Kraków maraton - Löpning
Löpning Tävlingar & Motionslopp / 18. Cracovia maraton 8 inlägg 1568 visningar

Kraków maraton

1961 • Oskarshamn
#1
15 mars 2019 - 22:44
Gilla 
Jag är anmäld till maraton i Kraków den 28 april och undrar om det är någon som har sprungit där och kan dela med sig av sina erfarenheter. Hur är banan och organisationen?
Beata Larsson
1962 • Uppsala
#2
16 mars 2019 - 15:57
Gilla 
Vad kul att du tänker springa i Kraków! Är också anmäld men kommer tyvärr inte att delta i år pga. besvär med knäet.
Har sprungit halvmaraton i Kraków (som är min hemstad) vid tre olika tillfällen, två gånger i mars och en gång i oktober. Platt, lätt och roligt!

Har enbart hört gott om maraton. Vet att det var lite väl varmt förra året men det går inte att förutse vädret - det kan vara allt från snöblandat regn (ovanligt i för sig i slutet av april) och högsommarvärme med stekande sol. Hoppas på +10 och växlande molnighet i år!
Det är magnifikt att starta och gå i mål på Stora torget, Europas största medeltida torg. Det är mycket publik i Gamla stan, ganska glest annars.

Har letat men inte hittat årets bana, organisatörerna är inte så snabba med att lämna ut den här typen av information...
Med jag tror att det blir samma bana som förra året som var ett varvsbana. http://www.pzucracoviamaraton.pl/mapa-i-opis-trasy-17-pzu-cm

Det kan vara lite trångt längs Wisla-floden, speciellt på södra stranden (halvmarorna går också längs Wisla), det finns lite väl många U-svängar, men annars kommer du att se både den gamla och nyare delen av staden inkl. Nowa Huta, som byggdes i början av 50-talet i anslutning till ett enormt stålverk.

Hoppas du kommer att gilla loppet!
1961 • Oskarshamn
#3
16 mars 2019 - 20:35
Gilla 
Tack, Beata, för god och utförlig information. Nu blev jag ännu sugnare på att springa i Kraków. Banan ser jättefin ut och staden är ju fantastisk - har varit där några gånger.
Synd bara att du inte kan vara med. Hoppas det ordnar sig med knät. Och hoppas du gillar Uppsala, som är min hemstad!
Beata Larsson
1962 • Uppsala
#4
16 mars 2019 - 21:57
1 Gilla 
Tack Torbjörn! Det är mkt bättre med mitt vänstra knä, men jag har inte kunnat träna under vintern som jag tänkt, så jag hoppar över maran i Kraków i april men hoppas på att kunna delta nästa år.
Jag trivs väldigt bra i Uppsala även om jag ibland saknar spårvagnar :-)

Lycka till 28 april och skriv gärna hur det gått!
Jukka Jokela
1973 • Gävle
#5
21 mars 2019 - 09:15
Gilla 
Sprungit den en gång och vart min snabbaste marathon, lättlöpt bana med en del svängar där man möter löpare hade jag för mig. Mysig stad Krakow.
Jesper Claesson
1969 • Stockholm
#6
21 mars 2019 - 09:34
Gilla 
Ska också springa då. Ser fram både mot loppet och staden. Ni har som varit där/bott där tidigare. Har ni några bra restaurangtips? Hellre mysigt än flott, och gärna med olika polska rätter som vore kul att testa. Bor nära torget där start och mål ligger.
Beata Larsson
1962 • Uppsala
#7
21 mars 2019 - 21:26
1 Gilla 
Här kommer tre tips på ställen där jag själv ätit flera gånger och inte blivit besviken. Alla i närheten av Stora torget. Tre olika prisklasser.

Miód malina (ordagrant: Honung hallon, på polska säger man honung hallon om något/någon som är mkt gott, delikat, smakfullt, attraktiv)
Relativt billigt, mycket av traditionellt polskt kök. http://miodmalina.pl/en/

Pod Aniolami (Under Änglarna) Mycket mysigt med fantastiskt god polsk mat och trevlig personal, något dyrare dock men med svenska mått mätt prisvärt. http://www.podaniolami.pl/en/2/The-restaurant

Przypiecek, ul. Slawkowska 32 - ett enkelt och litet/trångt lunchställe där det serveraras polska pierogi (dumplings) med tiotals olika smaker. Billigt, snabbt och super gott men inte så stor mysfaktor.

Mitt absolut favoställe där jag äter nästan dagligen när jag är i Kraków (som dock inte är traditionellt polskt utan serverar mkt fräsch vegetarisk mat) heter Chimera och är en självbetjäningsbar med mycket och god mat för pengarna. http://chimera.com.pl/en/bar-salatkowy/
 annons
 
Jesper Claesson
1969 • Stockholm
#8
22 mars 2019 - 08:26
Gilla 
Perfekt. Tack Beata. Ska bli kul att testa polsk mat för första gången på plats.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons