Chicago Marathon 2019 - Löpning
Löpning Tävlingar & Motionslopp 5 inlägg 364 visningar

Chicago Marathon 2019

Hannes Svensson
1988 • Stockholm
#1
5 november 2018 - 08:37
Gilla 
Jag funderar på att springa loppet. Vad jag fattar det som gör min tid från Frankfurt Marathon, 2.57.42, att jag kan få en garanterad plats i loppet om jag anmäler mig innan 29 november? Är det någon här som planerat att springa loppet eller som har gjort det och kan komma med tips på boende och annat? Jag skulle gärna stanna kvar i stan nån vecka efter loppet för turistande, för man vill väl inte ödsla energi på det före. Känns som det är värt att lägga mer pengar på ett finare boende nära start vid maratonet för att sen kanske byta ner sig då det är dags för sightseeing, då det verkar dyrt med hotell.
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#2
5 november 2018 - 21:22
Gilla 
*följer*

Man borde kunna tagga folk här, men tror mig veta att Mathias J skulle springa. Är lite småsugen, men det lär ju kosta en förmögenhet.
1970 • Stockholm
#3
5 november 2018 - 21:44
2 Gilla 
Hej Hannes!
Jag hade äran att få vara med 2017 & 2018 Chicago Marathon via Lotteri programmet. Platt & snabb banna tjockt med publik ganska hög puls där den påminner mig om NY Marathon. Jag älskar den och om gudarna tillåter mig ska försöka min chans även nästa år.
Gällande Hotellet stannade jag (tor - tis) i Best Western At O'Hare Airport där det kostade ca 25% av vad mina vänner betalade in i stan ca 3800 ish. Den är 4* hotell och hade flottigt king size säng bra med frukost inkluderat. Här kommer + & - sidan
+
- Ganska hög standard
- Billigt ( det kostar ca 16000 sek för lika många dagar in i stan.
- Den är nära flyget ca 10 min
- Hade massa löpare från klotet och skaffade vänner för livet.
- Finns grattis shuttel bus som kör till och från Airport - hotellet var 20 min dygnet runt. (där startar T banan kostar 20 dollar för 72hr tex)
-
- Loppet börjar tidigt 07:30 på morgonen (lokal tid) det tar ca 1 timme att ta sig farm till starten. Transporten är helt ok det är men man ska vakna jätte tidigt
- Svårt att fixa frukost det krävs planering. Inget öppet stället så tidigt.
- Den är lite off om man ska semestra kanske.
Vet inte om du blir klok av mina kommentar men för gud skull har du chansen att vara med Go for it. Chicago är väldigt skönt att springa. Notera det finns 30 tall hotell kedjor som har samma tjänster för liknande pris det är bara söka på nätet.
/Lycka till

Mathias Johansson
1967 • Torslanda
#4
6 november 2018 - 08:30
Gilla 
Japp jag skall springa. Kvalade in på tid men det är ju extremt lätt förr oss gamlingar, tror det var typ 3.40 ish eller något sådant. Fick bekräftelse dagen innan NY marathon att jag fått plats. Har inte börjat leta hotell eller resa ännu men jag skall inte ta med familjen denna gång som jag gjorde till NY:-) Klart stressande att hålla flickorna sams i en hel vecka, för mycket sightseeinggående och dagliga besök till China town för kinamat var inte bra upladdning. Har fortfarande magont efter NY men skall börja ta itu med resa/boende till helgen. Tror jag gör om jag brukar och fixar rum utanför staden och hyr bil istället. Brukar bli väldigt mycket billigare. Kan återkomma i ämnet när jag hunnit ta itu med saker.
Jesper Claesson
1969 • Stockholm
#5
6 november 2018 - 08:33 Redigerad 6 november 2018 - 09:15
Gilla 
Sprang i år. Fantastiskt lopp. Bästa hittills tror jag faktiskt. För loppet är det ju bra att bo precis nära Grant Park. Jag bodde på Travelodge by Wyndham. Inget höjdarhotell på något sätt men det var 5 minuters promenad både till start och mål och det är även gångavstånd till de mesta i centrala Chicago. Mycket nöjd med läget och jag betalade kring 5500 kr för torsdag till söndag. Men då bokade jag ett år i förväg. Kolla upp det eller området kring det hotellet där finns det hur många hotell som helst. Jag bokar alltid via Booking så kan man boka av om livet kommer emellan.

Kolla annars årets Chicagotråd där jag fick massa bra tips inför mitt lopp.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.