Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 906 visningar

Rehab hälsenor

Thomas
Visby
#1
25 november 2020 - 16:21
Gilla
Har överbelastat hälsenorna. Har gått ner till 1/3 av mängden och gör regelbundna excentriska tåhävningar i trappa 2ggr om dan. Jag går obehindrat. Är lite stel på morgonen, och är ständigt lite öm när jag nyper om senorna. Har varit så konstant i ca 3 veckor.

Ska man fortsätta och läka under belastning så länge smärtan inte blir värre dagen efter? Har någon läkt under belastning bara genom att minska löpmängden? Eller finns andra erfarenheter som gjort er smärtfria?
Thomas
Visby
#2
25 november 2020 kl 17:45
Gilla
Då är vi på samma spår :).

Jag läste ett inlägg här på forumet som verkade roligt. Inga tåhävningar alls, bara lägre mängd över fler pass. Man börjar på en mängd man klarar av, sedan fördelar man tre pass på 10% av veckomängden, två pass 20% och ett pass på 30%. Bara en vilodag alltså. Sedan hade han ökat på med ca 5km på sex veckor. Det hade funkat mycket bra tydligen. Hjälper det utan tåhävningar är det ju den roligaste rehaben man kan göra. Tror jag ska testa den.

Kul att höra om några fler testat detta eller om de har andra tips.

Thomas
Visby
#3
18 december 2020 kl 17:27
1 Gilla
Har sprungit enligt #3 samma låga mängd i tre veckor med 0st vadhävningar. Är redan i princip helt återställd, bara en aning stel på morgonen.

Kan verkligen rekommendera att testa denna metod om man överansträngt hälsenorna så att de ömmar.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.