog" och jag fick pengarna tillbaks av affären. Då lade jag till lite(nåja, ca 1500:-) och kunde köpa mig Garmin 305. GPS-funktionen är mkt rolig att ha! Har inte ångrat mig. Har för mig att Garmin kan köpas för ca 2200:- på Elgiganten.
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#7
8 februari 2009 - 18:52
Gilla 
Gillar du löpning och tror du kommer fortsätta mer än ett par rundor? Gör dig själv en tjänst och köp Forerunner 405 med en gång..

Fantastisk klocka.
1975 • Nyköping
#8
8 februari 2009 - 19:34
Gilla 
Polar har funkat bra för mig. RS200 utan fotsensor och ingen GPS heller. Får puls och kalori-info och om jag vill kan jag köpa fotsensor och då även få hastighet osv. Det hela beror ju på vad du vill ha och vad det får kosta.
1971 • Nykvarn
#9
8 februari 2009 - 20:27
Gilla 
Hej, Jag kör också med Polar RS 200 men även med fotsensorn som ger mig info om fart/distans. Mycket nöjd med den efter 2 års användning! Även snygg att användas som vanlig klocka. Använder dock inte Polars Webtjänst som jag tycker verkar vara för simpel, dvs jag för inte över några träningsdata från klockan till datorn. Här verkar Garmin erbjuda bättre tjänster, GF405 skulle jag välja om jag också vill ha GPS, GF305 som många har tycker jag är för klumpig. Suunto har jag ingen erfarenhet av.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.