Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 1249 visningar

Thule glide 2/Thule Urban glide 2

1983 • Malmö
#1
16 oktober 2022 - 15:51
Gilla
Står inför valet om man ska köpa sig en extremt dyr men förhoppningsvis också extremt bra löparvagn. Dock har jag svårt att välja mellan Thule glide 2 eller Urban glide 2.
Har någon här någon erfarenhet av dessa vagnar?
Båda verkar bra och jag ser ju fördelar med Urban glide 2 att man kan ändra hjulet så man kan svänga bättre men som med allt annat kan jag tänka mig att den funktionen innebär att man kompromissar med stabiliteten även när man ställer in hjulet på fixerat läge och sen har de lite mindre hjulen på 16 tum på Urban glide 2 säkert en nackdel jämfört med glide 2 och deras 18 tums hjul.
1986 • Älta
#2
16 oktober 2022 kl 17:06
1 Gilla
Har en Glide 2 som snart avverkat 2 småbarnsperioder. Värd varje krona om man vill springa mycket med barnet. Mycket lättrullad och man kan springa riktigt snabbt med den. Jag slutade helt använda den vanliga vagnen även till vardags då Thulen är så mycket skönare att gå med + bättre i skogen.
Kan inte uttala mig om Urban Glide, den är säkert smidig om man ska in i affärer mm. Men man lär sig snabbt att svänga genom att lätta på framhjulet och vrida vagnen. Enda jag inte skulle ge mig på är att åka buss då vagnen är rätt lång.
1981 • Solna
#3
16 oktober 2022 kl 19:32
Gilla
Har också en Thule Glide 2 och är inne på andra barnet med den. Håller med om att den är lång. Använder den bara för löpning. Tycker den är rätt otymplig för allt annat. Ska du använda den för annat än löpning hade jag övervägt svängbart framhjul. Annars inte.
Robert Vestberg
1983 • Sundsvall
#4
17 oktober 2022 kl 08:18
Gilla
Har inte provat vanlig glide men har mycket goda erfarenheter av urban glide. Det svängbara framhjulet är guld värt när man går i affärer och liknande och det har gjort att vi inte behövt någon kompletterande vagn. Inga som helt problem med stabilitet eller så. Det viktiga är bara att man låser framhjlulet så att merparten av hjulet hamnar bakom dess axel än det omvända, för då tenderar den att dra snett.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.