Löpning Tävlingar & Motionslopp 7 inlägg 1180 visningar

Har någon deltagit i Lissabon marathon?

Nik
1960 • Stockholm
#1
4 juni 2019 - 17:49
Gilla 
Den 20:e okt 2019 startar Lissabon maran. Undrar om det finns flera som deltagit i loppet tidigare samt lite info om loppet, arragemanget mm.
Tack på förhand!
Jesper Claesson
1969 • Stockholm
#2
4 juni 2019 - 20:20 Redigerad 4 juni 2019 - 20:20
Gilla 
Har inte sprungit loppet än, men det står på min lista men det blir nog först hösten 2020. Men jag har varit i Lissabon och Cascais och läst på lite om loppet. Verkar vara ett häftigt lopp då man följer kusten från Cascais in till Lissabon.

Man startar som sagt på morgonen i Cascais, för att komma dit måste man ta ett tåg som går från Cais de Sodre som ligger ganska centralt i Lissabon.Tåget tar cirka 40 minuter om jag minns rätt. Sen går man i mål vid Praça do Comercio i centrala Lissabon. Både dessa ställen (tågstationen och målet) ligger ganska nära varandra. Så mitt tips är att boka ett hotell där i krokarna. Verkar inte vara jättemycket publik enligt det jag läst om loppet men bara känns ändå som ett häftigt lopp att uppleva. Jag säger: Just do it!
Nik
1960 • Stockholm
#3
4 juni 2019 - 20:50
Gilla 
Tack Jesper för info. Funderade just på var man ska bo, vid starten eller vid målgången... Loppet börjar tidigt på morgonen men jag antar att det är varmt under okt där. Eller?
Kan tänka mig att det kräver en massa folk för att täcka 42k raka vägen... :) Mkt ovanlig med en enda sträcka (längs havet) för att vara marathon på asfalt, eller hur?
Har redan anmält mig innan jag visste så mkt om detaljer!... ville besöka Lissabon och tänkte varför inte delta i maran samtidigt ;)
Kan inte portugisisk men funkar det eng. där?

Jesper Claesson
1969 • Stockholm
#4
4 juni 2019 - 21:50
Gilla 
Engelska funkade fint när vi var där. Jag hade bokat så nära Cais de Sodre som möjligt. Om det inte ingår någon tågbiljett i anmälan så köp den dagen innan. Det var enorma köer till biljettautomaterna även när det inte var maratonlopp på gång.

Det kan nog bli varmt. Jag brukar tänka likadan. Jag upptäcker städer och springer maror. Oslagbar kombo. Lycka till!

Jag sprang Nice - Cannes förra hösten som har samma upplägg,. Inte mycket publik men en häftig upplevelse.
Nik
1960 • Stockholm
#5
6 juni 2019 - 09:24
Gilla 
Fick mejl från EDP-Lisbon att man visar nr-lappen och åker tåget denna dag gratis.
Nice-Cannes låter verkligen spännande. När är det?
Kommer att sänka ambitionen att springa lugnare för att hinna med flera maror under året.
Igår köpte resebok om Lissabon. Antar att alla områden i stan är trevliga att bo på.
Något speciellt med Cais de Sodre?
Jesper Claesson
1969 • Stockholm
#6
6 juni 2019 - 16:23
Gilla 
Ok, perfekt att man åker gratis. Nice-Cannes är 3 november i år. Fint lopp.

Ingen speciellt med Cais de Sodre, mer att jag inte är en morgonmänniska och vill ta mig till till starten så enkelt och snabbt som möjligt när jag springer lopp. Men du kan ju bo var som helst. Bor du vid målet är det inte långt till stationen.

Kan rekommendera Alfama-området för mat och dryck. Mycket mysigt med Fado-sångare och massa gränder att upptäcka. När vi var där hittade vi en pytte-restaurang med ett bord på sin uteservering. Vi hade som en egen utegård. Läs mer om Alfama här: https://www.golisbon.com/sight-seeing/alfama.html

Lissabon är väldig backigt så spara benen innan loppet, det finns små minitaxis som man kan åka...
Nik
1960 • Stockholm
#7
8 juni 2019 - 16:56
Gilla 
Har bokat klart ett hotell nära Cais do Sodré.
Tittade också på din länk ovan. Mkt spännande. Om allt går väl så kanske återvänder dit i slutet av dec för en längre tid. den 28:e finns också ett lopp, kanske halvmara?

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.