Löpning Träning 8 inlägg 918 visningar

Kloka ord om träning

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
4 augusti 2020 - 10:04
4 Gilla 
Kategori "Träning" eller "Kom igång", spelar kanske mindre roll egentligen?

Kloka formuleringar från Daniel Karlsson via "Sverige springer", jag tycker att hans texter prickar helt rätt för att beskriva en bra vardagsmotion och träning. Det är verkligen vanligt att man får märkliga kommentarer, trots att man bara motionerar makligt några gånger i veckan. Men som en av mina vänner bemöter saker som nästan inte kan bemötas, "det säger mer om dig än om mig"...
https://www.sverigespringer.se/daniel-karlsson-konfrontationerna/
https://www.sverigespringer.se/bli-inte-fartblind-inse-hur-vardefull-du-ar/
1986 • Kungshamn
#2
4 augusti 2020 - 10:21
3 Gilla 
Jag tar inte upp att jag springer runstreak vid exempelvis fikabordet. I början var det för att inte lägga press på mig själv. Som att jag skulle springa bara för att kunna svara"Ja" varje dag när någon frågar.
Nu har det övergått till att jag är trött på att höra "det kan inte vara nyttigt", "se upp så du inte skadar dig", "lite väl extremt va" osv. Spelar ingen roll att jag springer långsamt i 20min dom flesta dagarna. Hög skaderisk och tvångsmässigt beteende är det likväl.


Östermalms IP
#3
4 augusti 2020 - 10:31
4 Gilla 
Intressanta och tänkvärda ord.

Just hans beskrivning av synen på sig själv och vad som driver folk att säga taskiga nedlåtande saker om andra är intressant.

I grunden är svensken en Jante, dvs du ska inte tro du är något. Sen tror jag det finns en mekanism att om jag kan mästra dig så stärks jag själv av det. Jag säger åt dig vad du borde göra, alltså är jag litet bättre än dig. Logiskt.

Kommentarer jag själv fått av att springa på lunchen på jobbet har haft spannet från, "Fasiken vad du springer, ska du ställa upp i OS eller?" till "jag skulle gärna springa mer, men det är ju så fruktansvärt tråkigt".

Nu ska det i ärlighetens namn nämnas att den stora merparten av alla medmänniskor uppmuntrar träning.

Och här kommer vi till människans nästa stora svaghet. Om 9 personer säger schyssta saker till dig, men den 10:e säger något taskigt. Vems kommentar kommer du ihåg? Och går och stör dig på till förbannelse. Just det den 10:e. :-)
Runn3r
Skogen
#4
4 augusti 2020 - 10:46
1 Gilla 
Är inte så såld på inläggen som sådana, då jag tycker att de är fulla med spekulationer och väldigt lite reell fakta. Dessutom är det svårt för oss som inte har någon relation till varken Daniel eller personerna som skriver inläggen att att förhålla oss till dem, vad betyder de egentligen. Att vilan är lika viktig som träningen är ju faktiskt helt sant eller?

Jag håller med Hobbylöparen i mycket, jag har tränat på elitnivå och har väldigt sällan för att inte säga aldrig möts av någon typ av ifrågasättande av mitt sätt att leva, snarare en fascination av min träning som faktiskt har inspirerat andra människor att börja träna själva.
Hasse A S
1953 • Munkedal
#5
4 augusti 2020 - 11:09
2 Gilla 
Nu är det ett tag sen jag slutade jobba och satt vid fikabordet med mina arbetskamrater. Men jag tog aldrig upp min träning, utan om vi pratade träning det var andra som tog upp det. Själv valde jag att prata med de som tränade om träning. Lite av "Tala med bönder på bönders vis och med de lärde på latin."
Om jag t.ex. varit ute och sprungit nattorientering kvällen innan bland blöta sankmarker och hala berghällar i regndis, tog jag inte upp det. Men folk kunde sitta och klaga på vädret.
Jag tror de flesta kommentarer som är negativa beror på att de som inte tränar känner sej lite skuldmedvetna för att de själva borde röra på sej mer.
1974 • Mölndal
#6
4 augusti 2020 - 11:10
5 Gilla 
Det jag får höra är "vad duktig du är som springer"
Nej jag är inte duktig. Att jogga ärninte särskilt svårt. Förflytta dig lite fortare än vad du går.
"Springer du maraton och så" Jagvhar sprungit ett par maraton men det är inte därför jag springer

Undviker att prata om min träning på jobbet. För den är helt ointressant.
1991 • Norrköping
#7
4 augusti 2020 - 11:23
1 Gilla 
Jag både köper och inte köper hans texter. Jag har aldrig träffat någon som har ett problem med att någon annan kör "vanlig" vardagsmotion två-tre gånger per vecka. Det anses snarare sunt och måttligt. Det folk generellt har svårare att greppa är när något slutar vara "normalt" och i deras ögon blir "extremt". Här kan jag ha ett problem med den godtyckliga gräns som dras. Det är dock på ett sätt ganska positivt att denna gräns finns då ribban för vad som är extremt och imponerande är låg.

Jag tillhör själv en extrem då mitt stora intresse är ultralöpning. Har rätt gott om vänner och bekanta och trots att merparten tränar så är det inte någon som är i närheten av att dela mitt specifika intresse. Således möts jag ofta av skepticism och oförståelse men också av beundran. Jag älskar det. Mitt intresse blir mycket roligare i.o.m. att jag är förhållandevis ensam om det. Jag ses gärna som en kuf om det innebär att jag gör lite udda saker och inte är som alla andra. I mitt tycke gör det mig intressantare.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#8
4 augusti 2020 - 16:59
1 Gilla 
Intressant med olika erfarenheter och åsikter, tack ni som delar! Jag kände bara att de två texterna prickade vad jag för höra i min omgivning, och/men även hur jag motiverar mig själv att göra det jag tycker är kul, oavsett andras kommentarer, skönt om inte alla behöver höra sånt. Och, jag är absolut en sån typ som missar 9 positiva och mest minns 1 negativ kommentar, haha!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.