Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 859 visningar

Inre menisken?

Daniel Becker
1973 • Stockholm
#1
9 oktober 2019 - 10:17
Gilla 
Hej fick en bristning/ruptur i inre menisken 10 aug.

Löpvila och rehab i 8 veckor enligt knäskadespecialist. Har fortsatt simträna (paddel och dolme) och på utegym med övningar som inte stressar knät. Har känts bra men skadan verkar inte ge med sig.

Någon här som haft något liknande och har några tips och råd eller erfarenheter av liknande skada? Känner mig deppig och vilrådig.

Med vänlig hälsning, daniel
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#2
9 oktober 2019 - 10:40
Gilla 
Fick ont i vänsterknät runt påsk 2017. Försökte först med rehab under maj månad. Gick sen till vårdcentral, blev röntgad och sen vidare till magnetröntgen (väntetid). Remiss till ortoped och där till slut jan 2018 efter ytterligare väntetid. "Fransig meniskkant" konstaterades. Titthålskirurgi slutet april 2018, putsning av menisk. Hem samma dag, belastning med en gång och rehab. Sprang faktiskt Göteborgsvarvet fyra veckor efter operation (hyfsat lugnt). Lite återfall i augusti efter att ha gått på ett träningsprogram lite för ivrigt. Gav sig inom en månad och sen hyfsat obekymrat. Har i år sprungit en mara och två ultror.

Har du sjukförsäkring gå direkt på en specialistklinik, eller försök speeda på remiss till ortoped. Är det bara en fransig kant så går det på nolltid. Rehab har man nytta av både före och efter så lägg krut på det, helst lite varje dag. Kör cykel/simning/rullskidor som alternativträning. Jag sprang en del i skogen på småstigar och det kändes OK i jämförelse med asfalt. Kylförband efter träning kan vara skönt.

Welcome to the 40s! ;)
Daniel Becker
1973 • Stockholm
#3
9 oktober 2019 - 14:40
Gilla 
Tusen tack. Gjorde MR 30 aug, efter remiss från läkaren. Gick till läkaren direkt efter att skadan började göra sig tillkänna. Enligt analys av remissen så skall rehab funka. Intressant att följa din story.

Tusen tack för responsen Lars.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.