Löpning Kost & Näring 5 inlägg 6270 visningar

Proteinfrågor - Ni som tränar både styrka och löpning

Zäta
1985 • Trollskogen
#1
12 juli 2017 - 01:29
Gilla 
Jag undrar hur ni tänker som både tränar styrka samt löpning gällande proteinet. För styrketränande rekommenderas runt 2 gram per kg kroppsvikt. Jag tycker det låter väldigt högt. Mitt mål är att kunna vara en hygglig löpare samtidigt träna styrka i form av chins, repklättring, armgång och armhävningar. Visst kan man bli starkare i dessa styrkeövningar utan att ligga på ett högt proteinintag och hela tiden sträva efter att gå upp i vikt och lägga på sig muskelmassa?
1989 • Alingsås
#2
12 juli 2017 - 10:25
2 Gilla 
Varför inte äta 2g protein per kilo? Proteinet gör ju även att dina löp-muskler kan återhämta sig och bygga sig starka. Du kommer inte automatiskt få stora muskler för att du äter mycket protein. Bara att köra på tycker jag.
Zäta
1985 • Trollskogen
#3
12 juli 2017 - 20:51
1 Gilla 
Jo absolut. Jag ska prova och äta mer protein ett tag och se hur träningen påverkas.
1980 • Åby
#4
13 juli 2017 - 14:25
2 Gilla 
Det är rätt stor skillnad på olika proteinkällor, framför allt hur snabbt de kan tas upp vilket är en avgörande faktor för den som tänkt planera sitt intag lite bättre. Vassle är absolut bäst direkt efter ett träningspass medan andra källor som kasein funkar under vila, det är med andra ord inte alls så tokigt som man kan tro att trycka ett paket keso eller kvarg (hög andel kasein) innan man går och lägger sig.

Det finns alla möjliga siffror på hur många gram per kilo man ska äta, det enda som man faktiskt vet är att proteinintag stimulerar muskeluppbyggnad dvs hög proteinhalt i kosten kommer ge mer gainz, finns även resultat som säger att högt proteinintag stimulerar förbränning vilket ju kan vara nice men det lär knappast göra några enorma skillnader.
Själv kör jag en dos om ca 25gr efter tyngre pass oavsett om det är styrka, intervall eller löppass bara för att vara säker på att kroppen har goda förutsättningar till återhämtning, är jag inne i en hårdare träningsperiod ser jag även till att få en dos långsamt protein på kvällen, jag tycker att det ger en positiv effekt och jag kan träna på lite hårdare dagen efter men det kan såklart vara inbillning
Östermalms IP
#5
13 juli 2017 - 15:37
1 Gilla 
Jag brukar ta en proteinshake efter lunchlöpning. Mest för att spara tid, eftersom luchpasset ändå drar ut mer än 1 timme på totalen.

Osäker om det ger så mycket, men det är faktiskt riktigt mättande. Så en shake, en dubbel lingongrova, några bananer och nåt äpple, så håller man sig bra på det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.